Balsamy do ciała

Garnier Body Superfood, Cocoa Butter + Ceramide 48H Repairing Butter Regenerujące masło z masłem kakaowym i ceramidami

• 20 marca 2025 o 1:01
    Piękny zapach
    Masło do ciała ma bardzo przyjemna konsystencję, nie jest tłusta. Skóra jest miękka, zapach jest totalnym sztosem. Opakowanie jest duze wystarcza bardzo dlugo. Moje ulubione. Polecam
  • 25 lutego 2025 o 23:25
    Przypadkowe odkrycie
    Kupiłam przez przypadek, nie wiem jakaś mgła, dać zaćmienie, myślałam że to maska do włosów, która jest beznadziejna i szukałam powodów czemu wszyscy się tym zachwycają. Jako balsam do ciała jest boski, lekka konsystencja, szybko się wchłania, nie zostawia lepkiej warstwy. Do skóry raczej normalnej, z bardzo przesuszonej jednak się nie sprawdzi. Według mnie idealny na lato. Pięknie pachnie, dla mnie forma podania jest idealna. Bardzo wydajny.
    Zalety:
    • cena, zapach, pojemność, dostępność, lekka konsystencja, składniki odżywcze, forma podania
    Wady:
    • Lekka konsystencja,
    • Za słaby dla bardzo suchej skóry
  • 11 lutego 2025 o 16:00
    Moja skóra uwielbia to masło
    O ja sucha skóra uwielbia to masło a, a zwłaszcza ceramidy w nim zawarte. Zacznę od jego bardzo ładnego opakowania i pięknego zapachu. Masło niesamowicie odżywia, dogłębnie nawilża moją suchą skórę, a także ją uelastycznie i ujędrnia. Ma w zasadzie lekką konsystencję, która bardzo szybko wchłania się skórę nie pozostawiając uczucia tłustości, nie ma też uczucia lepkości. Jest niesamowicie wydajna, wystarczy mała ilość, dlatego wystarcza na długi czas.
    Zalety:
    • Opakowanie, wydajność, dogłębnie nawilża, pięknie pachnie
    azile18
    2 stycznia 2025 o 22:13
    Masło, a bez tłuszczu
    Garnier Body Superfood Cocoa Butter mogę polecić wszystkim osobom z suchą skórą, taką jak moja. Od lat borykam się z problemem przesuszonej skóry, zwłaszcza na łokciach i kolanach, i często muszę szukać produktów, które szybko się wchłaniają, nie pozostawiając przy tym klejącej warstwy, której po prostu nie cierpię. Ten krem spełnia wszystkie moje oczekiwania! Po pierwsze, konsystencja masła jest idealna – krem jest gęsty, ale bardzo lekki w aplikacji. Wchłania się błyskawicznie, co dla mnie jest ogromnym plusem, ponieważ nie muszę czekać długo, aż skóra "wypije" produkt. Nie zostaje na niej żadna tłusta ani klejąca warstwa, co jest dla mnie kluczowe. Skóra od razu staje się miękka i gładka, a efekt nawilżenia utrzymuje się przez długi czas. Zapach masła kakaowego jest subtelny, bardzo przyjemny, ale nie zbyt intensywny, co również mi odpowiada – nie lubię, gdy kosmetyki do ciała przytłaczają zapachem, ale uwielbiam kiedy ich zapach koi zmysły. Obecność ceramidów w składzie daje poczucie, że produkt naprawdę działa na głębszych warstwach skóry, odbudowując jej naturalną barierę ochronną. Cieszę się, że w końcu znalazłam krem, który nie tylko dba o nawilżenie, ale także regeneruje skórę, czyniąc ją zdrową i gładką. Garnier Body Superfood to doskonały wybór dla osób z suchą skórą, które szukają skutecznej, ale jednocześnie lekkiej i nieklejącej się pielęgnacji. Zdecydowanie polecam ten produkt każdemu, kto potrzebuje intensywnego nawilżenia bez uczucia ciężkości na skórze!
    Netili
    25 września 2024 o 19:47
    Super nawilżające
    Kakaowe masło do ciała superfood marki Garnier otrzymałam w prezencie, może zacznę od tego że produkt ten jest lekkiej kremowej konsystencji i pachnie czekoladowo, pierwsze co mnie w nim urzekło było to że szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy, bo szczerze powiedziawszy nie lubię jak wieczorem piżama przykleja mi się do ciała, a tu tego nie ma za co duży plus, mimo lekkiej konsystencji masło świetnie nawilża i odżywia skórę, ponad to zauważyłam że utrzymuje opaleniznę i dodaje lekko brązowy odcień, co do zapewnień producenta o 48 h nawilżeniu, to jestem jak najbardziej na tak, wszystko się zgadza, z chęcią przetestuje też inne warianty, z mojej strony polecam.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Szybko się wchłania
    Inne