Odżywki do włosów

Kevin Murphy Plumping Rinse, Thickening Conditioner Pogrubiająca odżywka do włosów

• 19 kwietnia 2024 o 20:39
    Dobry produkt, ale znam lepsze i tańsze
    Bardzo lubię produktu od Kevin’s, szczególnie te zwiększające objętość. Od kilku lat używam sprayu antigravity i postanowiłam spróbować teraz odżywki. Mam włosy cienkie, delikatne i przetłuszczające sie, długość do ramion. Niestety są też pozbawione objętości. Ogólnie bardzo o nie dbam i zawsze staram się dobierać odpowiednie produkty pod potrzeby moich włosów. Odżywka ma dość treściwą konsystencję, na taką długość jak moja, tak ok wielkość dwóch paznokci. Wcieram w końcówki, zostawiam na 5min i zmywam. Odżywka ładnie pachnie, ułatwia rozczesywanie, odżywia włosy, wygładza je i stają się takie mięsiste. Ale po kilku tygodniach codziennego stosowania, zauważyłam że obciąża włosy, które pod koniec dnia zaczynają się nieładnie strąkować. Myślę, że po prostu odżywka jest za bogata na moje delikatne włosy, bo przy użyciu innych np. proteinowa z Onlybio, nie mam takiego problemu. I z tego względu odżywkę od Kevin’s wykorzystuje teraźniejsze emulowania oleju na włosach i tu też się dobrze sprawdza. Produkt jest bardzo dobry, ale cienkie włosy obciąża, więc myślę że może być doskonałym rozwiązaniem dla grubszych i gęstszych włosów.
    Zalety:
    • Widocznie odżywia i wygładza
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Bogatą formuła
    • Piękny zapach
    Wady:
    • Trochę obciąża cienkie włosy
    • Nie lubię tego opakowania, bo ciężko pod koniec wydobyć produkt
    • Wysoką cena
  • 10 sierpnia 2020 o 18:33
    Łatwe rozczesywanie
    Moje włosy z natury są bardzo cienkie i strasznie ciężko się je rozczesuje, szybko stwierdziłam że muszę wybrać jakiś produkt, który zaspokoiły potrzeby moich włosów. Asortyment marki Kevin Murphy jest bardzo rozległy jednak na początek zdecydowałam się na odżywkę Kevin Murphy Plumping Rinse. Odżywka znajduje się w bardzo estetycznej, plastikowej buteleczce o pojemności 250 ml. Samo opakowanie cieszy już oko.Kiedy otworzyłam buteleczkę i wylałam odrobinę odżywki na dłonie byłam w szoku jak ona pięknie pachnie. Zapach jest po prostu obłędny. Sama odżywka jest dość gęstej konsystencji dlatego wystarczy na włosy nanieść jej odrobinę przez co jest także bardzo wydajna. Moje włosy po umyciu tą odżywką są bardzo delikatne i miękkie jednak nie zauważyłam aby zwiększyły obojętność. Najbardziej jednak cieszy mnie fakt, że z łatwością mogę je rozczesać, a piękny zapach utrzymuje się nawet kiedy włosy już wyschną. Cieszę się, że trafiłam na ten produkt bo teraz w zaciszu domowym mogę zadbać o swoje włosy tak jak w profesjonalnym salonie fryzjerskim. Podsumowując produkt mimo iż nie należy do najtańszych to jest wart swojej ceny.
    Zalety:
    • włosy po jego użyciu są miękkie,
    • z łatwością się je rozczesuje,
    • piękny zapach,
    • gęsta, wydajna konsystencja,
    • dobrze wykonane opakowanie
    Wady:
    • brak efektu zwiększenia objętości włosów
  • 22 sierpnia 2019 o 8:29
    Niestety nie sprawdziła się
    Przeczytałam dostępne tutaj komentarze i zachęciło mnie to do wypróbowania szamponu oraz odżywki Kevin Murphy Plumping. Mam włosy dość suche, lekko kręcone, chętnie wypadające ;) Niestety, mimo dobrych chęci te produkty u mnie się nie sprawdziły. Moje włosy zaczęły wyglądać jak siano, a mi bardzo ciężko było je doprowadzić do porządku. Mimo używania produktów razem, które są dla siebie dedykowane. Żaden czas trzymania odżywki na włosach nie dał im odżywienia.. Zaznaczę, że wcześniej stosowałam produkty o naturalnych składach, bez silikonow. Wierzę, że te produkty na innych włosach mogą działać korzystnie. U mnie, niestety, nie sprawdziły się, a wiele innych, dużo tańszych produktów sprawdza się znacznie lepiej. Biorąc pod uwagę wysoką cenę produktu - jestem nieco rozczarowana.
    Zalety:
    • Kocham opakowania i design marki
    • Wiele dobrych opinii innych osób
    Wady:
    • Nie spełnia funkcji,
    • Daje efekt siana (na moich włosach)
    • Cena nie jest proporcjonalna do efektu
  • 24 października 2018 o 13:58
    hit
    odżywkę kupiłam u swojej fryzjerki - mam cienkie, wypadające, rozjasnione włosy, przetłuszczające się ale i wysokoporowate więc niezbyt chętne do współpracy. Po pierwsze - zapach - bajka ! bardzo gęsty, wydajny, niewielka ilośc działa cuda lepiej trzymac kilka minut niz od razu spłukiwać włosy są po nim miękkie, bardzo dobrze sie rozczesują, pachną bosko, i wydaje się ich więcej, wyglądają na mocniejsze, aż miło je dotykać mimo wysokiej ceny polecam jestem bardzo wymagająca dla produktów do włosów (włosomaniaczka od 6 lat) a on na prawe jest hitem nad hity
    Zalety:
    • wszystko :)
    • jakośc
    • wyadajośc
    • efekty
    U konsultantki
  • 18 września 2018 o 22:08
    Ładny zapach, ale nie za tą cene
    Witam, czytając opinie zdecydowałam się na zakup. Produkt pięknie pachnie a zapach bardzo długo utrzymuje się na włosach, bardzo ułatwia rozszesywanie nawet kiedy mamy włosy skłonne do plątanina. Jednak nie zauważam aby włosy zaczęły mniej wypadać czy żeby były grubsze. Włosy są jakie były No może z różnica taka ze nie placza się tak jak plątały się szybciej i pieknie pachną.