Ja po dość dużych problemach z włosami potrzebuje więcej protein w pielęgnacji,niż kiedyś, nie wystarczy już raz w tygodniu. Nadal jednak musze uważać na to żeby z nimi nie przesadzać, szczególnie jeśli używam kosmetyk oparty na keratynie jak ten, a nie tylko proteinach roslinnych,którymi trochę trudniej przeproteinować włosy.
Odżywka ma ładne opakowanie, całkiem przyjemny zapach, gęsta konsystencje, ale nie super gęstą, biały kolor,łatwo się ją nakłada, dobrze spłukuje. Generalnie robi to co oczekuje od protein -wzmacnia włos,wygładza,optycznie zdaje się być ich więcej.
Mój typ włosów -rozjaśniany, skłonny do skrętu, szybko robi się suchy,potrzebuje wzmocnienia,proteiny potrzebuje,ale rzadko działają na niego dobrze solo, trzeba tu dokładać nawilżenia czy emolientu, ta odżywka zawiera dość lekkie dla moich włosów emolienty. Więc jest to dla moich włosów taki basic,który trzeba dopełniać jeszcze czymś, na szczęście nie są po niej suche i sztywne jak to bywa po takich,ale na pewno nie robią się bardziej miękkie czy lejące, po prostu jest to dobry podkład pod inne,danie im lepszej i mocniejszej struktury.
Myślę,że to dobry kosmetyk tak ogólnie,na mocne 4, jako jeden z produktów który nakładam na włosy,ale jak na mój gust znajdą się tańsze tego typu odżywki, które dają podobny efekt,albo proteinowe z dobrym humektantem czy emolientem, dzięki czemu można pominąć kolejną. Dzielenie je funkcjonalnie ma sens na pewno w przypadku protein,bo takowych niekoniecznie używa się codziennie, ale bywa,że przy włosach jak moje trzeba dać więcej zmiękczaczy do protein. zdjęciem się już nie pochwalę,z rozpędu poszedł do końca zanim minęła przerwa techniczna ze zdjęciami na wizaż ;).
Zalety:
- Wygładza, wypełnia włos,wzmacnia.
- Ładny zapach, wydajna,dobrze się aplikuje.
- Estetyczne i wygodne opakowanie.
Wady:
- Na moich włosach nie ma efektu lejacych się włosów to na pewno.
- Cena,znajdą się podobnie działające odżywki taniej.
- W składzie ma keratynę więc to niekoniecznie kosmetyk do stosowania co każde mycie.