Odżywki do włosów

Resibo Hair Recharger Odżywka Regenerująca do Włosów 250ml

eilen96
    10 lutego 2025 o 15:03
    Nie zachwyciła mnie!
    Zacznę od tego, że to nie jest zła odżywka i efekty są po niej całkiem fajne. Moje włosy ją lubią, mam po niej mięciutkie i mięsiste włosy. Jednakże oceniając ją całościowo nie mogę pominąć jej ceny, która moim zdaniem jest nieadekwatna. Jeśli chodzi o ceny promocyjne to wyglądają one znacznie lepiej i są ok, ale ta cena podstawowa jak za taki produkt jest zawyżona. Drugim elementem na minus jest opakowanie, które niestety moim zdaniem jest tragiczne. Owszem wygląda estetycznie i minimalistycznie, ale jest strasznie twarde i trudno wydobyć produkt, zwłaszcza po połowie zużytego kosmetyku, a już nie wspomnę o końcówce. Samo rozcięcie opakowania wcale nie było łatwe i zostało w nim jeszcze dużo kosmetyku. Zapach też jest nijaki, nie jest zły, ale też nie uznałabym go za atrakcyjny. Trochę tak kojarzy mi się z lekarstwami z apteki. Jeśli chodzi o konsystencję to jest ona gęsta i bardzo dobrze wczesuje się we włosy. Włosy są po niej miękkie i mięsiste, mają ładny blask i nie elektryzują się. Dociążenie jest takie średnie.
    Zalety:
    • dobre efekty
    • gęsta i wydajna
    Wady:
    • zapach taki sobie
    • opakowanie bardzo niepraktyczne
    • cena dość wysoka
  • 19 grudnia 2024 o 11:45
    Lepsza niż Shine Club
    W końcu i na odżywki Resibo przyszedł czas w pielęgnacji moich włosów. Emolientowa mi się nie sprawdziła, więc bez większego entuzjazmu podeszłam do tej. Ta ładniej pachnie, niż Shine Club, ale konsystencję ma identyczną - gęstą i dość tłustą. To, że ciężko ją wydobyć z opakowanie, na co skarży się tyle Wizażanek to nie tylko wina twardego opakowania, ale tej konsytenci także. Niestety, jak widać po składzie ta proteinowa odżywka tak naprawdę ma dużo emolientów, a proteiny i aminokwasy po zapachu, czyli w ilości śladowej. I to widać na włosach. Moje włosy są po niej takie, jak po odżywce emolientowej, do tego przeciążone. Nie ułatwia rozczesywania, a lekkość, o której przekonuje producent to bujda. Fakt, były dość miłe w dotyku w dzień mycia, ale to jedyny plus, jaki zauważyłam. Na pewno nie jest warta swojej regularnej ceny.
    catsowa
    8 grudnia 2024 o 15:38
    Beznadziejna
    Moje włosy : cienkie, średnioporowate po łopatki, z tendencją do kruszenia i łamania Opakowanie odżywki : schludne i to by było na tyle, bardzo ciężko wydobyć z niej odżywkę Konsystencja : kremowata, osobiście takich nie lubię Zapach : mydlany, można powiedzieć neutralny Efekt na włosach : 0/5, włosy były suche, matowe, szorstkie… u mnie się naprawdę nie sprawdziła, a cena kosmos. Nie kupię ponownie. Dawno nie miałam tak beznadziejnej odżywki :)
    JoAnWa
    7 sierpnia 2024 o 12:21
    Bardzo fajna, treściwa odżywka
    Mam włosy kręcone, farbowane, do łopatek. Od dłuższego czasu jest to moja jedyna odżywka - jej skład ze zwiększoną ilością protein najbardziej mi służy. Włosy po niej są miękkie, odżywione, lekkie, odpowiednio dociążone, dobrze się na niej rozczesują. Konsystencja jest treściwa przez co całkiem wydajna. Przyjemny zapach, nie za mocny. Jedyny minus to opakowanie - jest ładne, ale go nie lubię - ten plastik jest zbyt gruby/sztywny, szczególnie pod koniec ciężko coś z tego opakowania wydobyć.
    Zalety:
    • nawilża
    • odżywia
    • włosy są miękkie
    • odpowiednio dociąża
    • włosy dobrze się na niej rozczesują
    • delikatny zapach
    Wady:
    • opakowanie - ciężko wydobywa się produkt.
    patt_19
    15 kwietnia 2024 o 17:53
    Maska dobra dla włosów z nieokreślonymi potrzebami. Pomaga zachować równowagę PEH.
    Maska regenerująca do włosów Resibo jest produktem, który można zastosować jeśli nie wie się, czego włosy potrzebują. Jest to typ maski PEH i rzeczywiście maska ta dostarcza włosom różnych efektów. Maska ma przyjemną kremową konsystencję. Nie jest bardzo gęsta, dobrze rozprowadza się ją na włosach. Zapach jest dość intensywny, ale całkiem przyjemny. Dobrze wydobywa się ją z butelki. Choć przy końcu maski, trzeba trochę się postarać żeby ją wycisnąć. Przechodząc do najważniejszego, czyli działania tej maski. Wyczuwalna jest w niej spora ilość protein, po których włosy są sypkie i odżywione. Przed elektryzowaniem włosów, chronią zawarte w niej emolienty, które sprawiają, że włosy stają się gładsze w dotyku. Wyczuwalne jest również delikatne nawilżenie. Maska należy do tych, które pozwolą na szybko poprawić wygląd włosów i przywrócić równowagę PEH. Jest to typ maski, która nie robi konkretnych spektakularnych efektów, ale dawkuje każdy po trochu, dopieszczając nasze niezdecydowane włosy. Reasumując, maska fajna do przetestowania, ale nie jest to produkt bez którego nie mogłabym się obejść. Po wysokiej cenie można byłoby się spodziewać większych efektów. Natomiast efekty jakie daje maska są podobne do efektów tańszych marek, więc czy warto przepłacać?
    Zalety:
    • wygładza włosy
    • pozostawia sypkie włosy
    • daje delikatne nawilżenie
    • ma ciekawy zapach
    • dostarcza równowagi PEH
    Wady:
    • opakowanie (przy końcówce produktu wydobycie go może być problematyczne)