Bardzo przyjemny żel.
Żel ma dosyć płynną formułę, w której zatopiono dużą ilość drobinek. Kosmetyk pachnie bardzo orzeźwiająco, przyjemnie.
Drobinki skutecznie ścierają martwy naskórek i wygładzają cerę- ja już nie stosuję osobnego peelingu.
Po żel sięgam najczęściej rano ale nie każdego ranka ponieważ codzienne peelingowanie cery to dla mnie za dużo. Kosmetyk stosuję zamiennie z innym zelem (takim bez drobinek).
Żel dobrze oczyszcza cerę, wygładza ją, nie wysusza i nie ściąga skóry.
Dla mnie drobinki okazały się na tyle mocne, że nie mogę stosować tego kosmetyku każdego poranka (ale stosuje retinoidy i moja cera jest przez to bardziej wrażliwa).
Nie wiem czy żel sprawdzi się jako samodzielny kosmetyk do demakijażu ponieważ usuwam makijaż płynem micelarnym a potem sięgam po żel. Nie czuję się dobrze po myciu bez wody. Mam wrażenie brudnej buzi. Po ten kosmetyk nie lubię sięgać wieczorem ze względu na drobinki- takim kosmetykiem nie usunę na przykład resztek tuszu czy cieni koło oka.
Skład kosmetyku mi odpowiada ale warto zwrócić uwagę, że konserwant w tym żelu jest wysoko czyli wszystkie składniki, którymi chwali się producent występują tutaj w śladowych ilościach.
Aqua, Coco Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Polyethylene, Glycerin, Lactitol, Xylitol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Polysorbate 20, PEG-20 Glyceryl Laurate, Tocopherol, Linoleic Acid, Retinyl Palmitate, Carbomer, Triethanoloamine, Parfum, Hydrogenated Jojoba Oil, Chromium Hydroxide Green, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Limonene, Linalool, Sodium Chloride, C.I.19140, C.I. 42051.
Ze swojej strony polecam żel- orzeźwia, oczyszcza, wygładza, pieni się przyzwoicie i nie wysusza skóry.
Używam tego produktu od: 3 mce
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 op