Olejki i masła do demakijażu

Lirene Dermoprogram Oh, Just Peachy!, Żel micelarny do demakijażu

anna996
    26 października 2024 o 16:36
    Piękny zapach brzoskwini
    Ocena kosmetyku: - zacznę od zapachu - jest to prawdziwy, owocowy zapach brzoskwini, bez chemicznej nuty - kolor również jest brzoskwiniowy - konsystencja żelu nie jest zbyt gęsta, raczej lejąca - dobrze myje twarz, ale ja nie używam wielu kosmetyków, a zwłaszcza wodoodpornych, więc u mnie sprawuje się dobrze - żel jest przeznaczony również do oczu, ale ja go stosuję tylko do twarzy - buteleczka jest zgrabna, poręczna, pompka działa dobrze - cena do zaakceptowania - dostępność: kupiłam w Auchan Ogólnie: przyjemny żel do zmywania twarzy, nie ściąga skóry, nie podrażnia. Oceniam na 4 gwiazdki, w przyszłości nie wykluczam ponownego zakupu.
  • 16 września 2024 o 12:01
    Brzoskwiniowy zawrót głowy
    Kupiłam ten żel na promocji w supermarkecie. Z marką Lirene nie mam zbyt dużo wspólnego więc miała trochę obaw ze względu na to, że mam dosyć delikatną skórę i walczę co jakiś czas z trądzikiem. Po jego użyciu byłam bardzo miło zaskoczona. Na pierwszy ogień przetestowałam go jak poradzi sobie z wieczorowym makijażem (oczywiście wcześniej zmyłam część płynem micelarnym innej marki ale wiadomo, że nie jest to dokładne). Jako drugi krok oczyszczania wybrałam żel brzoskwiniowy, który bardzo dobrze domył moją skórę. Dzięki niemu poczułam przyjemne odświeżenia. Zapach jest ładny (niechemiczny). Nie podrażnia. Konsystencja jest rzadka i bardzo delikatna. Nie powoduje uczucia ściągnięcia mojej skóry co jest dla mnie bardzo ważne. Wystarczy jedna pompka produktu, aby domyć całą twarz. Daje 10/10.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Nie podrażnia
    • Świetnie domywa wodoodporny makijaż
    • Nie daje uczucia ściągnięcia skóry po umyciu
    • Ładnie pachnie
    Inne
  • 25 lipca 2024 o 6:09
    Brzoskwinka doda świeżości
    Żel jest przezroczysty pomarańczowy i pięknie pachnie soczystymi brzoskwiniami. Zapach jest na prawdę wiernie oddany i nie czuć tam chemicznej nuty. Bardzo się ślizga, wystarczy niewiele, żeby spienić cała twarz. Przy zmywaniu nieco trzeba się namęczyć, bo ta konsystencja mocno się trzyma, trochę jak galaretka. Nauczyłam się delikatniej naciskać pompkę, bo jedna pełna to za dużo. Niestety oceniam jako niewydajny. Ale za to działanie na stan cery bardzo pozytywne. Mam cerę mieszaną i jeśli nie nałożę od razu po myciu kremu to na policzkach odczuwam dyskomfort, lekkie ściągnięcie, ale po dotknięciu twarz nie jest sucha, ani zaczerwieniona. Używanie go to przyjemność. Przy regularnym stosowaniu wydaje mi się, że mam nieco spłycone pory, cała wyglądam świeżo i witalność. W zasadzie nie wiązałam tego z żelem, ale nic innego nie zmieniałam, a po przeczytaniu obietnic producenta zgadza się. Jedynie do zmywania makijażu jest idealny do drugiego etapu. Samodzielnie może by sobie poradził po kilku przemyciach, ale parę razy próbowałam i nie ma co się męczyć. Za to resztki po masełku albo płynie micelarnym domywa całkowicie. Najbardziej lubię użyć go rano, bo świetnie odświeża i przygotowuje do dalszych etapów.
    • Pompka
    • Poprawia stan cery, zmniejsza pory przy regularnym stosowaniu
    • Używanie to przyjemność
    Wady:
    • Szybko się kończy
    • Bardzo śliski
    • Ciężko spłukać
  • 31 marca 2024 o 14:39
    Jeden z ulubieńców do mycia twarzy
    Jeden z ulubionych produktów do mycia twarzy. Prześliczny brzoskwiniowy zapach i piękny pomarańczowy kolor. Bardzo ładnie domywa i nie pozostawia uczucia ściągnięcia. Chętnie do niego wracam, tym bardziej że cena na promocji jest bardzo atrakcyjna. Można go dostać już za ok. 10 zł.
    Zalety:
    • cudowny zapach
    • bardzo dobrze zmywa nawet mocny makijaż
    • nie powoduje uczucia ściągnięcia
    • bardzo wydajny
    • na promocji udało mi się kupić za ok. 10 zł
    Wady:
    • Po czasie mam wrażenie że konsystencja robi się rzadsza.
  • 4 lutego 2024 o 11:56
    świetny
    Ten produkt dostałam w prezencie i jestem bardzo zadowolona. Ma przepiękny , brzoskwiniowy zapach i wygodne opakowanie z pompką. Bardzo szybko radzi sobie z codziennym makijażem. Przy mocniejszych kosmetykach proponuję dwukrotne umycie skóry. Jest bardzo wydajny i nie wysusza oraz nie podrażnia skóry i oczu. Ma dość małą pojemność, ale na prawdę starcza na długo. Czasem stosuję go ze szczoteczką soniczną do twarzy. Polecam zdecydowanie jako drugi etap oczyszczania skóry lub jako główny produkt oczyszczający.