Mój pierwszy zakup tej marki z polecenia pani w drogerii. Mimo zapewnień, że produkt idealnie się u mnie sprawdzi, zbawiennych skutków nie było. Zła jestem na siebie, że wydałam tyle pieniędzy.
Plusy:
- przyjemna konsystencja, dość rzadka, wskutek czego dobrze się rozprowadza,
- szybko się wchłania,
- ładny, delikatny zapach,
- jest wydajny, 50 ml może wystarczyć na ok. 4 miesiące.
Minusy:
- emulsja ma nawilżać i matować, niestety ani dobrze nie nawilża, ani nie matuje, co już całkowicie wprowadza w rozpacz - podobny efekt by mi dał byle krem za 10 zł, a tutaj przebitka dziesięciokrotna,
- nawilżenie mojej skóry spadło do tego stopnia, że wyszły mi na wierzch zmarszczki od suchości,
- cena, zupełnie niewspółmierna do efektów,
- jeszcze o składzie: 3, 4, 6 miejsce - emolienty dający uczucie gładkości + lepszego rozprowadzania, pozostałe składniki, które sprawdziłam sobie aż do "Parfum" to emolienty lub podobne, które odpowiadają za to, jaką kosmetyk ma fizyczną formę - lepkość, łatwe rozprowadzanie itd., Phenoxyethanol, który jest tuż przed "Parfum" i zapobiega namnażaniu się bakterii w kremie, może stanowić wg kosmopedii tylko 1% produktu, więc można sobie wyobrazić ile w kremie jest tych wszystkich ekstraktów, które niby w nim występują, po prostu czysty śmiech - wszystkie główne składniki to konsystencja, a cokolwiek dla skóry w tak nikłej zawartości, że szkoda gadać. Żałuję, że nie poszłam na farmację, żeby takie rzeczy sprawdzać od razu w sklepie, a nie dopiero po zakupie w domu,
- nieistotne dla oceny, ale warte odnotowania jest niefunkcjonalne opakowanie - szklane (?), ciężkie, z podajnikiem, który się co trochę zapowietrza pod koniec stosowania kosmetyków i zaczyna potem nieoczekiwanie strzelać kremem przy próbie wyciągnięcia jeszcze, wskutek czego kilka razy rano pobrudziłam sobie bluzkę przed wyjściem.
Niestety, mimo że słyszałam wiele dobrego o marce, to niech jej imię pozostanie w zapomnieniu. No i 129 zł za krem to jednak chyba nie na moje nerwy, dałam się jak dziecko uwieść wizji idealnego produktu. Zdecydowanie potępiam producenta i jego produkt.
Używam tego produktu od: ok. 4 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 tubka 50 ml