Podkłady

Clare Blanc Mineralny podkład prasowany

Claré Blanc

• 13 lutego 2025 o 23:57
    Pielęgnacja i makijaż w jednym
    Podkłady prasowane Claré Blanc to dla mnie absolutny must-have! Łączą w sobie pielęgnację i makijaż – nie tylko świetnie kryją, ale też odżywiają skórę dzięki składnikom aktywnym, takim jak oleje, witamina E czy ekstrakty z alg. Skóra po aplikacji jest gładka, miękka i nawilżona, a makijaż wygląda naturalnie i utrzymuje się przez cały dzień. Uwielbiam, że nie obciąża cery i jest idealny dla mojej mieszanej skóry. Jedyny minus to kompaktowe opakowanie, które nie zawsze jest wygodne w podróży. Mimo to, to mój numer jeden w codziennej pielęgnacji i makijażu!
    Zalety:
    • pielęgnuje i odżywia skórę, bogaty skład (oleje, witamina E, ekstrakty z alg), średnie krycie, wyrównuje koloryt, nadaje skórze gładkość i miękkość, odpowiedni dla cer normalnych, mieszanych i suchych, nie obciąża, długotrwały efekt.
    Wady:
    • Kompaktowe opakowanie mniej praktyczne w podróży, wyższa cena.
  • 28 grudnia 2023 o 20:36
    Mój pierwszy zgrzyt z Clare Blanc
    Lubię podkłady mineralne, lubię poszukiwania czegoś najlepszego- dlatego też mimo, że mam już swoich ulubieńców, w porywie " przemyślanej chwili" szukam czegoś jeszcze. Tak było, gdy idealny podkład Meow stał się niedostępny, odkryłam podkłady sypkie Clare Blanc ale powoli zaczęła mi się nudzić sypka formuła. O ile zawsze chwalę Clare Blanc za kolorystykę dla chłodnych karnacji, to w przypadku podkladu prasowanego nie mogę. Chłodnej gamy w ogóle nie ma, a kolory z gamy neutralnej są rozstrzelone w jasności - 230 jest za jasny, a 245 już za ciemny- zabrakło mi numeru 240 jak w podkładach sypkich. Miałam opakowanie w odcieniu 245, był dla mnie niestety za ciepły, źle się w nim czułam. Opakowanie jest minimalistyczne, solidne. Podkład jest mniej wydajny niż jego sypki odpowiednik, kryje na podobnym poziomie ( krycie lekkie do średniego). Nie stapiał się z moją skórą tak dobrze jak sypki i jest mniej trwały. Ostatecznie ( przez tę za ciepłą kolorystykę) nie zużyłam do końca opakowania.
    Wady:
    • brak szerokiej gamy kolorów
  • 12 listopada 2023 o 23:32
    Dobrze kryje, nie wysusza
    Podkład ma konsystencję pudru. Nie wysusza skóry. Zapewnia bardzo dobre krycie. Na skórze wygląda naturalnie, nie tworzy maski. Jest średnio wydajny. U mnie na suchej skórze sprawdza się znakomicie.
  • 24 marca 2021 o 7:50
    CLARE BLANC -Mineralny podkład prasowany. (Care about you)
    To po prostu hit ! Po pierwsze super skład i mineralny produkt. Perfekcyjna trwałość, puder trzyma się nawet do 13h. Kryje niedoskonałości a przy tym wygląda bardzo naturalnie jedyne na co trzeba uważać to , to żeby nie nałożyć za dużo produktu, ponieważ przez pigmentacje i natężenie można przesadzić z produktem. A dla mnie największą zaletą jest wybór koloru , ponieważ jest ich mnóstwo i nie ma możliwości , żeby ktoś nie znalazł dla siebie odpowiedniego odcienia oraz skład , który nadaje się do każdego typu skóry. :) Plusy: -Krycie -Forma -Trwałość -Skład -Cena -Kolory
    Zalety:
    • Krycie
    • Skład
    • Kolory
    werka89
    29 kwietnia 2019 o 19:22
    Świetny podkład mineralny bez efektu 'mąki'
    Znalezienie podkładu dla mojej specyficznej karnacji graniczy z cudem. Podkłady w tonacji różowej (wide Revlon 110 Ivory) świnkują, podkłady beżowe (Buff Revlon np.) robią się pomarańczowe i ciemnieją. Moja cera najlepiej znosi podkłady w odcieniu beżo - zółci. Najlepsze z klasycznych są M.A.C. Mineralize nr. NC15, The Body Shop All in One Face Base w najjaśniejszym odcieniu, Bobbi Brown w odcieniu Porcelain (0). Niestety klasyczne podkłady lubią mnie zapychać (sylikony nie znoszą się z moją skórą) stąd też poszukiwania minerałów idealnych. Te z EDM (Everyday Minerals) mnie uczulały / podrażniały ze względu na zawartość Lauroyl Lysine. Lilly lolo ma cudowny odcień pt. Chińska Laleczka (China Doll) tymczasem ja szukałam coś w kompakcie. I tak wpadłam na Clare Blanc. Podkład mam w odcieniu 220 Neutral (najjaśniejszy neutralny). Podkład bez problemu da się rozprowadzić na dwa sposoby - albo flatt topem (mam EDM, który ma z jakieś 10 lat i nadal jest świetny), albo gąbeczką dzięki czemu nadaje się on do poprawek w środku dnia. Używam go na podkład z TBSa bo wtedy idealnie wręcz wtapia się w skórę i dokłada mu krycia. Sam podkład i ten konkretny odcień daje naturalny efekt. Nie ma efektu 'córki młynarza', czyli nie bieli zbytnio. Wtapia się w skórę, daje naturalny efekt. Nie matuje, ale na to nie liczę. Mam trudną cerę, bo z ŁZS, więc nie liczę na matowienie przy mineralnym podkładzie - od tego mam pudry ryżowe i bibułki. Podkład delikatnie kryje. Nie jest to mocne krycie, więc jeśli takowego szukacie to idźcie gdzieś dalej - tu dostaniecie bardziej naturalny efekt. Nie mam też efektu po nim ciasta, bo nie miesza się zbyt intensywnie z skórą. Nie zmienia mi poddtonu co mnie niesamowicie cieszy - ile to ja się namęczyłam przy szukaniu odpowiedniego tonu to moje. Nie świnkuje, nie daje efektu pomarańczki. Mamy śliczny podkład dla bladych karnacji, który jest beżowy, ale ma nutkę żółci w sobie. Polecam serdecznie. Cena jest spora, ale podkład jest tego wart. Polecam serdecznie.