WIZAŻ logo

4,3 (169)
11 hitów!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 169 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 czerwca 2026 o 10:04
    Mocne rozświetlenie
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ten podkład jest naprawdę przyjemny w użytkowaniu — bardzo delikatny i lekki na skórze. Ma kremową, ale jednocześnie lekką konsystencję, dzięki czemu łatwo się rozprowadza i nie daje efektu ciężkiej maski. Na plus zdecydowanie to, że nie zapycha porów i nie podkreśla suchych skórek. Wręcz przeciwnie — sprawia wrażenie, jakby trochę nawilżał cerę, więc skóra wygląda zdrowiej i bardziej świeżo. Jedyny minus w moim przypadku (mieszana cera i dosyć ciemniejsza karnacja) to to, że drobinki są dość mocno widoczne i przez to skóra potrafi się szybko świecić. Sam efekt może być dla niektórych zbyt błyszczący. Może u kogoś z jaśniejszą cerą będzie lepiej się prezentował. Przy ciemnej karnacji mam wrażenie jakby wszystkie rozświetlające podkłady świeciły się bardziej niż powinny. Natomiast super się sprawdza w połączeniu z innym, matującym podkładem. Wtedy oba produkty dobrze się łączą— daje to bardziej zrównoważony efekt: lekko matowy, ale nadal naturalny i dobrze trzymający się skóry.
    Zalety:
    • Lekkość
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Dużo drobinek rozświetlających
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    6 maja 2026 o 18:26
    Fajny produkt
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Jak dla mnie fajny produkt, jestem w trakcie 2 opakowania. Podkład ma lekką konsystencję, a krycie dość słabe, widać drobne krostki i niekoniecznie maskuje wszystkie mankamenty, zależy od potrzeb, mi ten efekt odpowiada. Na codzień zależy mi głównie na wyrównaniu kolorytu skóry, a podkład spełnia swoje zadanie, trwałość też jest dla mnie w porządku.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • star fullstar fullstar emptystar emptystar empty
    9 kwietnia 2026 o 7:18
    Niestety nie dla mnie – zamiast glow, efekt zmęczonej skóry
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Podkład AA YOU.mmy Skin Peach Flawless Foundation otrzymałam w prezencie jako Recenzentka Miesiąca na Wizaz.pl. Lubię testować takie nowości, szczególnie jeśli obiecują naturalne wykończenie i efekt zdrowej, promiennej skóry. Tutaj niestety się nie polubiliśmy. Już przy pierwszym użyciu zwróciłam uwagę na wykończenie. Producent sugeruje efekt glow, natomiast u mnie wyglądało to bardziej jak niekontrolowany połysk — coś pomiędzy świeceniem się skóry a wrażeniem zmęczenia. Zamiast subtelnego rozświetlenia miałam efekt, który nie wyglądał świeżo ani zdrowo. Krycie jest raczej lekkie — co samo w sobie nie jest wadą, ale tutaj poszło to w stronę, która mi nie odpowiada. Zamiast delikatnie wyrównać koloryt, podkład sprawił, że moje przebarwienia i drobne niedoskonałości stały się bardziej widoczne. Dużym minusem jest też dla mnie to, jak zachowuje się na skórze. Podkreśla pory i fakturę cery — miałam wręcz wrażenie, że działa jak „lupa”, uwydatniając wszystko to, co normalnie chciałabym lekko wygładzić. Dodatkowo osadza się w załamaniach i zmarszczkach, przez co skóra wygląda na starszą i mniej świeżą. Trwałość też nie zachwyca — produkt dość szybko się ściera i przemieszcza, co sprawia, że makijaż w ciągu dnia wygląda coraz gorzej, zamiast się „układać”. Niestety, w moim przypadku podkład się nie sprawdził. Dodał lat i efekt zmęczenia. Zamiast naturalnego efektu i lekkiego glow otrzymałam podkreślenie niedoskonałości i brak trwałości. Może lepiej sprawdzi się u osób z idealnie gładką cerą, ale przy bardziej wymagającej skórze potrafi uwydatnić to, co chcemy ukryć.
    Zalety:
    • zamiast efektu glow - dodaje lat, postarza
    • słabe krycie, nie wyrównuje kolorytu
    • podkreśla pory i strukturę skóry
    • wchodzi w zmarszczki i załamania
    • niska trwałość
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
      star fullstar emptystar emptystar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 26 marca 2026 o 17:22
    bardzo naturalny delikatny efekt, rozświetlający
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Ten podkład to opcja dla osób, które chcą naturalnej, rozświetlonej skóry, a nie ciężkiego makijażu. Ma lekką, mineralną formułę i daje średnie krycie, które ładnie wyrównuje koloryt, ale nie przykryje wszystkiego na 100%. Na plus jest to, że nie zapycha porów i dobrze się nosi cały dzień, więc sprawdzi się nawet przy cerze wrażliwej czy problematycznej Dodatkowo ma składniki nawilżające i łagodzące, więc skóra wygląda bardziej świeżo
    Zalety:
    • Delikatny, naturalnt efekt
    • Ładnie rozświetla skóre przez co wygląda świeżo i promiennie
    Wady:
    • Nie zakryje wszystkich niedoskonałości
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
    21 marca 2026 o 21:09
    czy warto kupić ten podkład, czy lepiej zainwestować w cos droższego?
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Podkład mineralny od AA, szczególnie wersja YOU.mmy Skin Peach Flawless, to kosmetyk, który kupiłam z myślą o czymś lekkim i bardziej „codziennym”, kiedy nie mam ochoty na ciężki makijaż. Już po pierwszym użyciu widać, że jest to produkt bardziej subtelny niż klasyczne podkłady płynne. Pierwsze wrażenie robi konsystencja — jest to sypki, bardzo drobno zmielony puder, który przy aplikacji wydaje się lekki i delikatny. Nie pyli jakoś mocno, ale trzeba uważać z ilością, bo łatwo nabrać go za dużo. Najlepiej sprawdza się nakładany pędzlem kabuki, wtedy ładnie wtapia się w skórę. Jeśli chodzi o efekt, podkład daje bardzo naturalne wykończenie. Skóra wygląda świeżo, lekko wygładzona i matowa, ale nie jest to płaski, suchy mat. To raczej efekt „moja skóra, tylko lepsza”. Krycie jest lekkie do średniego — dobrze wyrównuje koloryt, ale większych niedoskonałości nie zakryje, więc trzeba się wspomóc korektorem. Dużym plusem jest to, że produkt jest lekki i nie zapycha skóry, dlatego dobrze sprawdza się przy cerze wrażliwej lub problematycznej. Mineralna formuła jest też bardziej komfortowa przy dłuższym noszeniu — nie czuć ciężkości na twarzy. Podoba mi się również to, że podkład daje ładny efekt wygładzenia, szczególnie jeśli nałoży się go cienkimi warstwami. Przy odpowiedniej aplikacji nie wygląda pudrowo i dobrze stapia się ze skórą. Nie jest to jednak produkt idealny. Przy suchej skórze może podkreślać suche miejsca, zwłaszcza jeśli cera nie jest dobrze nawilżona. Z kolei przy cerze tłustej mat nie utrzymuje się bardzo długo i może być potrzebna poprawka w ciągu dnia. Dla niektórych minusem może być też ograniczona gama odcieni. Podsumowując — podkład mineralny AA to lekki, naturalny produkt idealny na co dzień, który sprawdzi się szczególnie u osób lubiących delikatny makijaż i efekt świeżej skóry.
    Zalety:
    • bardzo lekka, mineralna formuła
    • naturalny efekt na skórze
    • nie zapycha i jest komfortowy w noszeniu
    • łatwy w aplikacji pędzlem
    • daje delikatne wygładzenie
    • dobra opcja na codzienny makijaż
    Wady:
    • lekkie krycie
    • może podkreślać suche skórki
    • mat nie jest bardzo trwały
    • ograniczona gama kolorystyczna

szukaj