Kremy BB, CC i DD

Miss Sporty Morning Baby! BB Cream Matte Matujący krem BB do twarzy

• 5 czerwca 2021 o 22:35
    Nie polecam.
    Jest tak samo zły jak ta jego druga wersja, ten niby jest matujący. Szukam fajnego dziennego BB więc postanowiłam go przetestować. Okazał się ten produkt wielkim zawodem i bublem. Nigdy go już na pewno nie kupię. Robi na twarzy okropne ciasto. Bardzo widać go na twarzy. Ciężko się go rozprowadza,. Nie wyrównuje kolorytu. Konsystencja straszna, bardzo gęsta. Woda + plus coś tłustego, tak jak w przypadku BB z Garniera. Trwałość zerowa. Nie da się ładnie go nałożyć na twarz. Nie matuje. Dodatkowo wysyp na twarzy gwarantowany.
  • 6 listopada 2019 o 7:34
    A mi odpowiada
    W dni, kiedy nie mam ochoty nakładać na twarz podkładu, a jest ich coraz więcej, ten krem sprawdza się świetnie i zupełnie mi wystarcza. Matuje, wyrównuje koloryt, wygładza cerę i dobrze radzi sobie z maskowaniem porów. Owszem, jeżeli na mojej twarzy pojawią się jakieś większe zaczerwienienia, to ich nie zakryje, ale to tylko krem BB, a nie podkład, więc nie można oczekiwać że go zastąpi. Nie mam co prawda porównania z innymi kremami BB, bo to mój pierwszy. Jednak myślę, że dla osób, które nie zmagają się z dużymi niedoskonałościami i mają w miarę ładną cerę, będzie zupełnie wystarczający. Ja jestem bardzo zadowolona. Jeżeli chcemy zamaskować to, z czym krem sobie nie poradził, to korektor dobrze się w niego wtapia. Krem ma ładny, bardzo delikatny zapach.
  • 30 września 2019 o 15:44
    Bubel!
    Kupiłam go w ciemno bardzo dawno temu na promocji w Rossmannie. Ten krem BB nie robi kompletnie nic. Nie wtapia się w cerę, rozmazuje się i robi plamy. W ogóle nie kryje, nie ujednolica kolorytu. Również nie zauważyłam matu na skórze. Krem ma wodnistą konsystencję i z problemem się go aplikuje. Oczywiście wylądował w koszu. Zdecydowanie szkoda pieniędzy. Jest dużo więcej lepszych podkładów w podobnej cenie. Nie polecam.
    Wady:
    • zero krycia
    • nie ujednolica kolorytu cery
    • nie wtapia się w skórę
    • rozmazuje się
    • robi plamy
    • nie matuje
    • wodnista konsystencja
    • zapach (osobiście nie przypadł mi do gustu)
    ev1336
    29 września 2019 o 16:43
    Bubel
    Słaby produkt niewarty grosza. Brzydko wygląda na twarzy, ciastkuje się, robi plamy i nie chce wtopić w cerę. Ma dość lekkie krycie, szybko się wyświeca. Poszedł do kosza.
  • 27 stycznia 2019 o 3:17
    Trudno powiedziec..
    Musze przyznac, ze najwiekszym atutem tego kremu BB jest jego cena, poniewaz jest o wiele ponizej normy. Jezeli chodzi o to jaka robote wykonuje po nalozeniu na twarz musze stwierdzic, ze w moim przypadku kiepsko sie sprawdzil. Mam cere sklonna do wypryskow zazwyczaj mieszana podpadajaca pod tlusta, z racji tego ze produkt jest matujacy stwierdzilam ,ze fajnie byloby go wyprobowac, bo moze sprawdzi sie na mojej twarzy. Musze jednak przyznac, ze mimo dosc gestej konsystencji i wtapiania sie w karnacje dobrze, srednio kryje wieksze niedoskonalosci jednak z drobnymi radzi sobie calkiem ok. Dodam tez, ze jest malo wydajny z racji tego, ze krotko trzyma sie na twarzy, w ciagu dnia kilka razy nalezy odswiezyc makijaz, bo nie wyglada korzystnie. Jezeli chodzi o obietnice producenta - funkcja matowa, rzeczywiscie na poczatku cera sie nie swieci, ladnie matowa jednak po krotkim czasie przy cerze tlustej/mieszanej widac blyski ''tlustosci''. Zapach produktu jest przyjemny. Opakowanie proste, nic do zarzucenia, design rowniez ok, latwo wycisnac porzadana ilosc. Nie moge tego kremu krytykowac zbyt mocno, poniewaz sadze, ze to raczej krem BB dla osob o nieskazitelnej cerze (lub ze znikomymi niedoskonalosciami), ktore chca by ich twarz wygladala jeszcze korzystniej w ciagu dnia. Moim podsumowaniem jest, ze nie mozna od takich kosmetykow wymagac zbyt wiele, jezeli kupujac ktos ma oczekiwania porzadnego krycia pryszczy i tradziku to grubo sie myli, bo by twarz wygladala zdrowo i pieknie trzeba ja wyleczyc a nie zapychac coraz to nowymi kosmetykami krytykujac je, bo ''nie pomagaja''. Jezeli chodzi o mnie nie moge powiedziec, ze nigdy go nie kupie, bo przy ladnej buzi na prawde moze sie sprawdzic, musze teraz czekac na dobry stan ;) Nie polecam ani nie zachecam!
    Zalety:
    • kryje mniejsze niedoskonalosci
    • funkcja matowa dziala
    Wady:
    • nie radzi sobie z wiekszymi niedoskonalosciami
    • uwidacznia skorki
    • krotko trzyma sie na twarzy
    • efekt matu obecny przez krotki czas

Zobacz także inne Kremy BB, CC i DD