Korektory pod oczy

Rimmel Lasting Finish, Concealer Korektor

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

_lialy
    9 września 2021 o 1:06
    Bardzo dobry korektor, ale ma wadę
    Korektor ten jest tylko trochę gorszy od słynnego camouflage z Catrice. Obydwa mają praktycznie takie samo krycie, trwałość itd. Jednak jeśli chodzi o ten z Rimmel, to problem jest w tym, że strasznie podkreśla suche skórki, drobne zmarszczki i meszek na twarzy. Bardzo ciężko go dobrze rozprowadzić i żeby wyglądał wyjściowo, trzeba się trochę postarać z nakładaniem. Poza tym, efekt końcowy jest naprawdę zadawalający, a najjaśniejszy kolor jest po prostu boski.
    • Konsystencja
    • Kolor
    • Mocne krycie
    • Nie zapycha
    • Nie wysusza
    • Nie podrażnia
    • Nadaje się też pod oczy
    • Nie jest za ciężki
    Wady:
    • Gdy skóra jest źle przygotowana do makijażu, korektor roluje się w ciągu dnia i podkreśla suche skórki, zmarszczki i meszek na twarzy
    • Dostępność
  • 12 sierpnia 2020 o 23:01
    Korektor do zadań specjalnych
    Ten korektor poznałam przez rozsławienie tej serii wszędzie i się nie zawiodłam w żadnym stopniu. Opakowanie to był plastikowy, zakręcany słoiczek w czerwonym kolorze. Na opakowaniu było niewiele informacji. Kolor 010 idealnie jakimś cudem do mnie pasował. Korektor sprawdzał się u mnie bardzo dobrze głównie na twarzy, tam zakrywał czasem naprawdę spore niedoskonałości, które dzięki niemu nie prześwitywały ani przez jeden moment całego dnia podczas noszenia makijażu. Nie było widać żadnych kolorów po zakryciu niedoskonałości i muszę powiedzieć, że to był najlepszy korektor na takie rzeczy, jaki miałam okazję testować. Trwałość również była na wielki plus, bo korektor wytrzymywał naprawdę wszystko. Cena była adekwatna dla jego genialnego działania i krycia. Szkoda, że nie mogę do niego wrócić.
    canbria
    26 listopada 2019 o 14:55
    Korektor do zadań specjalnych, który trzeba umiejętnie ograć :)
    Oceniam odcień 010 Porcelain - bardzo jasny, neutralny. Korektor Rimmel Lasting Finish otrzymujemy w okrągłym, plastikowym, odkręcanym opakowaniu. Samo opakowanie, niby jest ok, natomiast już ja sama wiem najlepiej ile to razy rano namęczyłam się i jeszcze na pewno nie raz namęczę się z tym, żeby trafić wieczkiem i je równo zamknąć. Człowiek rano taki niezdarny, a jeszcze zawsze spieszę się do pracy. Korektor ma bardzo gęstą konsystencję, można powiedzieć jest nieco toporny. Aplikacja z opakowania za pomocą palców nie jest szczytem higieny, natomiast w przypadku tego korektora najlepiej nakładać go, uprzednio rozgrzanymi opuszkami. Rozgrzewając produkt, ciut bardziej go uelastyczniamy i aplikacja wtedy jest mniej toporna. Zauważyłam, że na konsystencję tego korektora, a zarazem jego łatwość rozcierania się wpływ ma także temperatura w jakiej on przebywa. Jeśli w pomieszczeniu jest zimno - będzie on bardziej toporny. Najczęściej ten korektor stosuję do... zakrywania cieni pod oczami. Mam dosyć spore zasinienia i ten produkt dobrze sobie z nimi radzi. Z racji tego, że jest to ciężki, toporny korektor, mam na niego sposób! Sam nałożony na okolicę pod oczami wygląda nieświeżo i szybko zbiera się w załamaniach, dosyć ciężko też się go rozprowadza, a wiadomo - delikatna skóra pod oczami - nie możemy się z nią szarpać. Co robię, że wygląda dobrze? Miksuję go z odrobiną zastygającego korektora Collection Lasting Perfection (2 Cool Medium), dzięki takiemu połączeniu otrzymuję ciut ciemniejszy kolor i lekko zastygającą formułę, która nie wchodzi już tak w zmarszczki. Taki miks jak i zarówno sam korektor, zawsze wymaga przypudrowania. Fakt, bezpośrednio po aplikacji, czuję pod oczami troszkę ciężkość, ale to uczucie bardzo szybko znika. Zawsze pamiętam także o tym, aby uprzednio nałożyć krem pod oczy. Trwałość takiej mieszanki jak i samego korektora oceniam na plus, spokojnie wytrzymuje cały dzień, chyba, że pod koniec mocno pocieram oczy, wtedy może już trochę zacząć schodzić. Korektor jest bardzo wydajny, już malutka jego ilość wystarczy na zakrycie niedoskonałości. W kwestii kamuflowania nim wyprysków się nie wypowiem, ponieważ ogólnie bardzo rzadko kiedy zdarza mi się zakrywać takie podskórne "wulkany" - wychodzę z założenia, że lepiej i szybciej będzie, jeśli zagoją się same, a przykrywając je - i tak zawsze coś będzie wystawać. Przebarwień na szczęście też za bardzo nie mam. Podsumowując, to dobry, wydajny korektor, pod warunkiem, że stosujemy go w odpowiedni sposób. Kiedy mi się skończy, z ciekawości sięgnę po coś innego.
    Zalety:
    • wydajny
    • mocne krycie
    • łatwo dostępny
    Wady:
    • nieumiejętnie nałożony może wyglądać ciężko
    • nieco tępy
  • 22 czerwca 2019 o 11:08
    TAK
    To jest mój ulubiony korektor.Bardzo wydajny i z doskonałym kryciem. Jeśli chcę go użyć pod oczy, nakładam go na jeszcze "gołą" skórę, na krem nawilżający. Wtedy lepiej się miksuje z podkładem. Do pary korzystałam z podkładu z tej samej linii i nie miałam kłopotów z odcieniami. Możliwe, że tylko w takim zestawie nie sprawia większych kłopotów. Mam nr 010 i to dla naprawdę jasnych cer będzie idealny kolor. Punktowo na niedoskonałości też się świetnie sprawdza. Jest jednak dość ciężki, ale inaczej nie kryłby tak dobrze. Zimą i jesienią używam tylko tego. I oczywiście na tzw. wielkie wyjścia. Wydaje się nie do zdarcia.
    Zalety:
    • krycie
    • trwałość
    Wady:
    • odrobinę "tępy"
    Ewaad
    16 kwietnia 2019 o 16:28
    Do zadań specjalnych
    Kupiłam ten produkt, gdy miałam problemy z cerą. Sama aplikacja jest dosyć uciążliwa. Nie odpowiada mi taki sposób aplikacji - ale co kto woli. Trzeba się trochę postarać, żeby nie pozostawić na sobie efektu maski, smug. Jednak w przypadku produktów, które mają przede wszystkim kryć - jest to nieunikniona cecha. Zdecydowanie nie nadaje się do aplikowania pod oczami, czy na całej twarzy. Jednak jeśli chodzi o aplikowanie go miejscowo - jak dla mnie spisuje się rewelacyjnie. Zakrywa niedoskonałości, utrzymuje się długo, nie "kłóci się" z podkładem.
    Zalety:
    • kryje,
    • wydajny,
    Wady:
    • opakowanie,

Zobacz także inne Korektory pod oczy