Bazy pod cienie

Urban Decay Eden, Primer Potion Baza pod cienie

• 12 grudnia 2022 o 20:53
    Dobrze mi z nią było
    Miałam tę bazę pewnie ze dwa lata, jak nie dłużej. Jeszcze coś się ostało w tubce, ale formuła zdecydowanie nie jest taka sama jak na początku, w związku z czym już się z nią żegnam. Mam tłuste powieki i bez bazy wystarczyłoby kilka mrugnięć, aby cienie się zrolowały. Polubiłam się z nią, gdyż delikatnie wyrównywała koloryt powieki i solidnie przedłużała długość cieni, z zastrzeżeniem, że nie tworzy cudów. W trakcie upałów ciężko sobie radziła. Dodam, że na początku byłam sceptycznie anstawiona do opakowania z aplikatowem, ale teraz uważam to za duży plus tego produktu. Lubię testować kosmetyki, więc następcą jest zupełnie inny produkt, ale może jeszcze kiedyś do niej wrócę :)
  • 12 lutego 2022 o 15:35
    Nieudany eksperyment
    Po nałożeniu tej bazy powieki stają się jakby suche i nieco sztywne. Cienie słabo się nakłada i po dwóch godzinach ważą się i rolują. Kupiłam, użyłam kilka razy i wyrzuciłam. Używałam wcześniej bazy Artdeco i była o niebo lepsza. Tak oto skończył się mój eksperyment z tą bazą. Jak ktoś odważny to kupi.
    Zalety:
    • Ładna tubka.
    Wady:
    • Toporny kosmetyk który zasycha na powiece dość szybko i lekko ja usztywnia. Cienie rolują się i ważą już po dwóch godzinach.
  • 10 lutego 2021 o 18:04
    Porządna baza
    Baza ma kremową konsystencję i dość jasny kolor. Dzięki niej wreszcie cienie trzymają się na moich powiekach dłużej niż godzinę bez rolowania! Bardzo dobrze się rozprowadza, ale też dość szybko zasycha, więc najpierw dokładnie rozprowadzą ja na jednym oku potem na drugim. Cena jest wysoka zwłaszcza za tak małe opakowanie, ale myślę, że baza jest tego warta.
  • 2 listopada 2019 o 21:33
    Moja ulubiona
    Jak dla mnie ta baza jest najlepszą z baz, które testowałam do tej pory, niezastąpiona w moim kuferku. Przede wszystkim jest trwała, cienie trzymają się na niej bez zarzutu przez wiele godzin i nie rolują się. Lubię tę bazę także za cielisty kolor, u mnie nie sprawdzają się bazy przezroczyste. Baza jest bardzo wydajna, wystarczy odrobina na pokrycie dwóch powiek.Ładne opakowanie w kształcie tubki, z aplikatorem jak w błyszczykach. Niestety tą baza jest bardzo droga, jak byłaby trochę tańsza to byłoby idealnie.
    Zalety:
    • Trwałość, wydajność, cienie dobrze się na niej utrzymują, cielisty kolor, opakowanie, aplikator.
    Wady:
    • Cena.
  • 4 marca 2019 o 9:08
    Genialna
    Niezastapiony produkt! Przetestowalam wszystkie bazy tej marki i ta jest najlepsza. Super wydajna bo wystarcza odrobina na palec by pokryc cala powieke. Jest matowa i nie wymaga dodatkowego przypudrowania. Podbija kolor cieni, latwo sie rozprowadzaja, szczegolnie mocno napigmentowane matowe z lekka oleista komponenta ktore na innych bazach robia plamy. Probowalam innych baz i drogeryjnych i wysokopolkowych, nic sie z ta nie rowna.
    Zalety:
    • Mega wydajnosc
    • Konsystencja
    • Matowa formula
    Wady:
    • Nie wystepuje w wersji podroznej czyli mini, normalna tubka jest nie do zuzycia w przewidywanym terminie waznosci nawet przy codziennym stosowaniu

Zobacz także inne Bazy pod cienie