Cienie do powiek

Neauty Minerals Mineralne cienie do powiek

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 1 lipca 2022 o 20:02
    Bardzo dobre
    Bardzo dobre cienie. Długo się trzymają, dobrze blendują. Ale pewnie nie będę więcej kupować, bo mało poręczne są takie sypkie, łatwo się rozsypują i robią bałagan.
  • 30 sierpnia 2021 o 1:32
    Mineralne błyskotki
    Mam dwa kolory: Frosty peach - zamrożona brzoskwinia, jest półtransparentna, nadaje połysk In the mist - satynowy cień wpadający w kolor złoty Maja ciekawą paletę kolorów, są trwałe, bezterminowe jak to minerały, tanie. Jedyne co mogę im zarzucić to beznadziejne opakowanie. Po odkręceniu znajdują się dziurki z których wydobywają się cienie. Nie ma tutaj żadnego zabezpieczenia ani możliwości regulacji tego ile cieni chcemy nasypać. Marnuje to trochę produkt.
    Zalety:
    • Gama kolorystyczna
    • Skład
    • Dostępność
    Wady:
    • Nieporęczne opakowanie
  • 23 marca 2021 o 23:29
    Bardzo dobra jakość
    Cienie mineralne są specyficzne bo mają sypką formę i trzeba się nauczyć z nimi pracować. Mają za to naturalny skład, są dobre dla skóry i wrażliwców. Nie uczulają i nadają się również jeśli ktoś ma wrażliwe oczy. Neauty ma w ofercie klasyczne brązy, beże ale też odcienie zieleni i niebieskiego. Na plus fakt, że możemy je kupić w formie próbki oraz 1 gramowym opakowaniu. To bardzo wydajne produkty i na prawdę nie trzeba więcej, a cena baardzo przyjemna - to jedne z najtańszych cieni mineralnych jakie widziałam - na promce można kupić za coś koło 12 zł. Pigment jest na prawdę super co można zobaczyć na swatchach. Od góry kolory: silver violet (brąz + fiolet ze srebrną poświatą), cooper brown (piękny, intensywny brąz ze słotą drobiną), in the mist (na zdjęciu zlał mi się z kolorem skóry - beż ze złotą , delikatną drobiną), in the woods ( brąz z brudno zieloną poświatą). Tego typu cienie nakładam zawsze na bazę - zyskują intensywności, a osyp jest minimalny. Bardzo dobrze się rozcierają i blendują, można je budować. Nie mam zastrzeżeń c do trwałości. Stosunek ceny do jakości bardzo dobry. Jeśli kiedyś myślałyście o cieniach mineralnych to świetna okazja - próbki można kupić za kilka złotych, a trochę Wam posłużą ;)
    Zalety:
    • Skład
    • Pigmentacja
    • Możliwość zakupu w dwóch pojemnościach
  • 10 października 2020 o 18:57
    Ulubione
    Mój makijaż oczu to żaden szał i rewia mody-raczej taki make up no make up. Więc mam wszystkie odcienie nude, trochę brązów i fioletów. Przede wszystkim - nie uczulają! Z kosmetykami do oczu u mnie taka sprawa, że zaraz płaczę jak przy cebuli. Druga sprawa-wydajność. Jednogramowe słoiczki spokojnie (przy mojej częstotliwości malowania) wystarczą na rok. Nie używam żadnej bazy, więc trwałość w ciagu dnia jest średnia. Cena adekwatna do wszystkiego.
    • skład
    • pigmentacja
    • nie uczulają!
    • kokorystyka
    Wady:
    • trwałość mogłaby być lepsza
  • 7 sierpnia 2020 o 15:02
    Dobry wybór
    Mam dwa cienie: błyszczący Frosty Peach (półtransparentny, daje delikatny, taflowy blask i mało koloru) oraz matowy Bunch of Lilac (dość ciemny, chłodny fiolet). Cienie, jak to kosmetyki mineralne, są sypkie. Mają bardzo dobrą trwałość i są bardzo wydajne. Tak jak prawie wszystkie kosmetyki mineralne mają bardzo dobry i krótki skład. Jest bardzo mała szansa, że spowodują podrażnienia czy alergie. Matowy cień bardzo dobrze nakłada się na pędzel i świetnie rozprowadza. Bardzo łatwo można budować jego intensywność, dokładając go więcej. Rozprowadza się równo, nie tworzy smug i plam. Nie osypuje się i niespecjalnie pyli, może delikatnie, ale jak się nakłada jednorazowo małą ilość to nie ma z tym problemu. Sam odcień jest ładny, ale mam wrażenie, że lepiej go nakładać więcej niż mniej, bo w bardzo małej ilości i stosowany samodzielnie może powodować efekt zmęczonych, sinych oczu. Ale to kwestia doboru odcienia i jego ilości :). Cień błyszczący Frosty Peach jest CUDOWNY. Trochę bardziej się osypuje niż matowy, ale tworzy piękną taflę i bardzo, bardzo polecam go w charakterze rozświetlacza, na szczyt kości policzkowych. Ze względu na konsystencję zachowuje się bardziej jak pigment niż cień, więc na powieki polecam nakładać go palcem, a nie pędzlem (za to jako rozświetlacz moim zdaniem jest wygodnie zarówno pędzlem, jak i palcami). Polecam!
    Zalety:
    • Dobre rozprowadzanie, bez smug i plam
    • Odcienie
    • Możliwość budowania intensywności odcienia
    • Skład, brak podrażnień
    Wady:
    • Błyszczący cień trochę się osypuje