Cienie do powiek

Lily Lolo Mineral Eyeshadow Mineralny cień do powiek

Lily Lolo Mineral Eye Shadow Mineralne cienie do powiek Mudpie 2 g

Nasi użytkownicy zostawili 40 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 sierpnia 2021 o 1:17
    Bogactwo mineralnych barw
    Mam momenty używania cieni do powiek, jak i te, gdy preferuję makijaż bez nich. Recenzowane cienie zakupiłam kilka lat temu. Najintensywniej używałam Orchid, Soft Brown i Mudpie. Mimo to wyglądają jakby niewiele z nich ubyło... Przechodząc do opisu poszczególnych posiadanych przeze mnie kolorów: Angelic - nazwa trafnie go oddaje, to niewinny biało srebrny cień, nie nadający koloru, a iskrzący połysk, nakładany na inne cienie dodaje im blasku Orchid - satynowy biały cień jak kwiaty orchidei Pink Champagne, który jest sprzedawany obecnie pod nazwą Pink Fizz - to satynowy chłodny odcień różu Soft Brown - matowy odcień między brązem a różem, bardzo twarzowy, idealny do makijażu typu no make up, najpiękniejszy odcień brązu z jakim miałam do czynienia Mudpie - ciepły odcień matowego brązu, może też służyć do wypełniania brwi Cienie są niesamowicie wydajne, zamknięte w praktycznym opakowaniu z sitkiem. Tak jak to minerały cechuje je naturalny skład oraz bezterminowość. Utrzymują się od nałożenia aż do zmycia. Podczas aplikacji mogą się delikatnie osypywać, dlatego najlepiej po nałożeniu na pędzel strzepać ich nadmiar. Można je aplikować na sucho, jak i na mokro. Prawdopodobnie jeszcze kiedyś do nich wrócę.
    Zalety:
    • Gama kolorystyczna
    • Skład
    • Ładne i praktyczne opakowanie
    • Dostępność
    • Bezterminowość
    HonoSa
    25 kwietnia 2021 o 14:12
    Niekończący się kolor
    W malutkie pudełeczko cienia w bardzo jasnym, biało-perłowym odcieniu Orchid zaopatrzyłam się dawno temu. Ten jaśniutki, trochę dla mnie za zimny odcień służy mi tylko do punktowego rozświetlenia okolic kącików oka i pod łukiem brwiowym. Lepiej będzie z pewnością wyglądał na zimnych typach kolorystycznych, a nie na jesieniach- jak ja;-)Kupiłam go jednak przez Internet i nie mogę mieć do nikogo pretensji. Bielucha od Lily Lolo używam zatem raczej w makijażu wieczorowym, bo w dziennym nie potrzebuję aż tak dużego efektu rozjaśnienia oka. Jednoznacznie mogę stwierdzić, że to jeden z lepszych cieni mineralnych w sypkiej formule, z którymi dotychczas miałam do czynienia. Drobniuteńki, mocno napigmentowany, lekko perłowy proszek, jest niebywale wydajny, doskonale się rozciera i świetnie trzyma się na oku. Maleńkie pudełeczko służy i służy. Planuję zakup innych kolorów cieni od Lily Lolo- na pewno brązu, beżu i czegoś rdzawego. Wtedy na pewno bardziej obiektywnie ocenię ich działanie i trwałość w codziennym makijażu oczu.
    Zalety:
    • mineralny skład
    • trwałość
    • pigmentacja
    • jakość
    Wady:
    • nie ma
  • 24 lutego 2021 o 15:54
    i am a fan
    ogólnie jestem fanką takich kosmetyków które sa naturalne a jak sa to kosmetyki kolorowe to już w ogóle jestem super zadowolona jak coś nowego powstaje. jeżeli chodzi o cienie tej firmy to mam już ich kilka jak nie kilkanaście i nie wiem czy będę potrzebowała ich więcej, bo raczej bazują na brązach z lekkimi błyszczącymi dodatkami jak chcę zaszaleć. inna sprawa że trwałosć jest tych cieni niesamowita i bardzo ładnie one wyglądaja na oczach a kolor jest nasycony. fajnym elementem jest też to że z takiego cienia mineralnego można zrobić również kreski które wyglądaja jak pociagnięcie eyelinera. polecam jednak coś na powiekę nałożyć - może to być korektor czy baza bo jednak jak to cienie tego typu lubią one się z lekka pylić i opadać. jedynie cena jest dość wysoka, ale jednak starcza mi takie opakowanie na dość dlugo.
  • 3 sierpnia 2020 o 15:30
    Naturalne cudeńka
    Z mineralnymi cieniami od Lily Lolo miałam już styczność, posiadam paletkę prasowanych cieni. Spodziewałam się czegoś podobnego w formie sypkiej ale te cienie to zupełnie inna jakość. Zamknięte są w słoiczkach z zabezpieczeniem przez wysypywaniem się w środku. Słoiczki są bardzo porządne :) Jest to produkt naturalny, więc bezpieczny i zdrowy :) Posiadam 6 odcieni - swatche kolorów możecie zobaczyć na załączonym filmiku :) Cienie są bardzo drobno zmielone i możemy je nakładać na sucho aby uzyskać delikatny, dzienny efekt lub na mokro/bazę aby zintensyfikować ich kolory. Pigmentacja, szczególnie w przypadku ciemniejszych cieni jest na prawdę fajna - określiłabym ją jako znacznie lepszą niż w przypadku prasowanych cieni z paletki tej firmy jaką posiadam. Cienie sypkie mają tą zaletę, że możemy je ze sobą mieszać uzyskując tym samym nowe kolory. Praca z cieniami sypkimi nie jest da mnie nowością, trzeba pamiętać o nakładaniu małych ilości i dokładaniu kolejnych jeśli chcemy zintensyfikować kolor, wtedy praktycznie się nie osypują. Bardzo ładnie się ze sobą łączą, blendują. Dodatkowy plus to ich wydajność, opakowanie wystarczy na wieki :D Jeśli szukacie, dobrych, naturalnych cieni to warto się nimi zainteresować :)
    Zalety:
    • Jakość
    • Łatwość w pracy
    • Piękne kolory
    canbria
    3 czerwca 2020 o 7:27
    Mineralna rewolucja
    Oceniam odcienie: Chocolate Fudge Cake - zawsze kiedy użyję go w makijażu, znajdzie się ktoś, kto zainteresuje się i zapyta co to za cień, naprawdę. Na ciemnobrązowej, wręcz czekoladowej bazie znajduje się mnóstwo fioletowych, iskrzących drobinek, które zdecydowanie dodają kopa temu cieniowi. Fajnie podkreśla brązową i piwną tęczówkę. Smoky Brown - ciekawy brązik otoczony mnóstwem srebrnych drobinek, nadaje się zarówno na całą powiekę do prostego i szybkiego makijażu dziennego jak i do smoky. Ponoć to jeden z częściej wybieranych cieni w Lily Lolo. Jakiś czas temu zainteresowałam się kosmetykami mineralnymi, bardziej z wrodzonej ciekawości i zamiłowania do testowania nowości, ale także po części z potrzeby nakładania na siebie mniej przysłowiowej "chemii". Tyle się naczytałam, że kosmetyki te mają mineralne, wegańskie składy, które wręcz dbają i pielęgnują naszą cerę, że musiałam w końcu kupić i spróbować. Postawiłam na Lily Lolo. Cienie do powiek otrzymujemy w czarno-białym, idealnie dopasowanym kartoniku, który już sam w sobie cieszy oko i aż szkoda go wyrzucać. To, co mnie w nim urzekło, to jego środek, ponieważ wewnątrz jest on również pięknie ozdobiony czarno-białym wzorkiem. Gustowna grafika dopełnia całości. Same cienie mieszczą się w plastikowym, zakręcanym pudełeczku, wykonanym z matowego, grubszego (chyba) plastiku. Jedynym błyszczącym elementem jest logo Lily Lolo, które zostało umieszczone na wieczku. Całość prezentuje się imponująco i robi mega pozytywne pierwsze wrażenie! Po otwarciu słoiczka, cienie zabezpieczone są folią, którą należy odkleić. Sitko, przez które wysypujemy kosmetyk na wieczko działa bez zarzutu. Po skorzystaniu z cieni zasłonkę możemy przekręcić tak, by nic nam się nie wysypywało. Przekręcany system super sprawdza się np. w podróży, kiedy wrzucamy cienie do kosmetyczki i nie dbamy o to, jak one leżą. Świetne i mądre rozwiązanie. Cienie są dobrze napigmentowane i już odrobinka produktu wystarczy by uzyskać satysfakcjonujący efekt na powiece. Są wydajne i wystarczą nam na całkiem spory okres czasu, nawet jeśli korzystamy z nich na co dzień. Cienie w łatwy sposób aplikują się na powiekę. Najczęściej w tym celu używam płaskiego pędzelka np. z Zoevy. Zauważyłam, że przy nakładaniu ich na powiekę lepiej je wciskać niż od razu próbować rozcierać. Dobrym przykładem jest tu cień Chocolate Fudge Cake, który przy rozcieraniu, trochę traci ten piękny, fioletowy błysk. Trzeba się z nim odpowiednio obchodzić. Generalnie rzecz biorąc, cienie bez najmniejszego problemu możemy na krawędziach rozblendować. Blend praktycznie robi się sam. Cienie Lily Lolo aplikuję zawsze na małą ilość bazy od Zoevy i w ten sposób trzymają się cały dzień. W ciagu dnia nie blakną ani nie opadają na powiekę. Cienie mnie nie uczuliły, ani nie podrażniły. Do minusów zaliczyć można brak stacjonarnych sklepów, dzięki czemu przed zakupem nie możemy ich zobaczyć na żywo, a także cenę, która jest wyższa od innych, przeciętnych cieni. Ale właśnie, mamy tu do czynienia z minerałami. Niewątpliwym plusem kosmetyków mineralnych jest ich długi okres przydatności od otwarcia, ponieważ wynosi on aż 24 miesiące. W internetowym sklepie mamy całkiem spory wybór kolorów. Każdy znajdzie coś dla siebie.
    Zalety:
    • duży wybór kolorów
    • solidne, trwałe i ładne opakowania
    • trwałość, u mnie na powiece bez problemu wytrzymują cały dzień
    • wegańskie, mineralne składy
    • długi termin przydatności po otwarciu, minerały nie psują się tak szybko
    Wady:
    • słaba dostępność - nie ma ich nigdzie stacjonarnie, więc trzeba zamawiać, a to wiąże się z dodatkowymi kosztami za wysyłkę
    • niestety nie można ich nigdzie obejrzeć stacjonarnie, trzeba zamawiać "w ciemno"