Kremy na noc

Krem Ecolab - - Serum Odmładzający na noc 50ml

AnnKa7
    6 lutego 2018 o 11:45
    takie sobie
    Serum ma dość rzadką konsystencję. Jest dość lekkie i szybko się wchłania. Ma delikatny, kwiatowy, lekko słodki zapach. Nie jest on zbyt nachalny i męczący, choć wrażliwsze nosy mogą stwierdzić inaczej. Niestety kilka razy po jego nałożeniu czułam bardzo delikatne pieczenie na policzkach, ale tylko wtedy gdy moja skóra była lekko podrażniona przez wiatr czy mróz (ale to już uroki wrażliwej skóry). Samo serum dość fajnie nawilża skórę. Rano skóra jest gładka i miękka. Dla bardzo suchej cery może jednak okazać się zbyt słabo nawilżające. Nie zauważyłam niestety, by w jakiś sposób łagodziło podrażnienia czy wyrównywało koloryt. Ogólnie serum działa dobrze. Na pewno fajnie się sprawdzi przy normalnej skórze, zwłaszcza latem, gdy królują kosmetyki o lżejszej konsystencji. Mnie ono nie do końca przekonało. Sam efekt nawilżenia to jednak za mało, bym wróciła do niego w przyszłości.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nawilża
    • kwiatowy zapach
    Wady:
    • po nałożeniu na podrażnioną skórę czuć delikatne pieczenie
    • nawilżenie nie jest głębokie
  • 19 maja 2016 o 11:31
    Przyjemny krem
    Mimo, że krem przeznaczony jest do stosowania na noc, ja używam go na dzień pod makijaż i w tej roli sprawdza się całkiem nieźle. Nie jest to może jakieś wow ale przyzwoity krem zapewniający mojej twarzy solidne nawilżenie. Pomimo dość gęstej konsystencji dobrze i szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, nie roluje się. Skóra po użyciu jest miękka i odżywiona. Plus za higieniczne opakowanie z pompką.
    Sunna
    1 stycznia 2016 o 18:26
    lekko i naturalnie
    Krem bardzo lekki, o żelowej konsystencji. Ma ciekawy, naturalny skład. Moja ulubiona higieniczna aplikacja (czyli pompka), przyzwoita cena. Nawilżenie bardzo delikatne. To zdecydowanie nie jest krem na zimę ani dla osób o cerze spragnionej solidnego odżywienia – w ogóle nie poczują, że coś nałożyły. Na ekstremalne upały raczej też nie, bo wtedy pomimo żelowej konsystencji może wydać się nieco lepki. Nie mam pewności, czy taki pokarm jest dla mojej skóry wystarczający. Myślę jednak, że kupię ponownie, bo ze względu na lekkość przyjemnie się go stosuje latem, poza tym podoba mi się jego skład. Polecam, jeśli szukacie czegoś bardzo delikatnego i cenicie kosmetyki naturalne. Używam tego produktu od: używałam latem przez ok. 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 12 grudnia 2015 o 21:28
    obiecanego głębokiego nawilżenia brak
    W ostatnim czasie kończę używanie trzech kosmetyków od ecolab- recenzowanego kremu na noc, serum do twarzy oraz serum pod oczy. Całe to trio utwierdziło mnie w przekonaniu, że moja twarz wprost niecierpi eko kosmetyków. Moja przygoda z ekopielęgnacją twarzy zostaje zamknięta na hydrolatach. Koniec. Składy skladami ale mojej cerze natura nie sluży i tyle. Ekokremy nieważne czy zapłacę za nie 30 zł czy 200 robią jedno-miernie nawilżają i nic więcej. No nie wiem jakaś dziwna jest moja twarz bo dużo osób zachwyca się naturalną pielęgnacją. (Dodam, że produkty do wlosów ecolab są świetne.) Krem-serum do twarzy ma bardzo ciekawą formułę- jakby żelu z małym dodatkiem oleju. Na twarzy nie pozostawia tlustego filmu, jest to kosmetyk pozornie treściwy, ktory wchłania się do matu. Krem stosowałam jak serum czyli pod krem. Mam cerę mieszaną/normalną ale nawilżenie jakie oferuje recenzowany kosmetyk jest stanowczo za małe. Przynajmniej teraz w sezonie grzewczym. Działanie kremu-serum ogranicza się tylko do tego przeciętnego nawilżenia i naprawdę nie wiem cóż jeszcze o nim napisać. Pod koniec kosmetyku zepsuła mi się pompka a w serum pod oczy nie dzialała ona od początku- daje to jakieś wyobrażenie o opakowaniach kosmetyków do twarzy ecolab. U mnie kosmetyk się nie sprawdzil. Nie polecam. Używam tego produktu od: 3 mce Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie

Zobacz także inne Kremy na noc