Spraye do włosów

4 na 51 opinię

Mijanou
    23 lipca 2015 o 20:59
    Naprawdę skuteczny
    To była miłośc od pierwszego zastosowania. Uczciwie przyznaję też, że to mój pierwszy kontakt z kosmetykami tej firmy, na szczęście bardzo udany. Jest to też pierwszy preparat do termoochrony, do którego nie wnoszę żadnych zastrzeżeń a wypróbowałam już tego sporo ( w większości po jednym użyciu ladowały w śmietniku lub w dziale "kosmetyki do oddania komuś). Rzadko używam lokówki, moje włosy są naturalnie kręcone, ale czasem chce się czegoś innego, innego kształtu loków niż te, ktore dała natura, a wiadomo, że kręcone wlosy sa bardzo uwrażliwione i potrzebują solidnej termoochrony. Spray nabyłam w sklepie Fale Loki Koki. Po umyciu i wysuszeniu wlosów (najlepiej nie kręcić wlosów bezposrednio po myciu i suszeniu a odczekać choć kilka godzin) spinam włosy i wyciągam konkretne "sekcje". Każdą sekcję spryskuję z góry na dół sprayem Kemon. Trzeba odczekać kilka chwil, ale preparat schnie błyskawicznie (przypominam, że nie kręcimy na wilgotne od termoochrony wlosy bo można sobie keratynę we wnętrzu wlosa "zagotować"). Co nam da Kemon: - solidne zabezpieczenie przed wysoką temperaturą - z atomizera wydobywa się mgielka a nie strumień -absolutnie nie obciąża włosów, mam wręcz wrażenie, że dodaje im lekkości i finezji, choć tego producent nie obiecuje -nie obkleja ich - pozostawia włosy błyszczące, udające zdrowe. Wręcz idealnie zdrowe naśladują. Takie w stylu: "No co? My jesteśmy przesuszone? W życiu!" - pięknie i dyskretnie (choć dość trwale) pachnie. Ale jest to zapach tak spokojny, ze nie będzie się gryzł z innymi kosmetykami - jest wydajny, używam od 2 miesięcy a ubytek niewielki, zasluga atomizera wypuszczającego lekką mgiełkę Minusów nie widzę. Cena adekwatna do jakości i każdemu ten produkt polecam z czystym sumieniem. Używam tego produktu od: 2 miesiące i trochę Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego pełnowymiarowego. EDIT 22.08.2015 Odebrałam aż półtorej gwiazdki. Niestety, o ile na początku produkt zachwycał, od dwóch tygodni zaczął obciążać moje włosy. Nie wiem, co się stało: nie jest to wynik zmiany pielęgnacji, zmian chorobowych/hormonalnych/ diety/ wody. Włosy klapią po kilku godzinach mimo utrwalenia lakierem. Nawet moje naturalne loki (nie te wyczarowane lokówką) smętnie zwisają po zastosowaniu tego produktu. Wiem, bo eksperymentowałam :D Na początku naprawdę produkt zachwycał. Nie mam pojęcia, co się stało, nie przesadzam z nakładaniem. Produkt sprawdziłby się świetnie na prostych włosach w stylizacji wet look.