Bazy do paznokci

Yves Rocher Couleurs Nature, Base SOS Resiste [SOS Strengthening Base Coat] Wzmacniająca baza do paznokci (nowa wersja)

Iwona_C
    11 lipca 2020 o 16:11
    Bardzo dobry produkt zarówno jako baza pod lakier jak i odżywka wzmacniająca.
    Wzmacniającą bazę do paznokci dwukrotnie znalazłam w kalendarzu adwentowym od Yves Rocher. Zaprzyjaźniłam się dość dobrze z tm produktem bo używam go już ponad rok z zadowalającym mnie efektem. Opakowanie jest identyczne jak lakierów do paznokci od YR z różnicą w kolorze zakrętki bo w tym przypadku jest ona w białym kolorze. Buteleczka jest niewielka ma 5ml pojemności, przeźroczysta i widać przez jej ściany ilość i kolor bazy. Produkt ma odpowiednią konsystencję , delikatnie lejącą, która dobrze rozprowadza się na płytce paznokcia, Zapach podobny do zapachu lakieru do paznokci, do przyjemnych nie należy ale tez nie jest jakoś upierdliwy, szybko się ulatnia. Zastosowany pędzelek jest wygodny w w użyciu dzięki dużej elastyczności, po za tym jest szeroki w kształcie wachlarza i wystarczą dwa pociągnięcia by idealnie pokryć płytkę. Wzmacniająca baza do paznokci w opakowaniu ma rzadko spotykany fioletowo transparentny kolor, jednak po nałożeniu na płytkę jest on niewidoczny, i nadaje wyłącznie połysk. Pierwsza zaaplikowana warstwa szybko zasycha, po nałożeniu drugiej trzeba odczekać kilka minut na jej całkowite wyschniecie.Produkt można stosować samoistnie , ale również pod lakier kolorowy , ja wyłącznie stosowałam ją pod kolor nakładając dwie warstwy. Warstwa powstała na paznokciu po nałożeniu bazy SOS jest elastyczna i stanowi bardzo dobre zabezpieczenie paznokci , ładnie wygładza powierzchnię płytki i nadaje jej połysk i zdrowy wygląd. Chroni przed barwieniem i wżeraniem się lakieru kolorowego, ale również przed negatywnym wpływem np. wody. U mnie stosowanie odżywki w 100 % wyeliminowało rozdwajanie się płytki. a paznokcie odzyskały ładny zdrowy odcień bieli.Przy systematycznym stosowaniu w bardzo krótkim czasie paznokcie staja się mocniejsze , twardsze i bardziej odporne na wszelkie urazy mechaniczne. Baza jest wydajna , cena jak na takie działanie nie jest wygórowana. Obecnie kończę drugie opakowanie, pozostała mi resztka bazy która jest już dość gęsta i ciężka w nakładaniu więc się rozglądam za nowym opakowaniem.
    Zalety:
    • wzmacnia płytkę paznokcia
    • wygładza i nadaje je zdrowy wygląd
    • nabłyszcza i przywraca ładny biały odcień płytki
    • zapobiega jej rozdwajaniu
    • chroni przed negatywnym działaniem lakieru kolorowego
    • zabezpiecza przed wpływem niekorzystnych czynników
    • paznokcie staja się mocniejsze, elastyczne i odporne na urazy
    • może być stosowana solo ja ko odzywka nabłyszczająca lub jako baza pod lakier
    • poręczne , małe opakowanie
    • szeroki pędzelek wygodny w malowaniu
    • duża wydajność
    • cena adekwatna do jakości
    Lynnk9
    28 kwietnia 2020 o 12:42
    Przyjemne z pożytecznym
    Kupiłam z ciekawości czy odżywka z yves rocher da sobie radę z moimi kruchymi paznokciami. Odżywka daje ładny połysk i naturalny, ładny wygląd paznokci. Efekt wzmocnienia niestety dosyć delikatnie odczuwalny.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • wydajny
    • zdrowy wygląd paznokci
    Wady:
    • bez efektu wow jeśli chodzi o wzmocnienie paznokci
    artina
    2 kwietnia 2020 o 11:36
    Wzmacnia
    Baza pięknie wzmacnia paznokcie. Pozostaje na nich długo bez nawet najmniejszych odprysków. Idealnie sprawdza się za równo jako baza pod lakier, jak i samodzielny produkt stosowany na płytkę paznokcia.
    Zalety:
    • wydajna
    • spełnia swoją funkcję
  • 21 marca 2020 o 19:22
    Polecam..
    Wzmacniająca baza do paznokci spełnia swoje zadanie. Po aplikacji nadaje paznokciom połysk i pozostawia bezbarwny kolor. Lakier długo utrzymuje się na paznokciach, a już po kilku aplikacjach paznokcie są wyraźnie wzmocnione i nie łamią się. Szczerze polecam!
  • 12 stycznia 2020 o 18:15
    Całkiem dobry produkt
    Mam wymagające paznokcie, które pomimo starannej i dobranej pielęgnacji często łamią się i kruszą pod wpływem codziennych czynności. Miałam już wiele odżywek przeróżnych marek, jednak nie miałam jeszcze żadnej z Yves Rocher. Kiedy dostałam tą bazę w prezencie od razu chętnie zaczęłam testy. To całkiem przyjemny w stosowaniu produkt, który przy regularnym stosowaniu poprawia stan paznokci. OPAKOWANIE Baza ma szklane opakowanie, pędzelek jest zbity i gęsty a włosie długie, łatwo sunie po paznokciach i szybko można nim nałożyć produkt. Opakowanie jest na tyle wygodne, że możemy zużyć kosmetyk do samego końca, wystarczy przechylić odpowiednio buteleczkę. Szata graficzna jest bardzo prosta – mamy tutaj jedynie napisy w białym kolorze. Opakowanie to mała, zgrabna buteleczka z białą nakrętką na której widnieją wgłębienia ułatwiające odkręcanie. Może nie wygląda jakoś rewelacyjnie, ale najważniejsza przecież jest zawartość. BAZA Produkt ma ciekawy, jasnofioletowy kolor, który od razu mnie zaintrygował. Musiałam sprawdzić jak będzie to wyglądało na paznokciach. Baza po nałożeniu wygląda jak bezbarwny lakier i sprawdzi się zarówno solo jak i stosowania jako baza pod lakier do paznokci, gdzie przedłuża jego trwałość, a jednocześnie pielęgnuje paznokcie. Jest dosyć rzadka, więc trzeba uważać, aby nie nabrać jej zbyt dużo. Schnie dość wolno, więc trzeba poświęcić chwilkę na to, aby mogła spokojnie wyschnąć. Po dłuższym czasie stosowania faktycznie paznokcie stają się bardziej odporne i twardsze. Nie łamią się już tak łatwo, mogę spokojnie je zapuścić do pożądanej długości. Różnica jest widoczna i odczuwalna po ok. 4 tygodniach stosowania. Ja stosuję ją przeważnie 2 razy w tygodniu, nie wiem czy efekt utrzyma się i jak długo po całkowitym odstawieniu odżywki, ale na pewno dam znać jak się skończy. Uważam, że jest to całkiem dobry produkt, mnie pomógł zawalczyć o piękne paznokcie. Cenowo nie jest to duży wydatek, dostępna jest online i stacjonarnie w salonach YR. PLUSY: + wzmacnia paznokcie + pędzelek jest zbity i gęsty, szybko i łatwo aplikuje się nim produkt + odżywka jest wydajna + korzystna cenowo + można stosować ją solo i jako bazę pod lakier MINUSY - wolno zasycha - opakowanie nie do końca mi się podoba (design)

Zobacz także inne Bazy do paznokci