Bioderma Photoderm Max SPF 50+, Creme Tres Haute Protection Krem do cery wrażliwej, normalnej i suchej

e-ZikoApteka.pl
Bioderma Photoderm Max Creme do skóry normalnej i suchej SPF50+ 40ml

svshi
    16 czerwca 2021 o 13:43
    Jest okej
    Czekałam specjalnie z recenzją żeby sprawdzić jak będzie się zachowywał w trudniejszych warunkach i muszę przyznać, że przy trochę większym wysiłku miałam silne uczucie 'spływania' z twarzy, mimo tego że był dalej na swoim miejscu (i o dziwo wyglądał dalej tak samo dobrze). Nie uważam tego za jakiś ogromny minus, ale myślę, że warto mieć to na uwadze. Na co dzień był całkiem okej, fajna lekka konsystencja, a efekt po nałożeniu był satysfakcjonujący - takie przyjemne glow. Ma lekki zapach, ale po nałożeniu jest on niewyczuwalny, co jest wielkim plusem. Pomimo tego że szybko się wchłania jest lekko tłusty, ale do zniesienia. Jedynie problem miałam na początku przy nakładaniu, bo zostawiał białe smugi, ale po porządnym rozsmarowaniu był niewidoczny na skórze. No i delikatnie się kleił, ale to tak jak większość kremów spf. Na mojej cerze mieszanej sprawdził się całkiem w porządku.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Bezzapachowy
    • Fajne lekkie glow po nałożeniu
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Potrafi pozostawiać białe smugi na twarzy
    • Lekko tłusty
  • 14 maja 2021 o 16:09
    Dobry spf
    Zużyłam całe opakowanie, najważniejszą rzeczą dla mnie jest to, że rzeczywiście CHRONI. Nie bieli, mam skórę trądzikową ( w trakcie jego stosowania brałam Tetralysal) i sprawdził się świetnie. Wadą w mojej opinii jest jego wykończenie. Jest tłusty, moim zdaniem nie nadaje się pod makijaż.
    Zalety:
    • nie bieli
    • nie zapchał mnie
    • chroni
    Wady:
    • tłusty
  • 11 maja 2021 o 13:30
    Uczula!
    Po pierwsze bardzo mnie uczulił. Łzy spływały mi po policzkach jak grochy. Oczy niemiłosiernie szczypały do takiego stopnia, że dostałam światłowstrętu. Po drugie krem się roluje i to bardzo. Przy SPFach aplikację należy powtarzać co 2-3 godziny nakładając dość obfitą warstwę. Niestety, ja sobie przy tym kremie tego nie wyobrażam. Niewykonalne jest wyglądać i czuć się z taką maską dobrze. Po trzecie mimo obfitej warstwy i częstej aplikacji, przebarwienia i plamy na skórze i tak i siak powstały. Skóra po lecie dramatyczna... Jeden z najgorszych kremów. Rozumiem gdyby był skierowany do wszystkich typów skóry, ale on jest "sensitive", więc tym bardziej jestem rozczarowana, że mnie podrażnił! Mimo sympatii do Biodermy, tym razem nie rekomenduję.
  • 17 lutego 2021 o 11:12
    idealny SPF!
    Jest to mój pierwszy samodzielny SPF, do tej pory używałam kremu pielęgnacyjnego, który miał już w sobie ochronę. Trochę bałam się samego SPF, najbardziej tego, że będzie mnie zapychał, a skórę mam na to bardzo podatną. Ale w ostatnim czasie wprowadziłam na stałe kwasy do pielęgnacji więc postanowiłam, że pora zaopatrzyć się w wyższy filtr. Wybór padł na Biodermę ze wzgledu na dobre opinie na wizazu + cenowo wypada bardzo korzystnie w porównaniu do konkurencji, Zakochałam się w nim już po pierwszym użyciu. Na początku był tłusty, ale potem się wchłonął- nie do matu, ale mi nie przeszkadza taki delikatny glow. Nie bieli, ale ja mam bardzo jasną karnację więc nie wiem jak wypada na ciemniejszych. Z całą pewnością też mnie nie zapycha, dobrze współgra z makijażem. W ogóle po nałożeniu skóra wygląda tak ładnie, że nie mam nawet ochoty nakładać kremu BB, tylko zakrywam niedoskonałości korektorem. :) Jest to mój pierwszy SPF, ale nie mam już ochoty szukać dalej, zostaję przy nim!
    Zalety:
    • chroni!
    • nie zapycha
    • nie bieli
    • skóra nie jest po nim bardzo tłusta, ładnie się wchłania
    • dobrze współgra z makijażem
    • przyjemna konsystencja- nie za rzadka, ale i nie za gęsta
    • skóra po nałożeniu go wygląda bardzo ładnie!
  • 28 listopada 2020 o 10:34
    cudo które niestety mnie uczula-łzy lecą jak grochy
    Moje poszukiwania kremu z spf 50 trwały dość długo Filtry używam cały rok-w lecie ale też w zimie jak stosuję kwasy czy retinol ,wit c -składniki aktywne Natrafiałam na kremy gęste ,które ciężko się rozprowadzają oraz bielą skórę a najgorsze,że na takie kremy na nadaję się podkład ponieważ wszystko się ciastkuję Ale to cudo :-) Bardzo leciutki fluit -barwy białej który w mig się rozporowadza ,nie pozostawia żadnej białej warstwy a do tego dobrze współgra z każdym podkładem Nakładanie go to przyjemność -on jest jak leciutki kremik który nadaje skórze promienny wygląd Mój hit zamkniety w żółtej tubie -która mogłaby być trochę większa Choć jest to cudowny produkt to mnie uczula i łzy lecą mi po nim jak grochy
    Zalety:
    • Lekki fluit
    • Nie bieli
    • Dobrze dogaduję się z podkładami