Henny do włosów

Orientana Bio Henna Karmelowy Brąz do Włosów Długich 100g
Orientana Bio Henna Roślinna Farba do Włosów Karmelowy Brąz 100g

• 24 kwietnia 2021 o 22:36
    Rewelacja
    Uwielbiam tą hennę. Po latach okazało się, że jestem uczulona na farby chemiczne. Dobrze, że trafiłam na orientanę. Jest w pełni naturalna i pokrywa nawet siwe włosy. Trzeba nałożyć sporo mieszanki i potrzymać 2 godziny, czasami też kolejnego dnia nałożyć jeszcze odrobinę na skronie ale wtedy jest pewność, że farba będzie się trzymała bardzo długo. Nawet po 7 tygodniach kolor wciąż trzyma choć jest nieco jaśniejszy. Siwe oczywiście trzeba poprawić po 3 tygodniach ale z farbami chemicznymi miałam identycznie. Pachnie ziołami, średnio ładnie ale przyzwyczaiłam się. Włosy są odrobinę wysuszone przez 3 dni po farbowaniu ale potem wystarczy odżywka i są już miękkie. Piękny kolor. Na początku jest ciemny i zimny brąz, po jakimś czasie robi się z tego kasztan, może karmel, na pewno ładny i ciepły brąz. Odżywia włosy. Cieszę się, że odkryłam hennę. Używam od ponad roku, średnio 1 duże opakowanie na 6 do 7 tygodni. Włosy wyglądają pięknie.
    Zalety:
    • Kolor
    • Dziwny czepek
  • 5 grudnia 2020 o 13:19
    Świetna !
    Używa od:próbka
    Wiele się naczytałam o działaniu henny zanim w nią zainwestowałam, moje naturalne włosy srednioporowate łatwo się przesuszają, jestem po keratynowym prostowaniu parę miesięcy. Zacznę od tego, że kupiłam henna dla włosów długich (moje są do połowy pleców mniej więcej) i zużyłam około 1/3 proszku. Zapach jak dla mnie jest dość nieprzyjemny, taki mocno trawiasty, i utrzymuje się na włosach dwa dni po hennowaniu, po umyciu szamponem, nałożeniu odżywki juz nie czuć. Co do koloru to trafiłam świetnie, bo mój naturalny to średni brąz, a nie chciałam drastycznych zmian koloru. Jeżeli chodzi to działanie, że tak powiem, reperujące to ta henna jest zaj3$%@%, super po prostu. Początkowo jak jak spłukiwałam to moje włosy były takie sianowate, mocno się plątały, po suszeniu to już wgl uznałam, że to jakaś lipa, aleeee kiedy już sobie doschły do końca, bo ja nigdy nie dosuszę, to bylam w szoku. Pierwszy efekt: lśniące, drugi efekt: miękkie, no i trzeci to jakby mocniejsze (nie odkształcają się tak łatwo, np pod wpływem gumki). Podsumowując, swietny produkt dla osób które mają problem z suchymi włosami, które łatwo się łamią, a moim skromnym zdaniem kolor to tylko miły dodatek :))
  • 3 października 2020 o 7:39
    Super produkt
    Henna świetnie mi się sprawdziła, włosy są po niej bardzo nawilżone, odświeżone, wyglądają na lśniące i gładkie. Kolor wychodzi bardzo naturalny, lepszy elekt niż od fryzjera
    Zalety:
    • Kolor, działanie
    mujerqa
    16 marca 2020 o 23:54
    henna dobrodziejstwo dla wlosow
    Od roku juz hennuje wlosy tym o to ocieniem z Orientany.Jestem bardzo zadowolona.Wlosy po hennie zwiekszaja swoja objetosc i staja sie naprawde błyszczace,Wygladaja naa bardzo zdrowe oraz skora glowy na tym tez skorzystala.Na glowie pojawily sie babyhair, W 100% moge polecic.
    Zalety:
    • zwiekszona objetosc
    • blyszczace i zdrowe wlosy
    • henna nie niszczy wlosow
    • wlosy bardziej uniesione od nasady oraz babyhair
    Wady:
    • dlugi czas farbowania
    • brak mozliwosci rozjasnienia hennowanych wlosow
    Drogeria Natura
  • 14 stycznia 2019 o 23:18
    Pierwsze spotkanie z henną
    Henna trafiła w moje ręce, ponieważ zależało mi na pogrubieniu włosów, nadaniu blasku, bez drastycznej zmiany koloru. Bio Henna spełniła moje oczekiwania w 100%. Kolor wyraźnie się ocieplił, nabrał delikatnych, ładnych miedzianych refleksów. Nałożyłam hennę w listopadzie i do tej pory czuję, że włosy są w lepszej kondycji. Mam długie włosy (sięgają za łopatki) i udało mi się pokryć je równomiernie 50 g kosmetyku. Kolor równomiernie się spłukuje i cały czas wygląda dobrze. Włosy zyskały drugie życie, a w świetle przepięknie się mienią. Jest idealna dla brązowych włosów i nadaje im nowego, przestrzennego wymiaru. Ogromnym plusem henny jest to, że dosyć łatwo ją samodzielnie nałożyć. Podczas hennowania czuć specyficzny zapach (przypomina mi nieco zapach pokrzyw) i raczej określiłabym go jako neutralny. Po zabiegu moje włosy nie spotkało żadne przesuszenie (być może dlatego, że nie są zniszczone i przygotowywałam je na koloryzację henną). Przez kilka myć zabarwia wodę i należy uważać np. na ręczniki. Podsumowując- henna Orientany wbrew pozorom jest łatwa do wykonania w domu, nawet samodzielnie. Chętnie do niej wrócę i może skuszę się na inny kolor.
    Zalety:
    • naturalny, ładny kolor,
    • nie wysusza,
    • przedłużenie świeżości włosów i odbicie od nasady,
    • pogrubia,
    • nabłyszcza,
    • trwały efekt,
    • wydajna,
    • nie wpływa na skręt włosów,
    • łatwa w aplikacji, równomiernie barwi,
    • równomiernie się wypłukuje,
    • naturalna,
    • przystępna cena,
    Wady:
    • może barwić ręcznik, odzież (chociaż mi nic nie zniszczyła),
    • dostępność,
    • trzeba zarezerwować sobie czas na zabieg,

Zobacz także inne Henny do włosów