WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Cienie do powiek

Lorac PRO, Matte Eyeshadow Palette Paleta 8 matowych cieni do oczu

• 30 lipca 2022 o 22:05
    Gdybym musiała wybrać tylko jedną paletę cieni- zostawiłabym właśnie tę
    Na/ w mojej toaletce jest naprawdę sporo palet cieni do powiek. Są takie którymi cieszę się kilka tygodni i idą w zapomnienie i taka (właśnie ta) o której pomimo upływającego czasu i pojawieniu się nowych NIE ZAPOMNĘ. Najlepsza paleta jakąkolwiek miałam Temu pigmentów nie dorowna ŻADNA INNA PALETA blendują się jak masło, bez najmniejszego problemu Format malutkiej paletki jak dla mnie rewelacyjny, bo mogę ją zabrać w każdą podróż Bardzo wyważone kolory, przewaga neutralno- chłodnych, więc idealne dla mnie! Jedyny minus- dość mocno się osypują, ale wybaczam. Wszystko jej wybaczam :D Ona jest najlepsza !
    Zalety:
    • pigmentacja
    • łatwość blendowania
    • dobór kolorystyki
    • mały format podróżny
    • osyp cienia
    • gumowe, brudzące się opakowanie
  • 11 lutego 2019 o 14:50
    PRO
    Na zakup paletki skusiłam się w USA, gdzie jej dostępność jest dużo większa niż w Polsce. Dodatkowo, była w bardzo atrakcyjnej cenie (ok. 15$), a słysząc o niej same dobre opinie zdecydowałam się na zakup. Opakowanie bardzo praktyczne. Cienki (ale mocny, trwały) czarny, matowy kartonik ze sporym lusterkiem w środku. Zamykana na porządny magnes. Dobór kolorów cieni - doskonały! Neutralne beże, brązy z białym i czarnym na czele. Podstawowa paletka do konturowania oka, które można wykończyć innymi cieniami, ale nie trzeba. Pigmentacja jest tak duża, z jaką jeszcze nigdy się nie spotkałam. Niestety nie jestem pewna, czy to zaleta tej paletki, bo praca z nią staje się dość skomplikowana kiedy trzeba baaardzo uważać na to, ile i jak się nakłada cień na pędzel i powiekę. Na pewno nie jest to produkt dla osób początkujących w makijażu, zresztą jak sama nazwa paletki wskazuje - PRO. Skierowana do profesjonalistów. Reasumując: mała, kompaktowa z dużą ilością bardzo mocno napigmentowanych cieni. Skierowana do profesjonalnego odbiorcy. Podejrzewam, że nie-plastikowe i zgrabne opakowanie świetnie odnajdzie się w pracy w terenie. Koniec końców jednak sięgam po nią bardzo rzadko, chyba dlatego, że zwyczajnie nie chce mi się przywiązywać aż tak dużej wagi do tego ile cienia i jak nakładam go na powiekę. Zwykle sięgam po inne produkty, które też mają dużą pigmentację ale taką, że nie zrobi mi plam.
    Zalety:
    • zgrabne, kompaktowe i eleganckie opakowanie (czarne, bez udziwnień i zbędnych cech)
    • dobór kolorystyczny, dla każdego
    • duże lusterko
    Wady:
    • zbyt duża pigmentacja (pomimo wprawnej ręki)
    • słaba dostępność w polsce
    • wysoka cena w polsce
  • 14 grudnia 2018 o 23:57
    Ulubiona paleta
    Paleta bardzo napigmentowana, używana przeze mnie najczęściej. Aksamitne wykończenie . Cienie świetnie się bleduja. Idealna do makijazy matowych , ślubnych Ponadczasowy ulubieniec
    Zalety:
    • Jakosc, pigment
  • 21 marca 2018 o 21:02
    Najlepsze
    Jak wiadomo Lorac to bardzo dobre cienie. Jest to dla mnie absolutny top, najlepsze jakie do tej pory miałam, a poprzeczka jest postawiona bardzo wysoko. Te kolory wystarczą do wykonania absolutnie każdego makijażu dziennego, niektórych wieczorowych oraz świetnie sprawdzi się w podróży, bo jest lekka i kompaktowa. Jedyny - to brudzące się opakowanie.
    Zalety:
    • Wydajność , paletka kompaktowa
    Wady:
    • Łatwo brudzące się opakowanie
  • 10 marca 2018 o 18:57
    !!! BOMBA!!!
    Cienie są świetnie napigmentowanie :) Przepięknie rozcierają się:) W paletce jest 8 świetnych matowych odcieni :) Cienie nie osypują się i są naprawde ekstra trwałe:) Opakowanie z lusterkiem,więc też super-plus :)