Kremy uniwersalne

Norel Dr Wilsz Renwe Extreme, Retinol H10, Trójaktywny krem odmładzający

Krem Norel Dr Wilsz Retinol H10 Trójaktywny Odmładzający na dzień i noc 50ml

• 8 stycznia 2021 o 17:32
    Mój Must Have !
    Krem do cery dojrzałej - na pewno. Krem świetnie się wchłania. Moja mieszana cera, nie jest tłusta w strefie T po aplikacji kosmetyku. Krem nakładam na noc na serum z tej samej serii. rano cera jest miękka w dotyku, wygląda na wypoczętą. Jest to mój pierwszy krem tej firmy i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona efektem. Krem stosuję miesiąc. Czekam na efekt spłycenia zmarszczek :)
    Zalety:
    • Przyjemnie pachnie
    • Lekka konsystencja
    • Rozświetla
    • Skóra jest miękka w dotyku
    • Rozjaśnia
    • Ładne opakowanie
    Wady:
    • Nie zauważyłam jeszcze spłycenia zmarszczek.
    nifares
    19 stycznia 2020 o 21:36
    nie nie nie
    Krem jest drogi i zupełnie nieskuteczny poza tym przetłuszcza moją cerę (stosuję na noc). Prawie się nie wchłania a działania retinolu na pewno nie widać !
    Zalety:
    • nic
    Wady:
    • wszystko
  • 29 grudnia 2016 o 11:28
    Grzechu warty.
    Jestem pod wrażeniem recenzji poprzedniczki. Pozwólcie, że nie będę powielać informacji. Skupię się tylko na działaniu, informacjach ogólnych i przyjemności stosowania. Zapach i konsystencja. Pierwszą trudnością jest określenie zapachu. Albowiem wyraźnie mi się z czymś kojarzy, ale jak to w takich przypadkach bywa, nie mogę przypomnieć sobie z czym. Miałam już kiedyś w swojej kosmetyczce coś podobnego. Zapach jest przyjemny, kosmetyczny, aczkolwiek umiarkowanie słodki i umiarkowanie świeży. Ma w sobie coś z białych kremów Nivea Q10. Konsystencja, jest lekka, aczkolwiek treściwa. Krem dobrze się rozsmarowuje, pozostawia na skórze delikatną warstwę, mimo tego twarz się po nim nie błyszczy. Nie ściąga cery. Działanie. + daje wyraźne efekty odmłodzenia cery, kremu używam regularnie od około 3 m-cy codziennie wieczorem i widzę wyraźną poprawę stanu mojej cery (mieszana, po 30-tce, jasna, z drobnymi przebarwieniami, rozszerzonymi porami na płatkach nosa, lekko poszarzała, lekko odwodniona) + wygładza skórę + rozjaśnia + bardzo dobrze radzi sobie ze wszelkiego rodzaju niedoskonałościami + oczyszcza pory i zmniejsza je, matuje strefę T + jest bardzo delikatny a przy tym skuteczny, nie wysusza skóry i nie podrażnia W zasadzie nie mam do niego zastrzeżeń. Świetnie działa. Przy czym nie wysusza skóry i nie oczyszcza jej z zanieczyszczeń w sposób gwałtowny. Jest delikatny. Uwagi. Przy stosowaniu produktów z retinolem należy pamiętać o ochronie przeciwsłonecznej, BTW bardzo przydatny opis producenta. Tylko regularne stosowanie przynosi efekty (trwałe, nie doraźne) Zużyłam 3 miniatury kremu w tubie po 15 ml. Przymierzam się do zakupu pełnowymiarowego opakowania. W opisie odznaczam 3 miniatury jako zużyte jedno opakowanie.
  • 27 lutego 2016 o 11:18
    Retinol do skóry wrażliwej
    Seria Renew Extreme od Norel zawiera uwodorniony retinol (hydrogenated retinol) który jest o wiele lepiej tolerowany przez skórę niż tradycyjna forma, poza tym wg danych producenta jest prawie niezniszczalny :D przez światło i wysoką temperaturę. Ta sama japońska firma produkująca ten składnik sprzedaje też stabilną i nie powodującą podrażnień formę witaminy C, która też jest zastosowana w tym kremie (tetrahexyldecyl ascorbate). O ile witaminę C stosuje wiele firm, o tyle ten retinol spotkać można chyba tylko w kosmetykach Norel i Clareny ( i w sklepach z półproduktami). Przekopałam kiedyś internet i oprócz tych polskich marek znalazłam tylko jedną koszmarnie drogą markę australijską która miała w ofercie serum z retinolem h10 więc nie jest to popularny składnik. Sedno jest takie: krem naprawdę nie podrażnia, nie wywołuje łuszczenia, wysuszenia ani zaczerwienienia, mimo, żę retinolu jest tam 0,5%. Stosuję go na szyję, policzki, nawet pod oczy. Do słoiczka mogłabym się przyczepić, ale jeśli wierzyć badaniom firmy Nikkol to retinolowi nic się nie stanie nawet jeśli wystawimy go na bezpośrednie działanie światła przez tydzień ( w tym czasie zwykłego retinolu ubędzie o 80%), nic się nie dzieje nawet po podgrzaniu do 80 stopni Mimo wszystko, nie lubiąc słoików, kupiłam sobie wersję gabinetową w tubie 125ml (ma ten sam skład). Co do działania: - bardzo rozświetla skórę, to pewnie synergiczne działanie witaminy C, retinolu i kwasu fitowego - przy mojej suchej skórze muszę go nakładać sporą warstwą bo mimo dość bogatej konsystencji szybko wsiąka w skórę. Może gdybym pod spód stosowała serum z tej serii byłoby lepiej - na moje policzki działa lepiej niż kremy stricte do naczynek, wycisza mi zaczerwienienia - ze względu na skład działa antyoksydacyjnie Warty wypróbowania przez osoby które miały złe doświadczenia z retinolem, ten na pewno nikogo nie skrzywdzi a na pewno doda blasku :) Porównując do Retises 0,5% : sesderma jest chyba tłustsza, ale jednocześnie zostawia skórę ściągnięta, kiedy jej używałam ciągle drapałam się po szyi jak bezdomny :) taki efekt uboczny przesuszonej skóry. Z Norelem nikomu to nie grozi. Ale młodszej skórze bardziej posłuża chyba tradycyjne retinoidy, które trochę złuszczają . Przy trądziku i przetłuszczającej się skórze nie polecałabym tego kremu bo ze względu na dużo emolientów pewnie by zapchał pory. Pytanie za 100 punktów: czy w kwestii pobudzania skóry do produkcji kolagenu hydrogenated retinol jest równie skuteczny jak tradycyjny retinol? Tego nie wiem, nie znalazłam żadnych niezależnych badań na ten temat., oprócz tego co twierdzi producent. INGREDIENTS: Aqua. Caprylic/Capric Triglyceride. Vitis Vinifera Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glycine Soja Oil, Cetearyl Olivate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter. Decyi Cocoate, Sorbitan Olivate, Ascorbyl Tetraisopalmitate. Phytic Acid, Hydrogenated Retinol. Ethylhexyl Olivate, Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Sorbitan Oleate, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate. Disodium Acetyl Glucosamine Phosphate. Caffeyl Giucoside. Sodium Dehydroacetate, Tocotrienols, Dimethicone, Phenoxyethanol. Ethyihexyiglycerin, Parfum, PEG-8, Tocopherol. Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid. Używam tego produktu od: grudzień Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego