Kremy uniwersalne

Mokosh Cosmetics Moisturizing Face & Body Balm Green Coffee & Tobacco Balsam do twarzy i ciała `Zielona kawa z tabaką`

Mokosh
notino.pl
Mokosh balsam do ciała zielona kawa z tabaką 180ml
Sephora
Mokosh - Nawilżający Balsam Do Twarzy I Ciała - Zielona Kawa Z Tabaką - Coffee With Tobacco Moist. Lotion - Dla Kobiet

• 31 stycznia 2025 o 11:04
    Nie dla każdego
    Balsam dostałam w prezencie, początkowo nie byłam przekonana co do zapachu,bo nie przepadam za aromatem kawy,ale dałam szansę temu balsamowi i okazało się,że tu mamy do czynienia faktycznie z zieloną i świeżą wersją ziaren . Jest to dość specyficzny zapach, raczej nie dla każdego. Co do samego balsamu to używałam go do ciała, dobrze nawilża, bardzo dobrze się wchłania. Nie liczyłam na spełnienie obietnicy ujędrnienia j też tego nie zauważyłam. Plusem jest dobra wydajność, choć nie wygląda na pierwszy rzut oka. Konsystencja lekka , przyjemna, nie jest tępa,łatwo się rozprowadza po skórze. Opakowanie wygodne,można produkt wykorzystać do dna. Nie wiem czy sama wybiorę tę markę,dla mnie jest trochę wysoka cena.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
  • 12 czerwca 2024 o 13:16
    Dobrze pachnący drzewem i orientalizmem
    Balsam ma oczywiście zabójczy zapach - w pozytywnym ujęciu. Pachnie drzewno-orientalnie, nuty zapachowe wybijają się różnie w zależności od temperatury. Balsam szybko znika, zużyłam słój w przeciągu ok. miesiąca. To dobrze i źle, bo nie jest tani, ale można złapać na promce.
    Zalety:
    • zapach orientalny, rozgrzewa zmysły
    • dobry skład, m.in. olej konopny
    • przyjemnie się wchłania
    • odżywia i lekko natłuszcza
    Wady:
    • szybko znika
    • cena wysoka
  • 29 maja 2024 o 14:22
    Fajny produkt ale niestety zapach nie dla mnie
    Zacznę tutaj pod tego że balsam ma bardzo fajną, lekką i delikatną kremową konsystencję która jest bardzo przyjemna i delikatna dla skóry . Krem po nałożeniu nie pozostawia ciężkiej i lepkiej warstwy na skórze oraz nie pozostaje tłusty film , produkt dobrze i szybko się wchłania . Co do działania balsamu to sprawdził mi się super , intensywnie i dogłębnie nawilża , pozostawia skórę wygładzoną i miękką w dotyku , skóra jest promienna i pięknie lśniąca a efekt ten utrzymuje się naprawdę długo . Przy zamawianiu ( zamawiałam w sklepie internetowym ) byłam bardzo ciekawa zapachu , wydał mi się trochę niespotykany i interesujący więc zaryzykowałam i go kupiłam ale niestety zapach okazał się wgl nie w moim guście , dla mnie jest bardzo przytłaczający , drażniący i strasznie ciężki nawet nie wiem do czego mam go porównać ale niestety się nie polubiliśmy . Produkt jest zapakowany w poręczny słoik który jest bardzo prosty i mało rzucający się w oczy . Jest to produkt zarówno do ciała jak i do twarzy ale stosując go na całą powierzchnię ciała jest to produkt dosyć mało wydajny. Cena tego balsamu jest sporo i myślę że na taką wydajność to trochę zbyt wysoka .
    Zalety:
    • Intensywne nawilżenie
    • Wygładzenie
    • Dostępność
  • 29 kwietnia 2024 o 0:50
    Niestety zapach nie dla mnie
    Kosmetyk zamknięty jest w szklanym, ciemnym słoiczku. Pojemność 180 ml, dużo jak na twarz, za to trochę zbyt mało jak do ciała. Obecnie do twarzy używam filtrów UV więc zdecydowałam się zużyć ten balsam do ciała. Jeśli chodzi o konsystencję to jest dość lekka, kremowa ale jednocześnie treściwa. Pozostawia na skórze delikatną warstwę, ale nie klei się, nie jest tłusty. Po aplikacji czuć przyjemne nawilżenie, na drugi dzień (ja używam tego balsamu na noc po kąpieli) skóra jest przyjemnie miękka i odżywiona. Niestety to co mi nie odpowiada to zapach. Nie są to do końca moje nuty zapachowe. Mam wrażenie, że pachnie trochę ziołowo, trochę takim dymem, wilgocią, czymś ciężkim. Nawet mój partner stwierdził, że dziwnie pachnę, trochę jak iglaki. Napewno znajdą się osoby, które go pokochają. Myślę, że mężczyźni też mogliby być zadowoleni. Balsam nie jest najtańszy. Nie jest też wystarczająco aby używać go do ciała. Jest to fajna alternatywa np. wyjazdowa 2 w 1. Niemniej do używania na co dzień nie wypada ekonomicznie. Znam inne bardzo dobre kosmetyki tego typu więc nie wrócę ponownie do niego.
    Drogeria Super-Pharm
  • 28 lutego 2023 o 23:11
    Piękny zapach i słabe działanie
    Moja skóra jest mieszana, z dużą tendencją do odwadniania. Ten krem stosowałam późną jesienią, ze względu na jego bogatą okluzyjną konsystencję. Na opakowaniu jest sugestia, że nadaje się zarówno do twarzy jak i ciała, więc pomyślałam, że zaryzykuję ze stosowaniem do twarzy bo ogólnie lubię takie uniwersalne kremy. Zapach tego kosmetyku jest niesamowity, głęboki i intrygujący, unisexowy. Mocno czuć tabakę, nie każdemu się to spodoba, dla mnie zapachowy majstersztyk. Co do działania, to w pierwszych sekundach jest super, bo krem jest gęsty i daje uczucie odżywienia i natłuszczenia skóry. Po mniej więcej godzinie jednak efekt wow znika i zaczyna się robić coraz gorzej. Krem się w ogóle nie wchłania z czasem, za to na skórze pozostaje taka zaschnięta maska, którą cały czas czuć. Osobiście wolę lżejsze formuły. Jednak najgorsze jest to, że w tej masce powstają zmarszczki mimiczne. Efekt jak w ciężkim profesjonalnym makijażu. Nie mam zmarszczek mimicznych, jednak gdy tylko się uśmiechnę mając ten krem na sobie, to w miejscu gdzie miałam przez chwilę linie uśmiechu zostają takie dziwne bruzdy. Spowodowane rzecz jasna przez tą warstwę kremu leżącą na mojej skórze. Co do nawilżenia, to mimo bogatej formuły, pod wieczór mam ściągniętą skórę. Krem słabo chroni przed przeznaskórkową utratą wody, sam jednocześnie niewiele nawilża. Zakochałam się w jego zapachu ale to jest krem nawilżający, który powinien przede wszystkim pielęgnować moją skórę. Piękny zapach, opakowanie to cechy drugorzędne, najważniejsza jest kondycja mojej skóry oraz komfort noszenia tego kosmetyku. Tu niestety Moskosh poniósł porażkę na całej linii.
    Zalety:
    Wady:
    • tworzy na skórze maskę
    • efekt "zmarszczek"
    • słabo nawilża
    • obciąża skórę