Wody perfumowane damskie

Christian Dior Poison Girl EDP

Sephora
Dior - Poison Girl Eau De Parfum - Woda Perfumowana - Atomizer 30 Ml - Dla Kobiet
notino.pl
Dior Poison Girl woda perfumowana 30ml
Dior Poison Girl woda perfumowana 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 52 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 11 lutego 2025 o 19:29
    Co może mieć wspólnego Dior ze Shrekiem ?
    W mojej ukochanej bajce "Shrek" tytułowy bohater powiedział, że ogry mają warstwy. Okazuje się, że nie tylko one ponieważ Poison Girl EDP również je ma. Flakon moim zdaniem jest przepiękny. Wykonany jest z grubego szkła, które nie jest jednolite tylko ma odpowiednio uformowane wypukłości. Korek jest czarny i również nie jest jednolity tylko tak jak na flakonie są "fale" i nierówności ale w pełni zamierzone. Pod korkiem znajduje się srebrna obwódka, która jest w kolorze atomizera. Całościowo wygląda to pięknie i elegancko. Uroku dodaje kolor głębokiego różu, który jest kolorem umieszczonego w środku płynu. Korek jest mocno dopasowany do flakony i nie spada podczas noszenia w torebce. Wracając do warstw... od razu po aplikacji do naszego nosa dociera zapach dosyć rześki i optymistyczny za sprawą umieszczonej w nutach głowy gorzkiej pomarańczy oraz cytryny. Na mojej skórze Poison Girl bardzo szybko odkrywa drugą warstwę, w której ukryta jest róża z Grasse i róża damasceńska. Kryje się tam jeszcze kwiat pomarańczy. Ostatnia warstwa dochodzi do głosu równie szybko na mojej skórze i tam dominują zdecydowanie migdały. Nie są to jednak gorzkie migdały ponieważ są dosłodzone wanilią. Słodycz nie znika lecz jest bardzo dobrze wyczuwalna. Czasami do mojego nosa docierają nuty lekko balsamiczne ale dopiero po dłuższym czasie od aplikacji. Często perfumy tworzą od razu piękną i spójną całość a w tym przypadku stopniowo docieramy do kolejnych warstw aby móc cieszyć się pięknym zapachem, który od momentu aplikacji zmienia się, ewoluuje I zaskakuje. Jeżeli chodzi o trwałość to jest ona całodzienna. Zapach wraz z upływem godzin traci na mocy ale nie znika całkowicie. Pozostawia za sobą ogon, który lekko zaczepia otoczenie i sprawia, że czuć że jesteśmy w pobliżu.
    Zalety:
    • flakon
    • pięknie rozwija się na skórze
    • trwałość
  • 11 maja 2024 o 14:42
    "Ogrodu serce mocniej zabiło"
    Dostałam te perfumy od mojego Taty. ♥️ Tradycyjnie - tak po prostu, bez okazji. :* Właściwie miała to być wersja "Pure Poison", ale pomylił się i chwycił "Girl". Powiedziałam, że to naprawdę nic nie szkodzi, a utwierdziłam się w tym, kiedy je powąchałam... Oj, przewrotne one są! W otwarciu są pomarańczowe, zgodnie z zapowiedzią, jednak za chwilę dołącza do tych cytrusowych akordów baza z uwodzicielską, ponętną, słodką wanilią na czele. W drugim rzędzie maszeruje armia migdałów, która nadaje miękkości już z gruntu 'miękkim' perfumom. W okolicach mniej/więcej 30min. od aplikacji, wyraźnie czuć drzewo sandałowe, które nadaje perfumom szlachetnego orientu i zadziorną fasolkę tonkę. Nie wiem, jak pachnie balsam tolu, ale jeśli jest podobny do wanilii, to jego obecność jest niekwestionowana! Wygląda na to, że ta "Dziewczyna" nie śpieszy się z okazywaniem uczuć... ;) ponieważ nuty serca, w który składa się z ogrodu różanego pojawia się dopiero po godzinie (a nawet i dłużej trzeba na to czekać!). Na pierwszy niuch nie było śladu róży, ani jednego płatka. Można by rzec za Przyborą: "Moja dziewuszka nie ma serduszka", ale dajcie jej czas, by się przekonać, że to nieprawda... Wtedy z całą mocą wybrzmi grupa Daab ze swoim "Ogrodem serca". Ta Dziewczyna jest całkiem bystą osóbką (pomarańczowa nuta głowy), ale przede wszystkim - mocno pragmatyczna i osadzona w materii (nuty bazy). Pięknie się to ze sobą wiąże. Jest uwodzicielska, kokieteryjna, zadziorna, a przy tym wszystkim niesamowicie ujmująca i słodziutka. :P Taka, że żaden mężczyzna się jej nie oprze. Dziewczyna może się wydawać delikatna, nieco mdła, niezdecydowana, ale tak naprawdę doskonale wie, czego chce. Gdy już wreszcie poczuje się bezpiecznie, odkryjemy jej romantyczną różaną stronę. Co nie znaczy, że przez to zniknie jej seksualna, czy intelektualna strona. Nic z tych rzeczy! Głupią nazwać jej nie można, bo ta gorzka pomarańcza z głowy stale migocze w tle. Ostatnio, gdy się psiknęłam tymi perfumami, usłyszałam od mojego Chłopaka, że "seksownie pachnę"... Myślę, że komplementy od mężczyzn są najlepszą rekomendacją. ;) Czy są trwałe? Ha! Trwałe... dobre sobie... ;> są wręcz niezmywalne! Dużo trwalsze, niż wersja "Pure" - którą również bardzo, ale to bardzo lubię. :) Kolejną bardzo chwalebna cecha tych perfum to olbrzymie parametry – ciągną za sobą niesłychanie długi i rozłożysty ogon; zapach wręcz wypełnia pomieszczenia! Idealnie! Dokładnie tak, jak lubię. :3 Dopisek "girl" jest w przypadku tego "Poisona" jak najbardziej na miejscu. Wanilia, czyli dominujący składnik tych perfum, jest niewątpliwie bardzo dziewczęca, ale jakże uniwersalna! Naprawdę nic nie stoi to na przeszkodzie, by używały tego pachnidła również dojrzałe kobiety. Zresztą uważam, że w każdej z nas jest ukryta... dziewczyn(k)a. Brzmi to tak, jakbym była nie wiadomo jak stara, a przecież nawet nie skończyłam jeszcze 30 lat! ;D
  • 18 kwietnia 2023 o 11:20
    uwielbiam to za mało
    Zapach ciężki słodki i intensywny. Uwielbiam ten zapach jest mocno otulający, początkowo po użyciu czuć intensywny zapach róży, po chwili przebija się fasolka tonka i drzewo sandałowe by w ciągu dnia ustąpić miejsca wanilii. Zapach który super pracuje na skórze, wielowymiarowy. Z tak zwanym ogonem idealny na chłodne dni i wieczorowe wyjście choć ja lubię go również używać na dzień. Kiedy już w ciągu dnia myślę że przestałam go czuć na sobie czasami po zmianie pozycji ciała znów go czuję. Zbiera dużo komplementów. Wyjątkowy. Flakon piękny charakterystyczny dla wszystkich Poison
    Zalety:
    Wady:
    • cena - nie należy do najtańszych
  • 3 lutego 2022 o 15:26
    Kusząca trucizna :)
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Próbkę perfum Poison Girl marki Dior otrzymałam w spadku :), i wiem jedno szykuje się zakupu flaszki najlepiej 100ml ;D, a co mnie do tego skłoniło? Oczywiście zapach w którym czuję się doskonale oraz niezliczona ilość komplementów które otrzymałam na 18-stce chrześniaczki :) i żeby nie było,nie były one od podlotków a Panów w moim wieku oraz 40+. Buteleczkę wiele razu widziałam w perumerii,wygląda ona uroczo,słodko,na mojej toaletce królują różne zapachy,dyskontowe,celebrytów,modelek,znajdzie tu się CK czy Versace,a także Joanna Krupa ;),używam ich w zależności od pogody,nastroju,uroczystości. Moje typy zapachów to:Good Girl CH,Versace Crystal Noir,Valentino Valentina,Lancome La Vie Est Belle,słynna kokardka BonBon od Victora i Rolfa,DKNY Be Tempted,Black Opium. Zapach na mnie pachnie bardzo słodko/gourmandowo mamy tutaj takie nuty zapachowe jak pomarańcza,wanilia,migdały,fasolę tonka i co zadziwiające dwa rodzaje róż a mianowicie różę damasceńską oraz różę z Grasse,ta pierwsza bardzo często nie chce komponować się z moją skórą,ale nie tym razem :),jest pazur,jest ciągnący się ogon za właścicielką i ta wszechobecna słodycz która dodaje mi uśmiechu,śmiałości,pewności siebie,wigoru,nastraja entuzjastycznie i sprawia że pochmurny dzień oglądam przez różowe okulary ;). Moja skóra niesamowicie polubiła się z Poison Girl,mimo dojrzałego wieku (45 lat),ciągnie mnie w stronę słodyczy…może temu że mając 20 parę lat przerobiłam inną kategorię zapachów jak Lancome Poeme,Dior Addict,Kobako czy Avon Aspire,to teraz mam ochotę osłodzić sobie jesień życia :D.
    Zalety:
    • ogromna ilość komplementów!!
    • trwałość,od aplikacji na skórze 12 godzin,na ubraniach utrzymuje się nawet po praniu
    • wydajność,przy takiej trwałości sądzę że będą niesamowicie wydajne i starczą na długi okres przyjemności :)
    Wady:
    PAUNI
    9 czerwca 2021 o 19:44
    Zniewalająca❤
    Zniewalający zapach dla pewnych siebie kobiet. Słodki, z wyczuwalnymi nutami drzewa sandałowego, wanilii, migdałów, róży. Zapach trwały, długo utrzymuje się na skórze. Lubię na letnie wieczory, ale z powodzeniem pasuje na każdą porę roku dla fanek słodkich zapachów. Ma bardzo uroczy flakon. Zapach dodaje seksapilu i na długo pozostaje w pamięci.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie