Wody perfumowane damskie

Christian Dior Addict Woda perfumowana spray 30ml

meryy11
    8 stycznia 2024 o 19:23
    Bardzo mi spasowały
    Ten zapach dostałam jako prezent na święta. Jest on zamknięty w bardzo eleganckim, a zarazem prostym szklanym opakowaniu. Dzięki lekko przebijającemu szkiełku możemy kontrolować ile produktu jeszcze zostało. Otwieranie również wygodne. Dla mnie, zapach na początku był za bardzo mdły I słodki, wyczuwałam tylko wanilię. Po 5 minutach nadal myślałam, że nie wytrzymam, pachniałam jak mega słodkie ciastko. Jednak gdzieś po 10 minutach zapach stał się mniej intensywny i poprzez to, dało się też wyczuć inne nuty, bardziej stonowane, takie jak jaśmin. Później jej zapach jest już genialny i dość trwały, wyczywam go nawet po całym dniu. Jeśli ktoś ma okazję, polecam wypróbować! :)
    Zalety:
    • opakowanie,
    • zapach,
    • trwałość
    Wady:
    • na początku zbyt słodki
  • 11 listopada 2021 o 13:27
    Mimo reformacji nadal piękne jak kiedyś :)
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Jakiś czas temu recenzowałam próbkę Thalia Sodi która przypominała mi Diora Addicta do którego ja parę lat temu zapałałam miłością natychmiastową ale moje otoczenie nie bardzo ;)) wyobraźcie sobie młodą dziewczynę wręcz skąpaną w dawkach killerowych w letnie dni … zabójstwo zapachowe gotowe :D. Nastał czas że spotkałam się z Diorem ponownie za sprawą małej próbki w roku 2021 jednak to nie ta sama edycja co w 2005 r. jak to mówią ...kiedyś było jakoś fajniej ;) ale ja uważam że mimo reformacji są piękne a kiedyś były nieprzewidywalne i nie dla każdego :). Zapach jest ładny, kwiatowo-orientalny ale pierwszy wypust to był zadziora i charakter w jednym miał pazur,klimat a teraz jakoś bym powiedziała ....rozsądnie takie moje wrażenie po zużyciu,nadal czuć wanilię oraz jaśmin i kwiat pomarańczy czy liście mandarynki które próbują złagodzić słodycz a ja się pytam gdzie się podział z pierwszej wersji bób tonka,kaktus,orchidea czy kwiat mimozy i drzewo sandałowe które dopełniało całości kompozycji,znów zatęskniłam za Addictem może bardziej z sentymentu niż z zachwytu? Uważam że warto poznać Addicta i dać mu szansę,sprawdzić jak będziemy się w nich czuły, perfumy mogą się się podobać tym bardziej jeśli nie miałyście styczności z pierwszą wersją,jest idealny na jesienno zimową porę dzięki swojej zmysłowości i kremowości,Addict nie należy do lekkich zapachów on jest mocny,intensywny,mroczny i czasem potrafi być duszący,drażniący,na ubraniach trzymał się u mnie aż do 3 dni,nawet nadgarstek potrafił przesiąknąć zapachem z ubrań.
    Zalety:
    • design
    • trwałość
    Wady:
    • wolałabym gdyby producent zostawił pierwszą wersję z roku 2002
    • u osób wrażliwych na zapachy mogą powodować migrenę
    Dinulka
    12 września 2021 o 13:08
    Ogoniaste i słodkie
    Addict jest bardzo ciepły, otacza mnie chmurką, do tego diablo trwały. Czuję w tle białe kwiaty czy jaśmin, ale wszystko jest pokryte ciepłą, otulającą słodyczą. Są bardzo ogoniaste i intensywne, uwaga, bo mimo urody, mogą trochę zmęczyć nosicielkę. Dla mojego faceta z kolei były zbyt słodkie. Miałam przyjemność zapoznać się z wersją sprzed reformulacji i to był zupełnie inny zapach. Obecny flakonik mam od kilku lat i dobija dna. Dior niestety w ostatnich latach zaczął schodzić z jakości perfum, zepsuł moje ukochane Hypnotic Poison, które są płytsze i kompletnie nietrwałe, aż się boję jakiego Addicta kupię w 2021r :)
  • 3 stycznia 2021 o 2:42
    Duszno, waniliowo...tajemniczo
    Zapach trwały, warty swojej (tak bardzo wysokiej) ceny. Waniliowy, lekko dymny, kadzidlany. Potrafi zawrócić w głowie. Jeden z najlepszych zapachów od Diora. Przepięknie pachnie zimą i dosłownie zwala z nóg. Dodaje odwagi i seksapilu. Perfumy bardzo erotyczne, po prostu piękne.
    • flakon
    • reformulacja...reformulacji?
    Kaisja
    1 grudnia 2020 o 22:19
    W końcu zrozumiałam, co znaczy pojęcie "ogona" w perfumiarstwie...
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Dosiadłam się jakiś czas temu do obcej, eleganckiej Dziewczyny w autobusie, która przez ułamek sekundy wydała mi się znajoma. Pachniała charakterystycznymi perfumami "Addict" Diora - pięknie, waniliowo, niby niezbyt mocno, ale tak intensywnie, że... choć te perfumy teoretycznie podobają mi się bardzo, po pięciu minutach martwiłam się, jak wytrzymam do końca podróży, bo innych wolnych miejsc w autobusie nie było. I przypomniałam sobie, skąd kojarzę tę Dziewczynę - to niesamowite, ale jakieś dwa tygodnie wcześniej widziałam jak Konsultantka w perfumerii doradzała Jej właśnie Addict, jako perfumy "z ogonem", bo na zakupie takowych tej Klientce zależało, co najwyraźniej doszło do skutku. Uwielbiam waniliowe aromaty w perfumiarstwie, w przypadku tej kompozycji zestawione jeszcze m.in. z jaśminem i kwiatem pomarańczy w takich proporcjach, że czuć ewidentnie waniliową... nie, nie po prostu słodycz, bo te perfumy nie są cukierkowo słodkie... raczej... waniliowe oszołomienie, i to intensywne tak bardzo, że naprawdę chciałam oddalić się od Osoby tak pachnącej. Choć paradoksalnie pachniała pięknie, a ja wanilię lubię... Powróciłam po tym zdarzeniu do kilkukrotnego testowania perfum na sobie, i - wciąż pełna szacunku dla kompozycji zapachowej, jako naprawdę pięknej - uznałam jednak, że nie są dla mnie - nie są ani duszące, ani mdlące, ale... w końcu zrozumiałam, co oznacza w perfumiarstwie pojęcie "ogona". W przypadku "Addict" jest tak intensywny, że perfumy należy przed nabyciem bardzo uważnie sprawdzić na własnym ciele. Jak dla mnie - dozowane oszczędnie - okazały się jednak zbyt intensywne, poczułam je niedawno na jakiejś Damie w galerii handlowej - i wrażenie tez nie było zmysłowe, a... przesadzone i odrzucające, ale już Koleżanka z biura - Kobietka bardzo drobniutka, i równie energiczna - pachnie nimi - ślicznie i wyjątkowo subtelnie, więc być może moc zapachu, to kwestia indywidualnego... metabolizmu :-). Szczerze polecam zatem - testowanie tych perfum na Sobie, bo są bardzo piękne. I z bardzo mocnym "ogonem" - jeśli Ktoś lubi, i nie cierpi na nadwrażliwość na zapachy.
    Zalety:
    • kompozycja - bardzo bogaty bukiet, który pachnie wyraźnie jedną nutą wanilii,
    • projekcja - wspaniała, to perfumy z mocnym "ogonem" (choć jak dla mnie zbyt mocnym, i waham się, czy nie wskazać jej, jako - wady),
    • trwałość - niesamowita,
    • flakon - elegancki, ciekawy, futurystyczny, w formie inspirowanej... pociskiem
    Wady:
    • cena - jedne z droższych perfum Diora, o ile nie najdroższe,
    • ogon" - wskazałam go też jako zaletę, jeśli Ktoś tę cechę perfum preferuje, ale dla mnie osobiście, i przypuszczam, że również dla innych Osób z nadwrażliwością na zapachy - to jednak wręcz wada
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie