WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Balsamy do ciała

Avon Naturals, Passionfruit & Peony, Body Loiton Balsam do ciała `Marakuja i peonia`

• 9 maja 2021 o 0:01
    Balsam Avon
    + ładna szata graficzna + przyjemny zapach + lekka konsystencja + wydajność + wygodne, poręczne opakowanie + wygoda użytkowania + niska cena + nie uczula - brak nawilżenia - niska dostępność - kiepski skład balsamu
  • 2 grudnia 2020 o 19:12
    Bardzo ładny zapach.
    Zdecydowałam się na ten balsam, bo zaciekawiło mnie połączenie marakui i peonii. I to był dobry wybór, bo balsam naprawdę bardzo ładnie pachnie. To zapach owocowo-kwiatowy, który pozostaje przez jakiś czas na skórze. Dzięki temu zapachowi jeszcze przyjemniej było go używać. Jeśli chodzi o działanie to tutaj też się nie zawiodłam. Nawilżał skórę i pozostawiał ją miłą w dotyku i bardziej gładką, a właśnie tego oczekiwałam. Konsystencja jest kremowa, dobrze mi się go nakładało. Kolejnym plusem jest jego cena, w promocjach można go dostać jeszcze taniej. Do opakowania również nie mam zastrzeżeń, buteleczka jest przezroczysta, dzięki czemu widać ile produktu się zużyło. Zamykanie jest na klik i nie miałam problemu z otwieraniem żelu. Jest też wydajny, nie musiałam go dużo nakładać. Nie wiem czy sprawdzi się do suchej skóry, ale do normalnej jak najbardziej powinien się sprawdzić.
    Zalety:
    • Zapach, który pozostaje przez jakiś czas na skórze.
    • Nawilżał, skóra po jego użyciu była bardziej miękka i gładka.
    • Cena i wydajność.
    • Ładne opakowanie.
  • 13 sierpnia 2020 o 11:57
    Nie do skóry suchej
    Balsam jest bardzo lekki i bardzo szybko się wchłania. Jest idealny na lato, gdy jest gorąco i nie chce się nakładać tłustych balsamów czy kremów. Jest to też balsam, który nawilża skórę na chwilę (przynajmniej u mnie tak działa, a niestety mam suchą skórę na całym ciele). Ale jeżeli ktoś ma skórę normalną i potrzebuje czegoś lekkiego na lato, to ten balsam jak najbardziej się sprawdzi. Zalety: *zapach *cena - można dorwać za 6 zł za opakowanie *wydajność Wady: *słabe nawilżenie *opakowanie - trochę twarde. Gdy jest mało balsamu nie można odwrócić go do góry dnem, bo się przewróci
  • 11 października 2019 o 12:27
    Dobry produkt
    Produkt jest dobry na okres wiosna, lato, jesień, na zimę może być zbyt słaby w nawilżaniu. Sam w sobie jest to produkt delikatny, które średnio nawilża i na krótko nawilża, ale za to szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filtru. Skóra po nim jest gładka, miękka. Zapach w opakowaniu jest wyczuwalny, ale przy aplikacji na ciało już go nie czuć. Teoretycznie potrzeba dużo produktu by pokryć nim całe ciało, ale jakoś go w opakowaniu szybko nie ubywa, więc jak za dosyć niską cenę jest wydajny.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • średnie nawilżenie (za slaby w okresie zimy)
    • wydajny
    • szybko się wchłania --> brak tłustego filtru
    • skóra po miękka, gładka
    • delikatna konsystencja
    Wady:
    • krótkotrwałe nawilżenie
    • zapach na ciele się nie utrzymuje
  • 2 stycznia 2019 o 15:55
    Cudowny zapach i miękkość :)
    Muszę przyznać,że mam lekkiego świra na punkcie miękkiej i gładkiej skóry. Uwielbiam gdy moje ciało jest nawilżone i przyjemne w dotyku.Dodatkowo, wszystko co pięknie pachnie musi się znaleźć w mojej kosmetyczce! Z racji tego,że kocham piwonie bez zastanowienia kupiłam ten balsam za jedyne 4zł! Generalnie rzadko korzystam z kosmetyków Avon ze względu na alkohol w składzie. Tutaj dałam szansę pięknemu zapachowi i się nie zawiodłam. Na wstępie zaznaczę,że od tego balsamu nie oczekiwałam efektu poprawy kondycji skóry, jakiegoś cudownego nawilżenia. Chciałam kosmetyk do codziennego smarowania po kąpieli, który będzie obłędnie pachniał. Czasami wolę po prostu ładnie pachnieć i czuć się wyjątkowo kosztem efektu pielęgnacyjnego. Balsam opakowany jest w zgrabną, plastikową buteleczkę o bardzo ładnej szacie graficznej. Od razu kojarzy mi się z kobiecością i delikatnością. Ułatwieniem jest przezroczysta forma dzięki czemu widzimy stopień zużycia kosmetyku. Przejdźmy do najważniejszej dla mnie zalety tego balsamu...cudownego zapachu! Jest on piękny, słodki, owocowo-kwiatowy. Kojarzy mi się z latem i ogrodem. Dużym zaskoczeniem było dla mnie to,że bardzo długo utrzymuje się na skórze. Jest lekko wyczuwalny i otula ciało niczym delikatne perfumy, jestem oczarowana! :) Konsystencja jest bardzo delikatna, kremowa wręcz mało gęsta jak na typowy balsam. Bez problemu rozprowadza się na skórze i już po minucie kompletnie się wchłania. Można śmiało balsamować się nim przed wyjściem z pracy, gdyż nie brudzi ubrań i nie pozostawia tłustej warstwy. Zaraz po nałożeniu skóra staję się gładka i miękka w dotyku. Odczuwam również nawilżenie skóry, jednakże nie jest to długotrwały efekt. Na pewno jeśli oczekujecie poprawy kondycji skóry od tego balsami to nie będziecie zadowolone. Nie sprawdzi się również przy bardzo suchej skórze. Podsumowując jestem zachwycona cudownym zapachem i przyjemnością jaką daje mi stosowanie tego balsamu. Polecam wszystkim wielbicielkom ładnych i pachnących kosmetyków, na pewno będziecie zadowolone.
    Zalety:
    • cudowny, kwiatowo-owocowy zapach
    • ładne opakowanie
    • bardzo niska cena
    • szybko się wchłania
    • nie brudzi ubrań
    • lekka i delikatna konsystencja
    • zapach długo utrzymuje się na skórze
    • natychmiastowo wygładza skórę
    Wady:
    • balsam nie poprawia kondycji skóry na dłuższą metę