Balsamy do ciała

Yves Rocher Les Plasiris Nature, Lait Corps Sensuel Vanille Bourbon Zmysłowe mleczko do ciała 'Wanilia'

easygo
    5 kwietnia 2024 o 11:42
    Zachwycający zapach
    Mam chyba nowsza wersję tego mleczka, bo opakowanie jest inne, zawiera 390 ml i jest z pompką, co jest bardzo wygodne. Zapach - cudowny, najlepszy, trwały, uwielbiam takie słodkie, apetyczne zapachy z grupy gourmand. Melczko ma fajna konsystencję, nie jest ani za gęste, ani tez zbyt lejące, dobrze się nakłada i szybko wchłania. Nie pozostawia tłustego ani lepkiego filtru. Mleczko oceniam bardzo wysoko ze względu na zapach - jest idealnie waniliowy, długo się utrzymuje, a właściwości pielęgnacyjne - normalne, bez szału. Cena jest dość wysoka, więc gdybym oceniała tylko właściwości pielęgnacyjne m.in. nawilżenie to niestety za taka cenę (ok. 50 zł) to nie wybrałabym tego produktu.
    Zalety:
    • Zapach - piękny , wyrazisty ale nie mdły
    Wady:
    • Przeciętne nawilżenie za dość wysoką cenę.
    cora
    1 października 2023 o 23:57
    Świetny , słodki zapach wanilii
    Lubię słodkie zapachy kosmetyków, balsam Sensuel Vanille właśnie spełnia ten warunek, pachnie słodko, prawdziwą wanilią. Konsystencja typowa dla balsamów i mleczek. Kolor biały, lekko beżowy. Balsam dość szybko się wchłania. Jest mocno perfumowany. Uwaga, nie nadaje się na skórę po depilacji. Nie nadaje się do stosowania na skórę w czasie upałów, może wystąpić podrażnienie. Są to jednak cechy typowe dla balsamów perfumowanych, konserwowanych kosmetycznymi alkoholami i nie am uwag, ponieważ znam tę charakterystyczną cechę i nie aplikuję tego balsamu w czasie upałów, ani też na skórę depilowaną. Ale ze względu na ładny zapach daję 4*
    Zalety:
    • prawdziwy zapach wanilii,
    • bardzo trwały zapach tego balsamu na skórze,
    • pachną nim również ubrania,
    • trochę jest tu pełniona funkcja perfum
    Wady:
    • nie można aplikować na skórę po depilacji,
    • nie można smarować się tym balsamem przed wyjściem na słońce,
    • opakowanie z nieciekawego twardego plastiku.
  • 17 maja 2023 o 19:47
    Polecam!
    Kupiony na notino.pl za 30zł. Wybrałam wersję 390ml, ale jest też 200ml. Do kompletu wzięłam również żel pod prysznic. Mam skórę mieszaną, z tendencją do zaskórników, wrastających włosków itp. Muszę uważać na składy balsamów. Najbezpieczniejsze są dla mnie lekkie kosmetyki nawilżające (mocne powodowałyby zapychanie porów). Opakowanie przeźroczyste z pompką - widać ile produktu zostało, a pompka jest bardzo wygodna. Zawiera plastik z odzysku i nadaje się do recyklingu. Konsystencja lekkiego balsamu. Niestety końcówkę produktu ciężko wydobyć. Bardzo szybko się wchłania. Skóra po jego użyciu nie lepi się i jest piękna odżywiona. Nawilżenie widać od razu i się utrzymuje. Skład w porządku - uważać na komedogenny Stearyl Alcohol, poza tym olejek ze słodkich migdałów (polecany na rozstępy czy cellulit), aloes, masło shea. Ponad 96% składników pochodzenia naturalnego, bez olejów mineralnych i parabenów. Zapach to mój hit. Szukałam takiego latami. Dla mnie to zapach kinderek :P Słodki, waniliowy, mleczno-czekoladowy - pychota. Nawet mój TŻ zwrócił mi uwagę. Co prawda w opakowaniu i podczas rozsmarowywania pachnie dziwnie - chemicznie, "mlecznie" (ciężko to opisać); za to na mojej skórze pachnie obłędnie, w dodatku pozostaje na ubraniach, piżamie, pościeli... (proszę pamiętać, że każdy ma inne pH skóry i na każdym będzie pachnieć inaczej). Produkt mi nie zaszkodził, wystarczająco nawilżył, a zapach mnie zniewolił ;) Zdecydowanie kupię ponownie i będę polecać innym.
    Maquina
    21 listopada 2021 o 12:27
    Potrzebuję więcej
    Mleczko pięknie pachnie, opakowanie z pompką jest bardzo wygodne, niestety za słabo nawilża. Ewidentnie nie radzi sobie z moją skórą. Być może lepiej spisze się wiosną lub latem.
    Zalety:
    Wady:
    • słabe nawilżenie
    Alex85
    7 września 2021 o 18:36
    Cudowny zapach
    Balsamu do ciała używam codziennie po porannym prysznicu. Nie mam większych problemów jeśli chodzi o skórę ciała. Zależy mi na nawilżeniu i szybkim wchłanianiu. Przy regularnym stosowaniu tego typu kosmetyków moja skóra jest zadbana i miękka. Uwielbiam to mleczko Yves Rocher, wyjątkowo mi podpasowało. Kupuję je zawsze w wersji większej z pompką. Produkt wyciska się wygodnie, bez rozpryskiwania na boki, jedynie trudno jest wycisnąć końcówke z opakowania. Samo mleczko jest gęste, wystarczy niewielka ilość, żeby pokryć skórę. Rozprowadza się na skórze bardzo dobrze, szybko się wchłania, praktycznie zaraz zakładam ubrania. Zapach jest piękny, słodki, jak dla mnie mógłby utrzymywać się dłużej. Mimo intensywnego zapachu nie podrażnia skóry, a nakładam zaraz po goleniu nóg. Mi to mleczko bardzo odpowiada jeśli chodzi o konsystencję i nawilżenie. Cudowne uczucie jak zaczynam poranek gładka i pachnąca. Cena wg mnie jest adekwatna do działania. Jeśli ktoś ma problemy skórne, to faktycznie może być za słaby. Dla mnie super, używam na zmianę z kokosowym. Jest bardzo wydajne, jedno opakowanie starcza mi na 2-3 m-ce codziennego stosowania. Dla standardowych skór - polecam, sama przyjemność.