Olejki do twarzy

Nacomi 100% organiczny olej z dzikiej róży

Nacomi Olej z dzikiej róży 50ml
Nacomi Nacomi olej z dzikiej róży 50ml
Bodyland.pl
Nacomi NACOMI Natural Oil Zimnotłoczony nierafinowany olej z dzikiej róży 50ml 0000058009
Nacomi Rose Hip Oil

• 25 lutego 2024 o 22:49
    Olejek do mieszania z kremem
    Szukając idealnego produktu do masażu twarzy natrafiłam na ROSE HIP OIL od Nacomi. Wybór padł na niego, ze względu na działanie przeciwzmarszczkowe oraz niską komodogenność. Z racji, tego, że ma lekkie zabarwienie, dodaję go do kremu. Taką mieszankę nakładam na twarz i dekolt co wieczór i wykonuje masaż gua sha. - Lekki - Nawilża - Wyrównuje koloryt - Szybko się wchłania - Bezwonny - Szklane opakowanie z pipetą - I co najważniejsze - nie zapycha porów Stosuję go też do olejowania włosów i efekty są świetne . Jedynym minusem jest właśnie to lekkie barwienie.
  • 9 października 2022 o 12:55
    Okropny w użytkowaniu
    Olej ten ma intensywną, pomarańczową barwę. Brudzi wszystko dookoła i bardzo ciężko doprać rzeczy nim ubrudzone (poszewkę od poduszki, etc.). Do cery nie sprawdza się za dobrze. Jest dość ciężki i ciąży na twarzy. Za to z włosami radzi sobie nieźle, ale wieczne spanie na ręczniku jest dość uciążliwe, tym bardziej, że jest wiele olejów, które nabłyszczają włosy bez ich obciążania.
    Yomix
    12 czerwca 2022 o 2:19
    u mnie się nie sprawdził
    Nie polecam dla osób, które lubią jak kosmetyk od razu wsiąka. Niestety ten olejek się w ogóle nie wchłania. Problematyczny jest też jego kolor - intensywnie żółty. Pobrudził mi kilka koszulek, z białej nie do końca zeszło. Jeśli chodzi o działanie to też nie zauważyłam, żeby cokolwiek nawilżył czy pomógł z przebarwieniami. No i zdecydowanie nie nadaje się do cery trądzikowej, bo(przynajmniej mnie) zapycha. Jedyne zastosowanie jakie dla niego widzę to stosowanie pod oczy. Do tego się nadaje nawet nieźle, nie podrażnia i moja zmarszczka mimiczna nieco się rozprostowała. Jak dla mnie bubel. Na szczęście nie był drogi, bo dorwałam go na przecenie.
    Zalety:
    • cena, dozowanie, może być pod oczy
    Wady:
    • nie działa, brudzi, zapycha, nie wchłania się
  • 12 marca 2022 o 13:42
    Całkiem skuteczny w działaniu, jednak ze względu na uciążliwe użytkowanie nie sięgnę po niego ponownie.
    Olej ten kupiłam już jakiś czas temu w drogerii internetowej, płacąc za buteleczkę o pojemności 50ml, wykonaną z ciemnego szkła (to akurat walor, gdyż zaciemnienie chroni zawartość przed utratą cennych składników pod wpływem promieniowania słonecznego) około 20 złotych. Biorąc pod uwagę fakt, że otrzymujemy 100% olej z dzikiej róży, bez żadnych, zbędnych dodatków, cena jest w porządku. Minus to brak jakiegoś fajnego dozownika, choćby pipetki - niestety przy wylewaniu produktu na dłoń łatwo przesadzić z ilością, co niezbyt pozytywnie wpływa zarówno na wydajność, jak i niepotrzebnie marnuje olej. Co do właściwości stricte fizycznych: konsystencja jest płynna, ale typowo tłusta, czyli jak na olej przystało, zapach lekko chemiczny (dla mnie neutralny, gdyż na szczęście nie jest zbyt intensywny), zaś kolor mocno pomarańczowy. Niestety aplikując olej np. na twarz trzeba liczyć się z tym, iż zafundujemy sobie wybrudzoną poduszkę, gdyż specyfik nie jest w stanie wchłonąć się w skórę. Ja stosowałam go początkowo głównie na buźkę jako domknięcie pielęgnacji wieczornej, choć nie był to jakiś szczególnie długi okres użytkowania (niestety ta bardzo tłusta warstwa na twarzy i zabrudzenia pościeli działały na mnie drażniąco na dłuższą metę). Następnie pozostałą zawartość wykorzystałam do olejowania włosów (w tym przypadku ani tłustość, ani pomarańczowe zabrudzenia wokół bynajmniej mi nie przeszkadzały, gdyż czupryna schowana była pod czepcem). Przechodząc do efektów. Cera po stosowaniu oleju nabrała dodatkowej dawki nawilżenia, nie zauważyłam zaś wpływu na przebarwienia, ale to być może ze względu na zbyt krótki okres użytkowania (około 3 tygodni). Ważne, iż olej nie spowodował na mojej skłonnej do tegoż cerze żadnych niemiłych niespodzianek. Jeśli zaś chodzi o rezultaty na włosach, tutaj było naprawdę super! Pasma stały się miękkie, nabrały blasku, znacznie mniej się puszyły i wyglądały zdecydowanie zdrowiej. Reasumując: gdyby olej ten ze względu na swoją wchłanialność (a właściwie jej brak) i intensywną, pomarańczową barwę nie był tak uciążliwy w użytkowaniu, z pewnością sięgałabym po niego znacznie chętniej. A tak bardziej polecam go do olejowania włosów, aniżeli aplikacji na twarz. Jednak wciąż jest to specyfik godny rekomendacji, gdyż dobrze działa.
    Zalety:
    • efekty: włosy mniej się puszą, są błyszczące, wygładzone i wyraźnie zregenerowane, zaś cera nabiera blasku i nawilżenia
    • olej w 100% naturalny, nierafinowany, bez zbędnych dodatków
    • nie zapycha, nie podrażnia, nie uczula nawet cery do tego skłonnej jak moja
    • cena adekwatna do jakości
    • zapach: dość chemiczny, ale nie na tyle intensywny, by być rażącym
    Wady:
    • uciążliwy w użytkowaniu, gdyż w ogóle się nie wchłania w skórę, a przez swój pomarańczowy kolor bardzo brudzi otoczenie
    • opakowanie bez jakiegokolwiek dozownika, w związku z czym łatwo przesadzić z wylewaną na dłoń ilością, co negatywnie wpływa na wydajność i marnuje produkt
    • brak widocznego wpływu na przebarwienia
  • 4 maja 2021 o 22:56
    Pomocny przy podrażnionej cerze
    Jak głupio to nie zabrzmi - po tym oleju jest mi dobrze w twarz. Nie potrafię inaczej tego określić. Produkt jest genialny. Doskonale sprawdza się w przypadku zaczerwienień na twarzy, często moje policzki są podrażnione, a odkąd używam tego oleju problem zniknął. Po nalozeniu nadaje skórze lekki kolor, ale znika on całkowicie po umyciu twarzy. Jest to najbardziej kojący olej ze wszystkich, które obecnie używam, po nałożeniu automatycznie znika uczucie pieczenia, ściągnięcia czy świądu w niektórych partiach twarzy. Wyobraź sobie, że kładziesz twarz na najbardziej miękką i delikatną poduszkę jaką potrafisz, takie uczucie mam po nałożeniu tego oleju. Bardzo szybko redukuje zaczerwienienia i podraznienia np. Po peelingu. Nie zatyka porów, nie zauważyłam żeby przez swój dość intensywny kolor brudził pościel. Produkt poleciłam mojej mamie, która ma cerę naczynkową i widać wyraźną poprawę.
    Zalety:
    • Koi
    • Łagodzi podrażnienia
    • Redukuje zaczerwienienia
    • Nie zatyka porów
    Wady:

Zobacz także inne Olejki do twarzy