Dezodoranty i antyperspiranty

Fa Fresh & Dry, Green Tea, Roll - On Dezodorant w kulce

• 2 lutego 2025 o 17:49
    Taki przeciętny, ale z bardzo przyjemnym zapachem
    Dezodorant w kulce z linii Fresh & Dry, Green Tea, Roll - On to dezodorant w kulce, który wyhaczyłam na zakupach w Hebe i zwrócił moją uwagę delikatną szatą graficzną i niską ceną. Co ważne, to antyperspirant, który jest odpowiedni do stosowania nawet świeżo po depilacji i korzystałam z tej opcji nie raz ;). Nie podrażnił mi skóry, co jest sporym sukcesem, bo borykam się z wrażliwą skórą i tego typu dezodoranty w kulce często powodowały u mnie podrażnienie skóry. Tu tego nie było i co więcej, ten produkt nie wysuszył mi skóry. Zaletą tego kosmetyku na pewno jest to, że nie pozostawia on plam na ubraniach, niezależnie od ich koloru. Zapewnia skuteczną ochronę przed nieprzyjemnym zapachem oraz w większości przypadków ogranicza wydzielanie potu przez cały dzień, ale jeśli chodzi o jakieś wyjątkowe sytuacje, które są dla nas mocno stresujące, czy też po prostu bardziej intensywne dni w naszym grafiku, to ten dezodorant niestety nie będzie dla nas wystarczającą ochroną. Na plus też zaznaczyć trzeba to, że ten produkt efektywnie neutralizuje zapach potu i skutecznie go minimalizuje tak na co dzień, kiedy nie mamy większego wysiłku fizycznego. Spełnia zatem oczekiwania w codziennym użytkowaniu, aczkolwiek w przypadku ważniejszych wydarzeń lub sytuacji stresowych jego działanie jest niewystarczające. Antyperspirant ma białą barwę oraz dosyć rzadką konsystencję. W celu pełnego wchłonięcia produktu zaleca się odczekanie kilku minut i rzeczywiście tu się zgodzę, że trzeba te dobre parę minut odczekać, po czym wchłania się on całkowicie i nie pozostawia takiej klejącej warstwy na pachach. Zapach mi podpasował, bo jest wyjątkowo delikatny, taki subtelny aromat zielonej herbaty, który na szczęście ani trochę nie dominuje i dla mnie to jak najbardziej na plus. Moim zdaniem jest to taki antyperspirant idealny na wiosnę, bo na taką mocniejszą potliwość jaka występuje chociażby latem, to nie jestem przekonana, by sobie dał radę i latem szukałabym czegoś zdecydowanie mocniejszego.
    Zalety:
    • Przystępna cena
    • Przyjemny subtelny zapach
    • Wygodna aplikacja
    • Dobrze się sprawdza tak na co dzień
    • Ładne opakowanie
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie zapewnia wystarczającej ochrony podczas intensywnych dni
    • Dosyć długo się wchłania
  • 26 stycznia 2025 o 14:33
    Nie mam zastrzeżeń
    Nie oczekiwałam ochrony 48 h i myślę, że żaden dezodorant nie podołałby temu zadaniu. Natomiast z ocenianego tutaj produktu jestem bardzo zadowolona. Przede wszystkim kosmetyk nie pozostawia pod pachami nieprzyjemnego uczucia lepkości, którego bardzo nie lubię. Nie klei i nie brudzi ubrań. Jest też delikatny dla skóry - nie wysusza jej i nie podrażnia. Zapach kosmetyku jest delikatny i nienachalny, co oceniam na duży plus. Z całą pewnością nie koliduje on z zapachem używanych przez nas perfum. Kosmetyk dobrze chroni przed poceniem się, choć zaznaczam, że ja nie pocę się jakoś intensywnie. W każdym razie bardzo pozytywnie oceniam Fa. Dezodorant jest wydajny i wystarcza na bardzo długo. Nie kosztuję też dużo, w dodatku często można go kupić w promocji. Z dostępnością również nie ma problemów, więc z czystym sumieniem go polecam.
    Sugary
    28 grudnia 2024 o 10:45
    Świeżość w dobrej cenie, choć nie na 48h
    Fa Fresh & Dry Green Tea Roll-On to dezodorant, który świetnie sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Uwielbiam jego świeży, lekko herbaciany zapach – jest delikatny, ale wyczuwalny przez długi czas, co sprawia, że czuję się świeżo przez cały dzień. Formuła dezodorantu jest łagodna dla skóry, głównie dzięki temu, że nie zawiera alkoholu. To dla mnie duży plus, ponieważ nawet po goleniu nie odczułam żadnego pieczenia ani podrażnień. Dezodorant szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiego filmu, co jest bardzo wygodne. Nie zauważyłam też białych śladów na ubraniach, co w przypadku dezodorantów w kulce zdarza się dość często. Jeśli chodzi o deklarowane działanie 48h, uważam, że to raczej na wyrost. Dezodorant dobrze radzi sobie w codziennych warunkach, ale przy większym wysiłku czy upale ochrona może być niewystarczająca. Mimo to w swojej kategorii cenowej wypada bardzo dobrze i jest to produkt, do którego chętnie wrócę.
    Zalety:
    • Świeży, delikatny zapach zielonej herbaty
    • Łagodny dla skóry, brak alkoholu w składzie
    • Szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiego filmu
    • Nie brudzi ubrań
    • Przystępna cena
  • 2 czerwca 2024 o 17:01
    Dobre "Fafkulce"
    Antyperspirant zakupiłam w promcoji w drogerii za ok 8 zł. Kierowałam się ceną, zapachem, ale też wolałam postawić na nowość. Fa w kulce zdalo egzamin, ponieważ dobrze chroni przed potem i nieprzyjemnym zapacham. Dodatkowo nie brudzi ubrań, chociaż i tak staram się zakładać je wtedy, kiedy antyperspirant wyschnie i dobrze sięwchłonie. Nie zauważyłam żadnych zabrudzeń, ani przebarwień na ubraniach. Opakowanie jest przyjemne dla oka, daje wrażenie świeżości i dobrze pasuje do zapachu, ktróy taki właśnie jest - odświeżający, z nutą słodyczy i zielonej herbaty.
    Zalety:
    • ochrona
    _inga
    22 marca 2024 o 6:06
    Dezodorant w kulce Fresh & Dry, Green Tea, Fa
    Dezodorant w kulce Fresh & Dry, Green Tea kupiłam w drogerii Hebe. Opakowanie to jest szklane, zawiera 50 ml kosmetyku, zapłaciłam około 10 zł. Dezodorant ma ładny świeży zapach, dobrze i szybko się wchłania, nie uczula, nie podrażnia, nie brudzi ubrań, jest dość wydajny. Dezodorant całkiem sobie dobrze radzi na co dzień jednak nie chroni przed poceniem przy większym wysiłku. Działanie do 48 godzin można między bajki włożyć, choć sam zapach utrzymuje się długo. Dodatkowy plus za wygodne praktyczne opakowanie. Podsumowując całkiem przyjemny drogeryjny średniak daje uczucie świeżości, być może kupię kolejne opakowanie. Polecam !
    Zalety:
    • dobrze i szybko się wchłania
    • nie uczula, nie podrażnia
    • nie brudzi ubrań
    • uczucie świeżości
    Wady:
    • nie chroni przed poceniem przy większym wysiłku