Olejki do twarzy

Dr. Hauschka Gesichtsöl Olejek do twarzy

Dr Hauschka Clarifying Day Oil Olejek Regulujący Na Dzień 30 ml

• 7 kwietnia 2020 o 12:53
    jeden z ulubieńców - domowe spa
    Serdecznie polecam ten olejek. Mam skórę mieszaną, wrażliwą i mocno odwodnioną. Używam go samodzielnie na serum wieczorem, lub samodzielnie. Mimo wrażliwości i uczucia suchości mam ogromną tendencję do powstawania zaskórników i stanów zapalnych. Ten olejek zapewnia mi odżywienie, bez zapychania. Uwielbiam go! Za dodatkowy atut uznaję przepiękny zapach, nieco ziołowy, kojarzy mi się z zabiegami kosmetycznymi w eko-luksusowym spa. :) Dodatkowo jest bardzo wydajny. Minusów oprócz sporej ceny nie widzę. Mimo wszystko uważam, że warto zapłacić za niego tyle.
    Zalety:
    • odżywienie
    • nawilżenie i natłuszczenie
    • szklane opakowanie
    • wspaniały skład
    Wady:
    • cena (mimo wszystko warto!)
    Drogeria Super-Pharm
  • 31 stycznia 2019 o 18:26
    Cierpliwość popłaca
    Używałam tego olejku przez kilka lat z przerwami - obecnie wracam co jakiś czas, kiedy moja skóra zaczyna sprawiać jakieś większe niespodzianki. Nie ma co się oszukiwać - to jest kosmetyk pielegnujący, który nie zdziała cudów po jednym zastosowaniu ale DZIAŁA. I to jak! Pięknie uspokaja przetłuszczoną cerę z wypryskami, reguluje wydzielanie sebum oraz sprawia, że cera staje się mniej ziemista, nabiera zdrowszego koloru. Tu nie ma żadnych silikonowych wypełniaczy, więc nie widać efektów od razu - najlepsze rezultaty są po kilku, kilkunastu tygodniach regularnego stosowania. Potrafi wchłonąć się do matu i być świetną baza pod makijaż, ale nie pierwszego dnia i nie po 2 minutach. Kosmetyk dla cierpliwych :) W bardzo upalne dni był dla mnie zbyt cięzki na dzień, więc stosowałam na noc. Rano skóra zawsze była miękka i matowa, mniej zaczerwieniona. Generalnie bardzo polecam ten kosmetyk wszystkim z przetłuszczającą sie cerą i niedoskonałościami.
    Zalety:
    • działa! reguluje i pielęgnuje skóre tłustą, z niedoskonałościami
    • niesamowicie wydajny, próbka 5ml potrafi starczyć nawet na miesiąc użytkowania (najlepiej nakładać na wilgotną skórę)
    • przyjemny, ziołowy zapach
    Wady:
    • może być zbyt ciężki latem
    • może być zbyt mocny dla skóry przesuszonej
  • 11 sierpnia 2016 o 11:43
    Zamiast kremu
    Przekonałam się do niego rok temu przechodząc na metodę"beztłuszczowych nocy". Główną zaletą jest nie tyle skład - bo przy olejkach ciężko raczej o parabeny SLSy czy konserwanty - ale jego formuła. Nakładając go na twarz towarzyszy mi uczucie świeżości, a nie olejowania śliską cieczą. Szybko się wchłania a mimo to czuję, że jest ze mną cały dzień chroniąc cerę. Gdyby nie cena...obecnie próbuję znaleźć mu zastępstwo i wypróbowuje olej z pestek malin z Ministerstwa Dobrego Mydła.
  • fi
    fi
    6 kwietnia 2015 o 11:06
    zadowolona
    Nie wierzyłam w regulujące działanie olejków do skóry przetłuszczającej się ale kupiłam na próbę małe opakowanie 5 ml - bez większego przekonania. Olejek jest tłusty, pachnie ziołowo, nałozony rano powodował ogromny błysk na twarzy, makijaż z niego zwyczajnie spłynął. Myślałam już, że to totalny niewypał ale... może nada się pod krem na noc? Spróbowałam, dwie kropelki wmasowane w skórę, potem krem. Po tygodniu cera mniej sie przetłuszczała! Cuda ;) Bingo! Faktycznie przez cały okres używania olejku zauważalna była mniejsza produkcja sebum. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 5 ml ( chyba kupie pełnowymiarowe)
  • 28 stycznia 2014 o 23:30
    Calkiem przyjemny ,ale niestety nie uregulowal przetluszczania,porow
    Ogolnie to uwielbiam kosmetyki DR.Hauschka -bo nigdy nie szkodza ..niekoniecznie pomaga wszytsko ,ale nie zaszkodzi :) bardzo inteligentne kosmetyki :) Bo wiekszosc innych ,innych marej jak niby na cos pomaga to z koleji szkodzi na cos innego(przesusza,badz zapycha,podraznia) Mialam chyba wszystko :) oprocz seri regeneracyjjnej Wracajac do olejku plusy: -skora elastyczna,miekka,jedrna po jego dluzszym stosowaniu -mniejsza ilosc niespodzianek ******************************************************************************************************- -nie uregulowal przetluszczania skory tlustej -nie zmniejszych zbytnio porow -mialam wrazenie ,ze troche jakby zwiekszyl ilosc wagrow.. -czasami jakby troche podraznil skore... Nie jest zly ALE ZA DROGI jak na nasze polskie zarobki .. Ale pewnie do niego wroce Używam tego produktu od: 3 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1 standart