Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Dr. Hauschka Gesichtsdampfbad Kąpiel parowa do twarzy

Dr Hauschka Clarifying Steam Bath Oczyszczająca Kąpiel Parowa 100 ml
topestetic
Dr Hauschka Clarifying Steam Bath Oczyszczająca kąpiel parowa 100 ml

• 19 listopada 2015 o 16:33
    nie lubie parowek
    Produkt mam w postaci miniaturki. W zeszlym roku Huaschka wypuscila bardzo fajne zestawy z porcelanowa miseczka do wymieszania maseczki i pedzlem w ksztalcie wachlarza, zeby moc nalozyc maseczke. W zestawie byla tez wieksza miniaturka maski revitalizujacej, saszestka maseczki do wymieszania i miniaturka tej Gesichtsdampfbad. Nie wykorzystuje tej parowki tak jak zaleca producent, dlatego daje zachowawczo 3 gwiazdki. Jako posiadaczka cery mieszanej, od czasu do czasu zdarzaja mi sie okresy, ze mnie troche wypryszczy. I tutaj wlasnie wyporbowalam ta parowke. Zamiast wlasnie wymieszac ja z woda i nachylic sie nad parujaca miska, ja nakladalam ja paluchem na pryszcza. Tak jak to wczesniej robilam z olejkiem herbacianym :-) Wyciskam skurczybyki i jak punktowo nalozylam ta nierozcienczona parowke, to oczywiscie szczypalo :-) rano budzilam sie z lekko podgojonym kolega. Parowka jest mocno alkoholowa a w owym alkoholu wyzpuszczone sa wyciagi z leczniczyc ziol, ktore na moim kologow dobrze dzialaja. Pryszcze sie podsuszaja, te wycisniete oczywiscie troche podszczypuja. Wkoncu to lekka ranka, wiec ma prawo taki koktajl szczypac. Mam wrazenie, ze dzieki temu skora w tym miejscu jest dobrze odkazona. Pare razy nasaczylam lekko platek i przetarlam nos. Co zaowocowalo sciegnieciem porow i ogolnym wygladzaniem cery. Jednak, uwazam, ze w moim przypadku to nie jest metoda do uzywania na codzien. Produkt jest naprawde bardzo alkoholowy. Toniki Hauschki, przy tej parowce to pikus. Nie lubie i nie zamiezam polubic parowek, wiec nie wypowiem sie o dzialaniu oczyszczajacym tego produktu, tak jak zaleca producent. Ale punktowo na prychola jest bardzo fajny, co tez przedklada sie na wydajnosc tej malej fiolki. Owa fiolke mozna tez kupic osobno, wiec cena nie jest wtedy zaporowa. Czy kupie ponownie? Nie wiem. W miedzy czasie zamawiajac pare rzeczy wzialam ten roll-on na pryszcze od marki CMD, ktory tez uwazam za bardzo dobry, a sposob aplikacji jeszcze wygodniejszy. Co nie zmienia faktu, ze parowke Hauschki zuzyje, bo lubie ziolowy zapach tych kosmetykow. W dzialaniu tez mi pasuje( ale jako uzywana punktowo na pryszcza) i moze po wykonczeniu produktu CMD, wroce do plynu Doktorka :-) Używam tego produktu od: Jakos krotko przed rozpoczeciem lata Ilość zużytych opakowań: jeszcze nieskonczona miniaturka
  • 22 listopada 2006 o 17:43
    Nie warto
    Okazję do wypróbowania tej kąpieli miałam po zakupie zestawu oczyszczającego dr Hauschki. Płyn ten nie zachwycił mnie. Jego zapach jest dość intensywny, jednak po zmieszaniu go z wodą traci na intensywności. Podczas parówki nie działo się nic szczególnego. Po niej położyłam na twarz zalecaną maseczką oczyszczającą i rezultatów nie widziałam. Podsumowując kąpiel tą może z powodzeniem zastąpić herbata z rumianku, szałwii i lipy, a przy tym jaka ulga dla portfela :D Używam tego produktu od:1 raz Ilość zużytych opakowań: 1
  • 12 grudnia 2004 o 11:22
    Niewydajny!!
    W porywie zachwytu kosmetykami dr Hauschka kupiłam także ten produkt. Sama idea jest fajna. Wraz z maseczka oczyszczającą stanowi domowe spa, zastępuje wizytę u kosmetyczki i oczyszcza dogłębnie skórę twarzy. Płyn jest bardzo mało wydajny. Przy stosowaniu się do zaleceń producenta starcza on na zaledwie 3 razy!! Dlatego zabieram mu 1 gwiazdkę Działanie ciężko jest ocenić po zużyciu 1 butelki, z wspomnianego wyżej powodu.Za to leci 2 gwiazdka. Tylko dla osób, które na prawdę nie mają co robić z pieniędzmi. Ilość zużytych opakowań: 2