Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Lirene Dermoprogram Glinkowa pasta myjąca z bambusem, miętą i pomarańczą

• 12 stycznia 2025 o 18:12
    Cena to HIT!!!
    Glinkę, pastę myjącą Lirene kupiłam w firmowym stoisku Lirene w Designer Outlet w Piasecznie za całe 5 zł (zresztą kupiłam też inne żele i peelingi w tej samej cenie). Pasta glinkowa bardzo przyjemnie pachnie, dobrze oczyszcza, delikatnie złuszcza, zmniejsza widoczność niedoskonałości i wygładza cerę. W moim przypadku widoczność porów w znacznym stopniu uległa zmianie, z czym walczę od bardzo dawna. Pastę stosuję jak żel do mycia twarzy (na mokro) albo jak maseczkę (na sucho). Jeżeli stosuję ją na sucho to pozostawiam ją do całkowitego wyschnięcia (ale nie dłużej niż 5 minut. Potem dokładnie spłukuję letnią wodą. Korzystajcie z okazji. To naprawdę korzystna oferta.
    Zalety:
    • nawilża
    • łagodzi
    • oczyszcza
    • zwęża pory
    • przyjemny zapach
    • cena (kupiłam w listopadzie 2024 r. za 5 zł)
  • 26 kwietnia 2024 o 13:19
    Bardzo przyjemna oczyszczająca pasta
    Pastę kupiłam za kilka zł (dokładnie nie pamiętam, około 5) z uwagi na zbliżającą się datę ważności. Zakupu dokonałam w serwisie aukcyjnym. Produkt spełnił moje oczekiwania i żałuję, że nie jest już dostępny w sprzedaży, bo chętnie bym do niego wróciła. Pasta znajduje się w wygodnej tubce. Ma gęstą konsystencję i kolor brudnej bieli. Jest bardzo wydajna. Pachnie delikatnie, przyjemnie, lekko orzeźwiająco. Pastę nakładam na lekko zwilżoną twarz. Wtedy łatwiej ją rozprowadzić. Producent wskazuje na możliwość zastosowania pasty jako maski. Ja jednak zmywam ją od razu głównie z uwagi na to, że usuwanie produktów z glinką nie należy do przyjemnych po zaschnięciu. Pasta wystarczająco dobrze oczyszcza skórę. Zauważyłam, że jest po umyciu gładka, a pory zmniejszyły się dzięki regularnemu używaniu produktu codziennie rano oraz wieczorem. Pasta wystarczyła mi na ponad 2 miesiące. Jednym małym minusem jest skład, gdzie mamy np disodium EDTA oraz PEG-i. Pasta spełniła moje oczekiwania. Jest przyjemna w stosowaniu, łagodnie oczyszcza i lekko wygładza skórę, zmniejsza widoczność porów. Nie mam problemów z jej zmyciem o ile nie używamy jej jako maski. Chętnie kupiłabym ponownie gdyby była dostępna w sprzedaży.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie
    • Konsystencja
    • Oczyszczenie skóry
    • Wygładzenie i zmatowienie skóry
    Wady:
    • Disodium EDTA oraz PEG w składzie
  • 10 stycznia 2023 o 21:55
    Bardzo udany produkt Lirene
    Pastę otrzymałam od mamy, której produkt się nie sprawdził, więc byłam sceptycznie nastawiona, ale dla mnie okazał się strzałem w 10 dla mojej cery mieszanej z strefą T z skłonnością do trądziku/odwodnień. Faktycznie ma konsystencję pasty, ale bardzo miło rozprowadza się po twarzy. Minimalny problem mam z jej zmywaniem, ale da się przyzwyczaić. Zostawia fajne poczucie oczyszczenia, wygładzenia i zmatowienia (myślę, że to zasługa białej glinki). Mimo tego efektu, nie zauważyłam wysuszenia skóry ani ściągnięcia!
    Zalety:
    • matuje, wygładza, nie podrażnia, nie wysusza
    Wady:
    • problematyczne zmywanie
  • 14 września 2022 o 22:25
    Fajna
    Pasta do mycia twarzy jest dość fajna, odświeża i dość fajnie myje usuwa największe zaskórniaki. Nie podrażnia ani nie uczula, jest wydajna i praktyczna w stosowaniu. Opakowanie jest na plus wielki.
    Drogeria Super-Pharm
  • 14 września 2022 o 21:02
    Świetna pasta do mycia buzi!
    Moja sucha sera bardzo się z nim polubiła. Świetnie oczyszcza i napina skórę. Posiada delikatny glinkowy zapach, całkiem przyjemny. Łatwo się spłukuje. Jako maseczka również świetnie się sprawdza - głownie napina i rozświetla buzię. Polecam, szczególnie posiadaczkom skóry mieszanej i tłustej. Jest nieziemsko wydajny!
    Drogeria Natura