Kremy uniwersalne

Yasumi Ultimate Moisture Hydrating Cream Krem intensywnie nawilżający

• 6 czerwca 2024 o 15:59
    Bogaty krem nawilżający.
    Krem jest bardzo nawilżający, dlatego stosowałam go na noc dla mojej tłustej cery. Regenerował mi cerę oraz łagodził podrażnienia. Ma ciekawy aplikator, który dozuje odpowiednią ilość produktu, jednak czasami nie chciał krem z niego wyjść.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Regeneracja
    • Łagodzenie
    • Ciekawy design
    klio69
    30 maja 2024 o 9:43
    Rozczarowanie, brak oczekiwanego efektu podczas stosowania
    Totalne rozczarowanie. Krem w zamyśle producenta, miał oferować naprawdę wiele. Spektakularne opakowanie, które w rezultacie okazało się tandetę, plastik z pompką, która sprawia, że Krem wysusza się u nasady. Zaleceniem jest stosowanie rano i wieczorem, z małą aplikacją kremu. W moim przypadku potrzebowałam większej dawki kremu by poczuć nawilżenie. Na opakowaniu widnieje napis krem głęboko nawilżający (regeneracja, łagodzenie podrażnień) niestety nie doświadczyłam tego. Krem w swojej konsystencja jest lekki, aczkolwiek jego rozprowadzenie na twarzy zajmuje chwilę i kolejną chwilę zanim się wchłanie. Zapach przywodzi nuty kremów stosowanych dawno, dawno temu. Cena oszałamiająca, w żaden sposób nie przekładająca się na działanie czy właściwości.
    • Brak nawilżenia
    • Brak regeneracji
  • 28 maja 2024 o 20:04
    Krem jest fajny, natomiast nie za tą cenę
    Krem dostałam w drogerii Hebe za poprawne rozwiązanie przed świątecznego quizu, ogólnie nie mam się do czego przyczepić, krem naprawdę fajnie nawilża, fajnie zachowuje się pod makijażem ale… Krem normalnie kosztuje około 100 zl (aktualnie jest w promocji w Hebe na 35), a za tą cenę możemy kupić naprawdę świetne kosmetyki, stąd raczej na pewno nie kupię go ponownie chyba że na dobrej promocji
    Zalety:
    • Nawilżenie,
  • 1 kwietnia 2024 o 2:40
    Yasumi- nawilżenie dla skóry.
    Dostałam ten produkt przy rozwiązaniu quizu w drogerii hebe. Nie spodziewałam się tak dobrego działania. Produkt rzeczywiście intensywnie nawilża skórę. Po zastosowaniu skóra jest miękka, wygładzona i ukojona. Nakładałam go codziennie, po uprzednim oczyszczaniu. Dzięki niemu moja sucha cera nabrała blasku. Miałam problem z wyglądem podkładu przez suche skórki. Po regularnej aplikacji tego cuda mój makijaż wyglądał na prawdę dobrze. Produkt stosowałam czasem jako bazę pod makijaż. Nie rolował podkładu. Ma przyjemny, delikatny zapach, prawie niewyczuwalny. Jeśli chodzi o opakowanie, było zaskoczeniem. Nie spotkałam się wcześniej z taką formą zamknięcia produktu. Dzięki dozowniku, który precyzyjnie wydziela krem zapobiegamy przedostawaniu się bakterii. Jest to o wiele wygodniejsza forma niż ze słoiczka. Moja cera jest sucha, skłonna do niewielkich wyprysków. Kupię ponownie, z pewnością.
    • Skuteczność
  • 25 marca 2024 o 23:36
    Krem przeciętny, a opakowanie to istne kuriozum
    Krem Yasumi od dłuższego czasu intrygował mnie swoim interesującym składem oraz obietnicą działania intensywnie (a na opakowaniu: głęboko) nawilżającego. Mając na uwadze jego dość wysoką cenę regularną niespełna 100 złotych, liczyłam na konkretne efekty, jednak krem kompletnie nie okazał się tym, czym się wydawał. Rozczarowuje już samo opakowanie, które w rzeczywistości prezentuje się zdecydowanie mniej widowiskowo niż na fotografii. Napisy to po prostu przezroczysta etykieta z widocznymi krawędziami, które z czasem zaczynają się odklejać. U mnie jeden róg już w momencie kupna był naruszony (prawdopodobnie podczas pierwotnego wkładania produktu etykieta zaczepiła o kartonik), więc proces postępował tym szybciej. Także dozowanie nie należy do najprzyjemniejszych. Po pierwsze specyficzny kształt dozownika w kształcie krążka powoduje, że trzeba użyć większego nacisku, a cały proces jest bardziej toporny. Po drugie dozownik dosłownie "wypluwa" produkt. Porcje są nierównomierne i za każdym razem inne (np. w trakcie jednej aplikacji wydozowało mi kolejno: 1/2 porcji, brak, 1/4 porcji, brak, znów brak i na koniec niemal 2 porcje). Nie wiem, z czego to wynika, bo konsystencja nie wydaje mi się problematyczna lub zbyt gęsta. Po trzecie mam wrażenie, że krem zasycha (co mnie wyjątkowo irytuje, bo dbam o to, by po użyciu krem przestawić z trybu "open" w tryb "stop", a mimo to po krótkiej przerwie w stosowaniu widziałam wysuszony krem). Na domiar złego pod sam koniec dozownik przestaje dozować krem, ale po odkręceniu opakowania okazuje się, że w środku wciąż jest trochę produktu, więc idea całkowitego wykorzystania produktu kompletnie nie znajduje tu odzwierciedlenia. Sam kosmetyk to klasyczny krem w dawnym stylu, gdy producenci bardziej stawiali na doznania estetyczne. Przyjemna aplikacja, brak pozostawiania smug, szybkość wchłaniania, zupełny brak rolowania, brak tłustości czy kleistości oraz ładny i zarazem subtelny zapach – ogółem wysoki komfort stosowania. Krem utrzymuje skórę w odpowiednim stopniu nawilżenia, natomiast samego produktu nie nazwałabym "głęboko nawilżającym" (ja rozumiem przez to określenie szybką i intensywną "terapię" dla bardzo suchych, odwodnionych lub przesuszonych skór, a tego tu zdecydowanie nie uświadczyłam). Na koniec jeszcze kilka słów o samej marce: nazwa "Yasumi" może kojarzyć się z firmą japońską i pielęgnacją azjatycką, jednak jest to tylko inspiracja, ponieważ tak naprawdę to polska sieć gabinetów. To ostatnie słowo może sugerować kosmetyki na poziomie profesjonalnym, ale działanie w moim odczuciu niczym nie różni się od kremów z supermarketu. Brakuje mi też informacji o marce – nawet w zakładce "O nas" na ten moment informacje są ogólnikowe i nie pozwalają zorientować się, kto dokładnie stoi za tym kremem. Podsumowanie: Recenzowany krem uważam za dość przyzwoity, natomiast w kategorii "stosunek ceny do jakości" mocno się rozczarowałam. Cena kosmetyku to niemal 100 zł, a jakość wykonania opakowania, niedociągnięcia, brak dopracowania szczegółów i deklaracje daleko wykraczające poza faktyczne efekty wskazują na przeciętny produkt drogeryjny wart maksymalnie 30-40 złotych.
    Zalety:
    • interesujący skład (niestety bez pokrycia w działaniu)
    • subtelny, kremowy zapach
    • higieniczna aplikacja
    • przyjemność aplikacji i stosowania
    • brak podrażnienia na skórze wrażliwej
    • brak uczucia tłustości lub kleistości
    Wady:
    • fatalna jakość opakowania (zarówno w moim, jak i innych egzemplarzach pojawiały się różne problemy, więc nie są to wyjątkowe sytuacje)
    • toporny, nieporęczny dozownik
    • dozowanie, a raczej "wypluwanie" bardzo nierównych porcji
    • bez całkowitego rozkręcenia opakowania brak możliwości pełnego zużycia produktu
    • brak dogłębnego nawilżenia (efekty na poziomie przeciętnego kremu)
    • obecność w kremie nawilżającym Alcohol Denat. (na szczęście pod koniec INCI)
    • mocno przesadzona cena (nie znajdująca odzwierciedlenia ani w jakości opakowania, ani efektywności działania)