Piękna czerń - jest, wodoodporny - jest, ale cena przy tak kiepskiej wydajności jest znacznie przesadzona!
Niedawno na fali promek w Seph zdecydowałam się na zakup zestawu miniatur od Kat - nie było toto drogie, a jako, że jestem alergiczką i do tego nigdy nie miałam nic tej marki, to wybrałam najbezpieczniejsze moim zdaniem rozwiązanie, czyli miniatury. W zestawie znalazłam m.in. ten oto eyeliner, w przepięknym, nasyconym odcieniu czerni (Trooper Black).
Używałam go średnio 2 razy w tygodniu, od połowy listopada, wczoraj zdenkowałam i cóż mogę rzec... Niby wspaniały kolor, niby efekt daje świetny, ale jednak nie jestem w stanie pojąć jego ceny przy tak śmiesznej pojemności! No nie i już!
Zaczynając od plusów:
+Świetna szata graficzna, tak bardzo w stylu samej Kat -czerń, srebrne napisy, prostota, a jednak jest w tym pazurek - samo opakowanie jest solidne i wygodne, nawet w mojej mini wersji.
+Świetna końcówka - ni to pisak, ni pędzelek, grunt, że operuje się nim niezwykle łatwo,a kreski są precyzyjne. Jaskółkę wykonamy nim bez żadnego problemu!
+Odpowiednia konsystencja - niezbyt gęsta, nie wodnista, eyeliner jest dobrze napigmentowany (nie przerywa, używam go zawsze wraz z cieniami do powiek), szybko wysycha i nie odbija się.
+Przepiękny, nasycony odcień czerni. Samo wykończenie nie jest stricte matowe, to bardziej satynowy mat, ale do codziennego makijażu jest doskonały i czerń jest czernią, a nie wyblakłą, wypłukaną szarością czy grafitem.
+Rzeczywiście jest wodoodporny, niestraszne mu łzy, deszcz czy wilgoć.
+Łatwo go zmyć - czy to micelem Biodermy, czy olejkiem Resibo - schodzi pięknie i bez niepotrzebnego pocierania powiek.
+Nie uczula mnie, a to rzadkość wśród tego typu produktów.
+Nie podrażnia oczu.
WADY:
-Mikroskopijna pojemność! Pełnowymiarowa wersja ma ledwie 0,55 ml! Moja miniatura ma 0,2 ml (i dlatego już się skończyła, mimo nieregularnego używania), a dla porównania - eyeliner Affectu, który wielbię i wielbić będę, ma 1,2 ml, a kosztuje 1/3 ceny linerka od Kat...
-Zawyżona cena, biorąc pod uwagę pojemność - 95 zł za 0,55 ml produktu?! Taka jest jego aktualna cena w S. i dla mnie to niepojęte, zwłaszcza że przy codziennym robieniu kresek on starczy raptem na 3 tygodnie...
Podsumowując - choć jakość tego eyelinera jest naprawdę wysoka, nie kupię go ponownie ze względu na wydajność, małą pojemność i znacznie zawyżoną cenę. Wspomniany eyeliner z Affectu ma dokładnie te same właściwości i daje identyczny efekt, a kosztuje około 30 zł - a skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać? ;)
- Trwałość