Płyny do kąpieli

Kneipp Esencja do kąpieli 'Totalny relaks'

lumiaa
    9 października 2020 o 21:21
    Melisa total
    Kocham esencje kneipp do kąpieli. Miałam kilkanaście różnych rodzajów miniaturek i kilka dużych butelek. Polecam miniatury, po 20 ml około 2 kąpiele/melisa na 4/. Melisa obok eukaliptusa należy do moich faworytów. Przede wszystkim nie rozumiem negatywnych recenzji wywołanych brakiem akceptacji zapachu melisy oraz być może niewłaściwym dozowaniem produktu. Esencja jest bardzo skoncentrowanym produktem! .Na średnią wannę wystarczy pół nakrętki produktu. Przedawkowanie prowadzi do wybuchu istnej bomby olifaktorycznej co może prowadzić do konkretnego bólu głowy. Ale w umiarze to jest po prostu rewelacja. Melisa. Melisa. Do tego do kąpieli odrobinka olejku z tej samej firmy i mamy kąpiel marzeń. Co prawda nie mamy ślicznej pianki czy brokatu ale za to nigdy nie zdarzyło mi się doznać żadnych podrażnień wrażliwych miejsc czy uczulenia. Skóra jest po takiej kąpieli miękka, człowiek zrelaksowany i lekko otumaniony melisową inhalacją może z radością odpłynąć w smaczny sen. Wady- po wycofaniu esencji z Rossmanna i superpharm ciężko dostępna. Innych brak. Nie barwi wanny. W wersji z niemieckimi napisami występuje jako entspannung pur
    Drogeria Super-Pharm
  • 28 sierpnia 2020 o 22:47
    wszystko świetnie poza zapachem
    Uwielbiam produkty marki Kneipp, zawsze są dobrej jakości. Ten konkretny barwi lekko wodę, ma intensywny zapach, który się utrzymuje, co zazwyczaj jest ogromnym plusem, ale po kupieniu go, wiem już, że nie jestem w stanie znieść zapachu melisy :-)
    Zalety:
    • szklane opakowanie
    • utrzymujący się zapach i lekko zabarwiona woda
    Wady:
    • sam zapach - to kwestia indywidualna, ale dla mnie zapach melisy okazał się być nie do zniesienia
  • 1 lipca 2020 o 22:44
    Relaks i bardzo intensywny zapach
    Jest to kolejny olejek, który mam z kalendarza adwentowego i jestem nim zachwycona. Bardzo mocno i intensywnie pachnie, po kąpieli jak otworzę łazienkę to nawet go czuć na korytarzu. Pięknie zabarwia wodę na pomarańczowy kolor. Świetnie się pieni i jest jej sporo. Nie odżywia ale jak się dowiedziałam to nie na tym miało polegać jego zadanie, więc jest to do wybaczenia. Zapach melisy sprawia, że możemy się zrelaksować i wyciszyć po ciężkim dniu. Buteleczka jest mała i szklana, ale wytrwała kilka razy mi spadła na kafelki i nigdy nie pękła.
    • barwi wodę
    • pieni się
    • odpręża
    • relaksuje i wycisza
    • nie uczula ani nie podrażnia
  • 18 kwietnia 2020 o 21:11
    Relaksująca kąpiel i odprężający zapach
    Bardzo fajny produkt do kąpieli, jestem pozytywnie zaskoczona. Spodziewałam się typowego zapachu zaparzonej melisy, a otwierając butelkę poczułam woń ziołowych cukierków z wyraźną słodką nutą. Mnie osobiście przypadł do gustu, jednak spotkałam się z negatywnymi opiniami. Zapach jest z pewnością bardzo mocny, czuć go niezwykle długo w łazience. Kiedy mam ochotę na odprężającą kąpiel wyłącznie stóp i dodaję kilkanaście kropli do miednicy z wodą, wówczas jeszcze długo utrzymuje się w pokoju. Esencja ma oleistą konsystencję i jest bardzo wydajna, na jedną kąpiel wystarczy jedna mała nakrętka. Ma bardzo intensywny ciemno pomarańczowy kolor - z początku obawiałam się, że może zabarwić białą wannę, na szczęście nic takiego się nie stało. Buteleczka jest szklana, trzeba uważać żeby gdzieś przypadkiem nie wyślizgnęła się z rąk. Kąpiel z dodatkiem tego produktu działa kojąco na umysł i ciało. Czuję się po niej odprężona, szczególnie po ciężkim i wyczerpującym dniu. Skóra również się relaksuje, esencja nie powoduje żadnych podrażnień ani wysuszenia. Może trochę brakuje mi piany po szyję, no ale coś za coś:)
    • odprężające działanie
  • 15 stycznia 2020 o 16:54
    straszny śmierdziel!
    Uwielbiam kąpiele i wszelkie umilacze kąpieli oraz markę Kneipp. W zasadzie zawsze coś z tej marki w łazience mam. Esencji z melisą jeszcze nie miałam, więc i na nią przyszła kolej. Poza tym akurat była w promocji, więc postanowiłam skorzystać. Jak cenię Kneipp za mocne i trwałe zapachy (na ogół, bo zdarzają się słabsze wersje), to tutaj ta intensywnośc aż mdli. Zapach jest paskudny. No serio do melisy nic nie mam, skomponowana z czymś może dac fajny efekt zapachowy ale tutaj melisa z jakąś cytryną po prostu szok. Zapach tak intensywny, że czuć go w całym mieszkaniu i to jeszcze przez dwa dni! Do tego utrzymuje się na skórze. Naprawdę nie da się tego wytrzymać i ciężko ten zapach wywietrzyć z mieszkania. Skąś ten zapach znam, ale nie mam pojęcia skąd, bo raczej tej esencji wcześniej nie miałam... Samo opakowanie standardowo, to mała szklana buteleczka. Bardzo trwała i ładnie się prezentuje w łazience. Na kąpiel wystarczy jedna nakrętka produkt, więc wystarczy on na kilaknaście użyć. Delikatnie pożółca wodę. Nie brudzi wanny. Nie wysusza skóry ale też jej nie pielęgnuje. Radzę się wystrzegać, bo totalnie nie relaksuje tylko mdli i drażni.