Płyny do kąpieli

Yves Rocher Les Plaisirs Nature, Bain Douche Relaxant Olive & Petit Grain Relaksujący żel pod prysznic i do kąpieli `Oliwka i petit grain`

• 17 kwietnia 2024 o 18:15
    Łagodne oliwkowe oczyszczanie, lecz bez rewelacji przy stosunkowo wysokiej cenie
    Opakowanie: Przezroczysta butelka, dzięki której widać stan zużycia produktu, typowa dla Yves Rocher nieco roślinna i ekologiczna szata graficzna, nie podoba mi się zamykanie, jest ono na zatrzask i jest bardzo niewygodne, ciężko się je otwiera Konsystencja: Średnio gęsty, perłowy żel, dość dobrze się pieni Wydajność: Przeciętna, standardowa dla żelu pod prysznic Zapach: Raczej subtelny, z jednej strony oliwkowy, choć w bardziej słodkim wydaniu, przyjemny i nienachalny, nie utrzymuje się na skórze Działanie: Dobrze sprawdza się w swojej roli, skutecznie oczyszcza skórę z zabrudzeń oraz antyperspirantu, a przy tym nie podrażnia wrażliwej skóry i nie wywołuje alergii, lecz nie ma żadnych dodatkowych właściwości pielęgnacyjnych, skóra po jego użyciu wymaga nałożenia balsamu Podsumowanie: Poprawny żel od Yves Rocher w oliwkowym, nawet dość słodkim wydaniu. Skutecznie oczyszcza, w miarę dobrze się pieni, jest przeciętnie wydajny oraz odpowiednio delikatny dla wrażliwej skóry. Nie zapewnia nawilżenia, lecz również nie podrażnia. Zamykanie na zatrzask nie jest wygodne i czasem ciężko je podważyć. Generalnie dobry produkt, lecz bez fajerwerków, a cena jest stosunkowo wysoka jak za żel pod prysznic.
    • Skutecznie oczyszcza
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Niewygodne zamykanie
  • 4 lipca 2023 o 10:51
    Polecam
    Przychodzę z recenzją kolejnego, przetestowanego przeze mnie żelu pod prysznic z Yves Rocher. Żel o pojemności 200 ml sprzedawany jest w butelce wykonanej z przezroczystego tworzywa sztucznego. Transparentne opakowanie umożliwia bieżącą kontrolę ilości produktu, jaka została nam jeszcze do dyspozycji. Niestety butelka nie została doposażona w pompkę dozującą, przez co przebieg aplikacji jest dość utrudniony. Aplikacji nie ułatwia także trudna w obsłudze nakrętka oraz twardy materiał opakowania. Wielka szkoda! Żel charakteryzuje się wyrazistym, "rześkim" zapachem. Dominujące nuty oliwek przypadły mi do gustu. Ciekawa odmiana od tradycyjnych żeli cytrusowych / kokosowych / kwiatowych. Żel dobrze się pieni na gąbce/myjce, przez co jest bardzo wydajny. Stan skóry po umyciu oceniam na bardzo dobry: nie jest ani sucha, ani podrażniona, ani napięta. Czy kupię produkt ponownie? Raczej nie. Produkt spełnia swoje zadanie jako żel, jednak skutecznie zniechęca mnie horrendalnie wysoka cena... Jeśli dostanę go w prezencie lub jako gratis do zamówienia, z przyjemnością zużyję :)
    Zalety:
    • nie podrażnia i nie wysusza skóry
    • po kąpieli pozostawia skórę miękką, gładką i nienapiętą
    • ładnie się pieni, przez co jest bardzo wydajny
    Wady:
    • mało praktyczne opakowanie (przydałaby się pompka dozująca)
    • wysoka cena
    • dostępny tylko w drogeriach Yves Rocher
  • 1 marca 2022 o 7:14
    Wydajny i fajnie pachnie
    Skusił mnie do zakupu zapach, bardzo przyjemny i nie nachalny. Konsystencja żelu jest bardzo gęsta więc starcza on na długo. Zatyczka ciężko się otwiera dlatego juz przed kąpielą go otwieram żeby nie męczyć się mokrymi rękoma. Ogólnie trudno mi powiedzieć czy relaksuje, chyba nie ale jest bardzo przyjemny w użytkowaniu.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak relaksującego efektu
    Szpaksa
    9 stycznia 2022 o 18:29
    Po prostu dobry
    Kolejny żel od Yves Rocher, który trzyma poziom. Dobrze się pieni, jest wydajny i nie wysusza skóry. Opakowanie z klikiem - poręczne, butelka estetyczna jak wszystkie kosmetyki tej marki. Zapach dość specyficzny - świeży i dostojny. Taka opcja unisex - myślę, że spodoba się także wielu mężczyznom.
  • 3 lutego 2021 o 17:25
    (a jednak) zadowolona z działania
    chyba mnie zaćmiło, kiedy kupowałam ten żel, niby sprawdzałam zapach, ale to było bardzo "niby", po przyjściu do domu byłam zdruzgotana!, po otwarciu butelki pierwsze co to przebija pokrzywa (cos jak pokrzywowy szampon familijny), pomyślałam dam radę, ale po rozprowadzeniu na skórze w ciepłej wodzie to to już dla moich nozdrzy masakra- miałam wrażenie, że myję się w zupie z trawy, taka woń gnijacego, gotowanego szpinaku, na całe szczęście zapach nie jest bardzo intensywny, taki nienachalny i co zaskakujące im dłużej używam żelu tym bardziej się do niego przekonuję, jestem w połowie 400ml butelki i na tym etapie jest dla mnie neutralny, więc to taki aromat, do którego można się przekonać, a co do reszty, to żelu bardzo komfortowo się używa, bo doskonale sie pieni, obficie i miękko, myje dobrze, nie wysusza, po umyciu skóra nie jest ściągnięta, czuję nawet delikatne nawilżenie, konsystencja żelu gęsta, galaretowata, przez co jest bardzo wydajny, córce czasem robię kąpiel w pianie z tego żelu i w takie formie też bardzo się sprawdza, to mój pierwszy żel yves rocher, zapach myślę że najgorszy, ale reszta dzialania super, na pewno wypróbuję pozostałe propozycje zapachowe
    Zalety:
    • dobrze się pieni,
    • wydajny,
    • nie wysusza skóry,
    • po umyciu skóra gładka i przyjemnie nawilżona,
    Wady:
    • zapach baaaaaaaardzo dyskusyjny.