Płyny do płukania jamy ustnej

Oral-B 3D White Luxe Perfection, Clean Mint Mouthwash Płyn do płukania ust bez alkoholu

• 9 stycznia 2025 o 23:27
    Idealny
    Bardzo lubię ten płyn, ponieważ jego smak nie odpowiada, nie jest zbyt miętowy. Nie podrażnia moich błon śluzowych, nie schodzi mi skóra z policzków od środka, czuję, że jest delikatny, a zarazem skuteczny.
  • 13 marca 2023 o 13:32
    Bardzo dobry produkt
    Płyn do płukania 3D White Luxe Perfection to bardzo dobry płyn zapewniający wraz ze szczotkowaniem bielszy wygląd zębów nawet w 7 dni. Płyn do płukania usuwa przebarwienia wynikające z picia i jedzenia barwiących produktów np. kawa, herbata itp. oraz zapobiega ich powstawaniu. Dla osiągnięcia efektów warto stosować płyn wraz z pastą o działaniu wybielającym. Płyn do płukania ma miętowy smak i nie zawiera w składzie alkoholu.
    Zalety:
    • usuwa powierzchniowe przebarwienia i zapobiega ich ponownemu powstawaniu
    • nie zawiera alkoholu
  • 11 października 2022 o 7:53
    Jak przez przypadek wybieliłam sobie zęby :-)
    Zacznę od tego, że mam bruksizm czyli mocno zaciskam zęby co skutkuje ścieraniem się szkliwa. I od paru lat używam takiej szyny, co bardziej przypomina ochraniacz na zęby przy walce bokserskiej niż jakąś tam szynę. I na noc zakładam to coś. Generalnie używam płynów do ust jak mi się przypomni, a ten kupiłam sobie z myślą, że może nie w 7 dni (bo cudów nie ma) ale może ciut mi pomoże w utrzymaniu zębów w dobrym stanie. A w ogóle był wtedy w promocji jakiejś więc wzięłam na zasadzie - co mi szkodzi. I tak jak mi się przypomni to używam tego płynu wieczorami tylko bo rano nie mam czasu. Faktycznie płuczę usta dobre 60 sekund. I zaraz po tym zakładam ten mój ochraniacz. I co zauważyłam po miesiącu używania? - ano mam bielsze ząbki!!!! Cud normalnie. I jakby osadów mam też mniej. Wydaje mi się, że przez to że zakładam ochraniacz zaraz po płukaniu to substancje czynne w płynie nie wypłukują się tak szybko jakbym była bez ochraniacza. I działają w ciągu nocy. A po 2 miesiącach używania mam zęby bielsze o jakieś 2 tony. A to jest naprawdę dużo. Zwykle moje zęby były bardziej żółte a teraz są naprawdę bielsze i taki mam uśmiech jak z reklamy z takim błyskiem na zębach :-) Także płyn zdecydowanie polecam, tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość i pewnie trzeba zużyć więcej niż jedną butelkę ale przy systematycznym stosowaniu naprawdę wybiela zęby i nie piszę tylko o zlikwidowaniu osadów z kawy, wina itd. ale sam kolor zębów się zmienia.
  • 1 października 2022 o 21:08
    Bardzo dobry w połączeniu z poprawna higiena jamy ustnej
    Jeśli chodzi o pielęgnację jamy ustnej staram się aby moje codzienne rytuały nigdy nie odeszły na dalszy plan . Zęby mamy jedne i zadbana jama usta jest wizytówka każdego człowieka. Dlatego używam płynów do płukania jamy ustnej tym razem moj wybór padł na ten produkt. Płyn zakupiłam w drogerii Rossman . Lubie produkty Oral B więc nie wąchałam się wkładając go do koszyka . Płyn mieści się w bialej plastikowej butelce z białą nakręcana nakretka jednocześnie dozownikiem kieliszkiem do płukania buzi . Na butelce znajduje się hologramowa etykieta w bardziej stebrno szarym kolorze . Na butelce znajdują się granatowo biale napisy oraz granatowym wstawki. Napisy na butelce czytelne w obcym języku. Producent obiecuje ze będziemy mieli bielszy uśmiech w 7 dni. Konsystencja płynna o fioletowym zabarwieniu . Smak i zapach delikatnie miętowy i nie gryzący. Płyn doskonałe odświeża oddech i to na parę godzin. Płyn przy codziennym stosowaniu 2 razy dziennie sprawił że moje przebarwienia z zębów zniknęły a nowe przebarwienia nie pojawiły się. Regularnie chodzę do stomatologa na skailing i piaskowanie a dodatkowo mycie ,płukanie i nitkowanie zębów naprawdę daje doskonale efekty bielszych zębów. Dlatego jeśli chcemy mieć śnieżnobiały uśmiech nie polegajmy tylko na płynach bo one tylko niwelują przebarwienia a o higienę jamy ustnej dbamy cały czas
    Zalety:
    • Ładne opakowanie
    • Delikatny smak i zapach
    • Odświeża oddech
    • Likwiduje przebarwienia i chroni przed powstaniem nowych
    mm2991
    11 czerwca 2021 o 10:30
    Normalny płyn do odświeżania
    Płyn jest w wygodnym opakowaniu. Płyn odświeża jamę ustną, nie podrażnia, według mnie ma łagodna formułę ponieważ nie powoduje pieczenia czy innych dolegliwości, nie które płyny są dla mnie za mocne i niestety kończy to się takim efektem. Produkt odświeża oddech, radzi sobie z przebarwienie i czy osadem np po kawie ale jeśli chodzi o wybielanie - ja na to nie liczyłam bo nie wierzę żeby płyn mógł wybielić zęby.