Pasty do zębów

SwissDent Extreme Whitening Toothpaste Intensywnie wybielająca pasta do zębów

Swissdent Extreme

• 10 stycznia 2017 o 17:25
    Kosmiczna cena za nic.
    Patrząc na opakowanie i szwajcarską jakość pierwsze, co przyszło mi na myśl to: "wow, prestiż, jakość, to musi być warte swojej ceny". Od pasty do zębów wymagam przede wszystkim dokładnego oczyszczenia, pod tym względem się nie zawiodłam. Bardzo słabo się pieni - kwestia gustu, dla mnie ten produkt okazał się świetny kiedy myję zęby po lunchu w pracy lub wieczornej kolacji, a nie chcę zniszczyć sobie makijażu. Delikatnie odświeża oddech, ale nie ma co liczyć na powiew świeżej mięty - ta pasta ma specyficzny smak, słodkawy, lekko słony, trudny do określenia. Nie spełnia swojego zadania o jakim zapewnia nas producent, czyli wybielania - nie wybiela ani trochę. Opakowanie piękne, eleganckie, smukłe, niestety nie dostrzegam więcej zalet. Cena jaką płacimy za tą pastę jest kosmiczna, mając na uwadze to jak miernie wypada i nie spełnia swojego zadania.
  • 26 kwietnia 2016 o 14:47
    Porządna pasta dla wymagających
    Na początku sceptycznie podeszłam do pasty, która kosztuje sporo więcej, niż zwykle wydaję na tego typu produkty. Producent obiecał oczyszczenie zębów bez uszkodzenia szkliwa, wybielenie i ochronę zębów przed próchnicą. Namiętnie piję wszelkiego rodzaju herbaty, uwielbiam kawę, a i winem nie pogardzę. Do tego zęby mam z natury dość słabe. Przerobiłam setki produktów wybielających, które poza uszkodzeniem szkliwa niewiele zrobiły. Z tą pastą mi się jednak poszczęściło! :) Plusy: + naprawdę oczyszcza zęby - robi to nieinwazyjnie, ale efekty są zauważalne + pozbywa się przebarwień - oczywiście nie uchroni nas to od wizyt u stomatologa, jednak z pewnością pozwoli usunąć nalot i osad, który jest "przyjacielem" palaczy, kawoszy, wielbicieli kawy i wina. :) + wydajność - wystarczy niewiele, żeby dobrze umyć zęby + delikatnie wybiela - nic spektakularnego, ale jednak - widać, że mam jaśniejsze ząbki + łagodna! - nie ściera jak szalona, a działa. I o to mi chodziło. Minusy: - zapach - lubię porządny, miętowy zapach - tutaj było delikatnie - opakowanie - zwykła tuba z zakrętką. Zakrętka z tych nieukładnych - muszę pastę porządnie zakręcać, inaczej się przewróci. :) Neutralne: - cena - niby wysoka, może odstraszyć, jednak zaręczam, że warto :)