Korektory pod oczy

Artdeco Perfect Teint Concealer nr 5
hairstore.pl
Artdeco Perfect Teint Concealer nr 5
Artdeco Perfect Teint

Nasi użytkownicy zostawili 61 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Kaisja
    1 czerwca 2022 o 7:43
    Bajeczny kosmetyk, a zużył się tak szybko – wręcz zniknął, rozpłynął się bez śladu – też jak w baśni
    Znów opinia z gatunku „wszystko-jest-w-tytule”, i wypada mi jeszcze dodać, że horrendalnie drogi, oraz nieco leitmotiv rozwinąć. Bajeczności kosmetyku naprawdę nie kwestionuję, bo jest pod każdym względem świetny. Począwszy od ładnej, eleganckiej i wygodnej oprawki w formie funkcjonalnego pisaka z pędzelkiem, przez kolory (nie pamiętam numeru swojego, ale był to jasny, naturalny beż), lekkie rozprowadzanie się, naturalny efekt oraz trwałość na skórze, po świetne, wielogodzinne tuszowanie zarówno cieni pod oczami, jak i trądzikowych niedoskonałości, których korektor nie tylko nie zaogniał, a wręcz miałam wrażenie, że łagodził i przyspieszał gojenie. Uczciwie przyznaję, że jedynie bardzo nieładne, większe krosty wymagały poprawki w ciągu dnia, ale za to ceniłam w korektorze naturalny efekt – ważny zwłaszcza na „dolinach łez” – rozjaśniający i optycznie odmładzający spojrzenie, bez betonowania delikatnej skóry. Wszystko autentycznie super, i to w zasadzie jeden z najlepszych korektorów, jakich używałam, natomiast raczej do niego nie wrócę z uwagi na bardzo minimalną pojemność „pisaka” przy bardzo wysokiej cenie. Z tego co pamiętam, to zaledwie niecałe 2 ml kosztowało ponad 60 zł (!!!), i swój egzemplarz – jak to ja, Sknerus McKwacz – kupiłam dopiero w ramach jakiejś promocji lub wyprzedaży za połowę kwoty, uznając że z 30 zł za niezły korektor mogę wyskoczyć. Wyskoczyłam, radowałam się stosowaniem kosmetyku ogromnie, i – owa euforia minęła równie nagle, jak się zaczęła. Korektor jako taki jest całkiem wydajny – leciutki i delikatny, więc pokrywa skórę cieniutką warstewką, a problem polega na pojemności pisaka. 2 ml… Bez kitu… Saszetki z próbkami niektórych kremów mają większą pojemność, a biorąc pod uwagę wysoką cenę – nawet te moje „zaledwie” 30 zł – to za 2 ml jak dla mnie kwota niemal zaporowa. Boli mnie jeszcze kwestia zaśmiecania Matki-Ziemi zbyt często zużywanymi, pustymi „pisakami”. To niby tylko duperelek, ale jak się takich drobiażdżków za dużo w przyrodzie nagromadzi, to w końcu taki wieloryb, lub jakaś śliczna, tłuściutka foczka może się zadławić, a tak drastyczny obrót sprawy mnie przeraża. Więc – osobiście nie, ale polecam korektor, jako bardzo dobry – Paniom, które mogą sobie bez problemu pozwolić na taki wydatek co kilka tygodni – odpornym na wizję dławiących się śmieciami rozkosznych foczek.
    Zalety:
    • uniwersalność – może być stosowany zarówno do cieni pod oczami, jak i do zmian trądzikowych,
    • efekt – naturalny - skutecznie i trwale zamaskowane, rozjaśnione cienie pod oczami, oraz niedoskonałości - przy nawilżonej skórze (choć przy brzydszych krostach wymagał poprawek w ciągu dnia),
    • nie zaognia trądzikowych krostek – miałam wrażenie, że wręcz przyspieszał ich gojenie się,
    • wydajność – bardzo dobra – korektor pokrywa skórę cieniutką warstewką, ale problem polega na małej pojemności opakowania,
    • konsystencja – wspaniała, dobrze stapiająca się ze skórą (choć z tego powodu korektor wymaga poprawek w ciągu dnia na większych krostach),
    • opakowanie – piękny, bardzo elegancki, poręczny, obrotowy „pisak” z pędzelkiem – choć bardzo nie „eko”, i ten aspekt to wada, którą opisuję poniżej
    Wady:
    • trochę za słaby i zbyt krótkotrwały estetyczny efekt zamaskowania większych trądzikowych krost – wymaga wówczas poprawek w ciągu dnia, za to korektor ich nie zaogniał, a miałam wrażenie, że wręcz koił,
    • cena – ok. 60-70 zł za tylko 2 ml korektora – szok! (za swój dałam w promocji 30 zł, czyli i tak dużo przy tej pojemności),
    • korektor nie starcza na długo, i choć oprawka-pisak jest luksusowo wygodna, to po zaledwie kilku tygodniach się ją wyrzuca – osobiście nie toleruję aż takiego zaśmiecania przyrody – świadomie wolę i wybiorę korektor w skromniejszym, ale większym opakowaniu
    Seyli
    25 września 2020 o 19:04
    Rozświetla, ale bez kryciaługo
    Korektor kupiłam w Douglasie za ok. 70 zł. Pani zachwalała mi go jako kryjący, niestety po powrocie do domu okazało się, że jest rozświetlający. Krycie ma faktycznie badzo słabe, natomiast ładnie rozświetla skórę pod oczami. Długo się trzyma, nie waży i nie ściera. U dziewczyn bez problemu z cieniami szukających naturalnego efekty sprawdzi się bardzo dobrze. Minus za cenę- korektor jest dobry, jednak nie aż tak by płacić za niego 70 zł. Opakowanie ładne, ale niestety mało praktyczne (osobiście bardzo nie lubię korektorów "wyciskanych", zawsze zostaje w nich sporo produktu, którego nie da się już wyciągnąć.
    Zalety:
    • Rozświetla
    • Estetyczne opakowanie
    • Trwały
    Wady:
    • Nie kryje
    • Niepraktyczna wyciskana tubka
  • 4 lipca 2018 o 7:58
    OK
    Dostałam ten korektor w prezencie. Rzadko używam korektorów w pędzelku, gdyż zwykle potrzebuję większego krycia na niedoskonałości czy cienie pod oczami. Do tych rzeczy korektor w moim przypadku się nie sprawdza, jednak świetnie nadaje się jako rozjaśniacz w środkowych partiach twarzy. Rozprowadzenie pędzelkiem świetnie się do tego nadaje. Jego formuła jest lekka i świetnie wtapia się w podkład.
    Pyzia
    15 lutego 2017 o 22:56
    Jest zadowolenie.
    Kupiłam na promocji za jakieś 40zł. Na moją dojrzałą skórę bardzo dobrze nawilża, skóra jest cały dzień w dobrej formie. Nie wiem czy rozświetla, kryje średnio, ale dla mojej cery efekt dobrej skóry pod oczami jest. I dlatego jest zadowolenie. Mam numer 6 albo 9.
  • 23 września 2016 o 17:56
    Słabo.
    Pokładałam duze nadzieje w tym korektorze przez wzgląd na markę, no i cene (ok.60 zł) jaką za niego zapłaciłam. Rozczarowanie przyszło szybko. Korektor bardzo słabo kryje, trochę rozświetla,a le na moją dolinę łez to za mało niestety. Jadyne co w nim fajne to stylowe opakowanie i nic poza tym. Kiepsko wydane pieniądze ,nie polecam...

Zobacz także inne Korektory pod oczy