Henny do włosów

Venita Henna Color, Ziołowa odżywka koloryzująca z naturalnej henny

Bodyland.pl
Venita Henna Color henna w proszku do farbowania włosów 7 Miedziany VEN-HEN-7MIE
Venita Color Ziołowa Odżywka koloryzująca, Nr 11 burgund
Venita Henna Color henna w proszku do farbowania włosów 8 Rubin VEN-HEN-8RU

Nasi użytkownicy zostawili 55 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 marca 2021 o 21:07
    Bardzo dobry produkt
    Muszę farbowac włosy, co 2-3 tygodnie, bo rosną mi bardzo szybko, a ponieważ od 23 r. z. mam już siwe pasma, więc koloryzacja jest niezbędna. W związku z tym szukałam alternatywy dla zwykłej farby. Stosuje od czasu do czasu także naturalną hennę, ale u mnie to totalne nieporozumienie. Venita okazała się dla mnie idealnym rozwiązaniem. Fajne jest to, że krem jest w tubce, nic nie trzeba mieszać. Po prostu wyciska się farbę i już. Mam dość oporne na farbowanie włosy, więc trzymam Venitę 1.5-2 godziny. Niestety godzina trzymania nie zrobiła u mnie prawie nic. Zapach jest bardzo ładny w odróżnieniu od zwykłej henny, czy farb typowo chemicznych. Włosy po zmyciu są bardzo przyjemne, gładkie. Po wysuszeniu efekt utrzymuje się nadal, a, włosy błyszczą się. Krycie jest jak dla mnie przyzwoite. Tam, gdzie są jaśniejsze pasma, włosy są jaśniejsze, ale nie przeszkadza mi to, bo nawet przy zwykłej farbie nie ma u mnie idealnego krycia. Minusem jest to, że skóra głowy i sama wypłukująca się farba są fioletowe. Przez to zostają ślady na ręczniku, które spokojnie da się wyprać. Stosuje ten produkt najczęściej, co 2-3 tygodnie. Ok. 4-5 razy do roku farbuję wlosy także zwykłymi farbami, żeby pokryć dokładnie jaśniejsze pasma. No i męczę jeszcze naturalne henny, które używam tylko dlatego, że żal mi wyrzucić. Dla mnie Venita jest bardzo dobrym produktem, jeszcze nie idealnym, ale lepszym od zwykłej henny i od zwykłej farby, która jednak niszczy włosy. Do tego cena jest bardzo dobra.
    • Krycie
    • Nie trzeba mieszać składników
    • Włosy po farbowaniu są przyjemne w dotyku, gładkie, błyszczące
    • Jest bardziej naturalna niż zwykła farba, więc można ją stosować często jeśli jest to konieczne
    • Nie uczuliła mnie, a po niby naturalnej hennie mam problemy
    • Kolor utrzymuje się przyzwoicie do kolejnej koloryzacji (u mnie co 2-3 tygodnie, mycie włosów co drugi dzień)
    • Niska cena- za parę złotych mam tubkę, która wystarcza na 1.5 farbowania (włosy półdługie)
    Wady:
    • Fioletowy kolor głowy po farbowaniu
    • Nie kryje aż tak dobrze, jak zwykła farba, ale dużo lepiej niż dwuetapowe hennowanie
  • 14 lutego 2021 o 13:12
    Odżywka na bazie henny
    venita henna color light brown Odżywka na bazie henny Tak zaczęła się moja przygoda z henną, nie myślałam by sprawdzić skład, więc nie wiedziałam z czym mam do czynienia. Nie jest to czysta henna, a raczej jej dodatek, w składzie znajdują się również barwniki, koloryzujące włosy. Włosy po tych odżywkach zawsze miały dość wyrazisty kolor, ale podbity pomarańcze lub czerwienią, ciepłe tony przebijały i niesttety jej kolor schodiz u mnie na rudosci i złoto. Kolor jasny brąz wychodzi dość jasno. Jednak jest możliwość że niska porowatość włosów jets przyczyną słabej wnilalnosci koloru. Jednak ze względu na sztuczne barwniki w składzie nie powrócę do henny od vanita, zaczynam świadoma pielęgnację. Niestety efekt po wielokrotnym użyciu ten odżywki to były przesuszone łamiące się włosy. Czy polecam? Tylko ze świadomością że nie jest to w pełni naturalny produkt i nie jest to 100 % henny, chęć szybkiej zmiany koloru i będzie ok, ważne żeby nie używać zbyt często aby nie poniszczyć włosów barwnikami. Ja raczej już nie wrócę do niej z przykrością
    Drogeria Natura
    hanyl
    17 czerwca 2020 o 0:14
    Dobry wstęp do ziołowego farbowania
    Używałam na zmianę z czystą henną/hendigo (ta wersja Venity taka nie jest), ponieważ łapała u mnie kolor nieco szybciej, niestety, ciemne brązy potrafiły też spowodować migrenę. Przy włosach bardzo opornych na zioła, zwłaszcza siwych, warto przetestować te saszetki, zwłaszcza z uwagi na cenę - na moich włosach zużywałam ich ok. 5, a na allegro kupowałam je za ok. 2 złote - wychodziło nieco taniej niż naturalna henna Khadi. Dodatkowo, plus to piękne kolory - najczęściej mieszkałam czekoladę z burgundem, by zyskać głęboki brąz z mahoniowym odcieniem.
    Zalety:
    • Mocne pokrycie, nawet siwych włosów
    • Dobra cena
    • Piękne kolory
    Wady:
    • Migrena po niektórych składach
    • Niestety, to nie jest czysta henna - lepsza niż pianki Venity, ale nadal, warto mieć na uwadze :)
    LaPaix
    20 marca 2020 o 10:10
    Dno
    Oceniam kolor chna. Henna wypłukała się po 2 myciach. Nie ma ani śladu po rudości, która wyszła. Nie ma nawet rudawych refleksów, dosłownie nic. Na dodatek włosy są w fatalnym stanie - suche (tego się spodziewałam), ale zrobiły się wręcz sianowate plus pojawiła się masa rozdwojonych końcówek.
    • Łatwość aplikacji
    Wady:
    • Niszczy włosy
    • Krótko trzyma na włosach
    Drogeria Natura
    missimo
    8 lutego 2019 o 1:19
    Cudne działanie pielęgnacyjne
    Hennę kupiłam w sumie tylko żeby sobie zafarbować naturalnie włosy, nie spodziewałam się aż takiego efektu pielęgnacyjnego. Venita sprzedawana jest w proszku, który następnie należy wymieszać z wodą i nałożyć na głowę. Jest to dość kłopotliwe, ale da się wytrzymać. Po umyciu włosy są jednorodnie i intensywnie zafarbowane,. Nie jest to długotrwały efekt, jednak bardzo naturalny. Najbardziej jednak ujęło mnie działanie pielęgnacyjne. Włosy były dociążone, jędrne, jak zalaminowane, przestały się plątać, były sypkie i niesamowicie, wręcz niemożliwie błyszczące. Od tego momentu nie jestem w stanie wyobrazić sobie życia bez henny.
    Zalety:
    • naturalny kolor
    • pielęgnuje włosy w niesamowity sposób. Są sypkie, jędrne, błyszczące
    • niska cena
    Wady:
    • krótkotrwały efekt
    • niewygodna aplikacja

Zobacz także inne Henny do włosów