Podkłady

Milani Conceal + Perfect, 2-in-1 Foundation + Concealer Podkład z korektorem 2 w 1

• 23 października 2019 o 18:33
    W porządku, ale odcień do poprawy - odcień: 01 Creamy Vanilla
    Dostałam odcień 01 Creamy Vanilla i muszę przyznać, że jest zupełnie nie trafiony - wpada w nieprzyjemne pomarańczowe tony, przez okres 3 tygodni po wakacjach był w porządku, ale teraz już niestety pora go schować, albo rozjaśniać. Podkład w konsystencji powiedziałabym, że jest gęsty, niewielka jego ilość starcza na równomierne pokrycie całej twarzy. Efekty jakie mamy po jego zastosowaniu to: zakrycie zaczerwienienia, cieni pod oczami (w stopniu takim, że nie muszę używać korektora, ale też nie jest to 100% krycie), niedoskonałości. Twarz ma wyrównany koloryt i zapewnione rozświetlenie, nie ma mowy o macie, chyba, że przypudruje pudrem matującym i użyje bazy matującej, to wtedy może efekt będzie inny. Jest to efekt niezwykle naturalny. Na twarzy podkład trzyma się bardzo długo, ostatnio po 12 h na uczelni nadal go na sobie miałam, co prawda świeciłam się strasznie, ale wiadomo, rzadko kiedy jakiś podkład po tylu godzinach dobrze wyglądał, ten zaczynał się wyświecać z tego co pamiętam po 5-6 h - nie ma tragedii. Zmywanie tego produktu odbywa się tylko poprzez dobry płyn micelarny, bo produkt sam w sobie jest wodoodporny - zrobiłam test, przejechałam mokrym wacikiem po twarzy i jedynie gdzieniegdzie trochę produktu mi się odbiło, ale i tak to był dobry efekt z którego jestem zadowolona. Po miesiącu stosowania tego produktu mogę powiedzieć, że krzywdy na twarzy mi nie zrobił, brak jakiś wysypów, wysuszenia. Jest w porządku i moja twarz pod względem działania go polubiła, ale nie polubiła tego nieszczęsnego koloru. Teraz sprawy techniczne: podkład jest w szklanej buteleczce z pompką, która dobrze dozuje produkt. Nie wiem czy te podkłady są gdzieś stacjonarnie dostępne, ale na internecie wiem, że się je da dostać za cenę około 75 zł.
    Zalety:
    • ukrywa częściowo cienie pod oczami
    • zakrywa zaczerwienienia twarzy i niedoskonałości
    • nie jest to 100% krycie - brak efektu maski
    • trwałość
    • wodoodporność
    • wykończenie wpadające w rozświetlające
    • nie wysusza
    • nie czuć go na twarzy
    • praktyczne opakowanie z pompką
    Wady:
    • cena zbyt wysoka
    • odcień 01 Creamy Vanilla wpada w pomarańczowe tony
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 11 października 2019 o 12:58
    Kolor ciemny 04 - dla mnie idealny :)
    Podkład dostajemy w ładnym, solidnym i szklanym opakowaniu z zakrętką, wyposażoną w pompkę, która dozuje idealną ilość produktu. Konsystencja kremowa, gęsta, ale bardzo przyjemna w nakładaniu. Wystarczy jego niewielka ilość, aby rozprowadzić go na całej twarzy. W moim przypadku to tylko jedna pompka. Zapach bardzo delikatny, przyjemny dla noska. Kolor jaki posiadam to 04 "Medium Beige" więc dość ciepły, jest to kolor orzechowy. Dla mojej nieco ciemnej i jeszcze opalonej karnacji jest w sam raz, ładnie się dopasowuje do koloru skóry. A teraz najważniejsze, działanie! Tak jak pisałam łatwo się rozprowadza i nie tworzy efektu maski. Nie zapycha, fajnie dopasowuje się do skóry, po paru minutach od nałożenia skóra wygląda lepiej, zdrowiej. Nie robi plam, czy smug. Ja nakładam jedną warstwę i jestem bardzo zadowolona, z krycia i efektu jaki daje, ale zaznaczę, że nie potrzebuję dużego/mocnego krycia. Stopień krycia oczywiście można stopniować, jak kto woli. Podczas noszenia nie czuć, że ma się podkład na twarzy. Po kilku godzinach delikatnie się świeci na mojej mieszanej skórze, ale po małym przypudrowaniu dalej wygląda rewelacyjnie. Jednym słowem jestem trzy razy na TAK!
    Zalety:
    • konsystencja gęsta, ale przyjemna w nakładaniu
    • krycie
    • trwałość
    • buteleczka z pompką
    • duża gama kolorów
  • 6 marca 2019 o 17:23
    Jak dla mnie średniak
    Posiadam odcień 00 natural. Jest on w gęstej formie co bardzo lubię, troszeczkę za jasny jak dla mnie nawet zimowa pora ( ale to da się znieść), natomiast ja nie chętnie po niego sięgam. Jako posiadaczka skory suchej cieszyłam się, ze nie jest on matowy po nałożeniu ale to jak sprawuje się na twarzy nie do końca mi odpowoada. Przy pierwszej warstwie nie zakrył wszystkiego tak jak lubię (kolejna warstwa daje uczucie dużego tynku na twarzy) i po przypudrowaniu jest bardzo widoczny. Nie jest to najgorszy podkład jaki miałam, ciężko mi go zużyć dlatego mieszam często z innymi żeby nie wyrzucić go do kosza natomiast sam w sobie nie bardzo mi się podoba.
    Zalety:
    • gesty
    • średnie krycie
    • buteleczka z pompka
    • zmieszany z innym podkładem wyglada ok
    Wady:
    • efekt jaki robi sam w sobie nie bardzo mi odpowiada
  • 10 lutego 2019 o 9:05
    Milani, Conceal + Perfect 2-in-1 Foundation 00A PORCELAIN
    Podklad mocno kryjacy, odcien 00A PORCELAIN dobrze sie zgrywa z moim tonem skory (chlodny). Uzuty samodzielnie szybko sie wazy na twarzy i w miejscu gdzie sa widoczne pory robia sie kratery z ktorych podklad wyparowuje. Zmieszany z podkladem o wlasciwosciach nawilzajacych juz tak sie nie dzieje (proporcje 2 do 1 dla Milani). Dlugo trzeyma sie na twarzy i nie zciera. Dla mojej tlustej cery wyglada dobrze przez okolo 4 do 5 godzin w zimie, podejrzewam ze latem nie bede mogla go uzywac.
    Zalety:
    • Nie zciera sie
    • Kolor dla bladej cery
    Wady:
    • Samodzielnie nie nadaje sie dla cery z wdocznymi porami
    AlaSb
    8 lutego 2019 o 17:04
    Super podklad!
    Najlepszy z podkładów jakie mialam. Jedyny, ktorego kolor jest dla mnie idealny - pomijając okres zimowy (dodaje wtedy troszkę revlonu colorstay 150 i super się łączą). Bardzo kryjący, jednak nie zapycha i nie pogarsza stanu cery. Co do gamy kolorystycznej, to znacznie się poszerzyła, wiec osoby dla ktorych 01 vanilla byl za ciemny i za żółty powinny cos znaleźć dla siebie :)
    Zalety:
    • Nietypowy kolor 01, ciężko znaleźć taki drugi
    • Kryjący
    • Kremowy
    • Matowy
    Wady:
    • Nieco ciężki