Maski do włosów

Joanna Professional, Keratin, Rebuilding Hair Mask Maska odbudowująca do włosów z keratyną

notino.pl
Joanna Profesionalna Stylizacja Pielęgnacja Maska z keratyną do włosów osłabionych,łamliwych i szorstkich 500g Profesionalna
Joanna Keratin Maska Odbudowująca 500g

_inga
    20 marca 2021 o 11:29
    Maska Odbudowująca z keratyną. Joanna
    Maskę kupiłam w jednej z Drogerii internetowych Po zimie moje włosy są cienkie włosy są osłabione, matowe i szorstkie Mam włosy cienkie z tendencja do przesuszania na końcach i przetłuszczania u nasady i raczej rzadko stosuję maski do włosów bo zazwyczaj powodują dodatkowe ich obciążenie i szybsze przetłuszczanie ku mojemu zaskoczeniu ta maska nie obciąża włosów natomiast świetnie odżywia i wygładza włosy nadając im życia :) Już po kilku 3-5 użyciach włosy zdecydowanie bardziej miękkie i sprężyste. Włosy są bardziej elastyczne nie łamią się. Dobrze się rozczesują, mniej się plączą. Stosuję maskę raz w tygodniu. Nakładam na umyte wilgotne włosy, nakładam TermoCap L'biotica ( owiniecie ręcznikiem pewnie też było by ok ale dla mnie TermoCap jest wygodniejszy ) i po około 5 minutach spłukuję Maska ma gęsta konsystencję, ładnie pachnie. Maska jest bardzo wydajna słoiczek opakowanie pojemność 500 ml wystarczy na bardzo długo. Muszę przyznać że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona działaniem tej maski rzadko sięgam po produkty marki Joanna chyba zacznę robić to częściej :)
    Zalety:
    • odżywia
    • wygładza
    • nawilża
    • regeneruje
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 25 maja 2020 o 7:31
    Maska na 5+
    Ze względu na codzienne mycie i suszenie, moje włosy mają tendencję do przesuszania się. Wypróbowałam maskę odbudowującą Joanna Professional - kupując cały zestaw kosmetyków z serii keratynowej. Stosuję te produkty od kilku miesięcy - z tej samej linii wykorzystuję zarówno szampon, odżywkę, jak i maskę. Konsystencja maski jest bardzo gęsta, na początku sprawiła wrażenie nawet nieco klejącej - dlatego zanim zaczęłam jej używać: miałam obawy jak sprawdzi się na włosach. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona - włosy nie były w żaden sposób obciążone maską, wyglądały bardzo świeżo, bez efektu "przetłuszczenia" / "zmęczenia". Przy regularnym i bardziej długotrwałym zastosowaniu - zauważyłam poprawę w stanie moich włosów. Z niesfornych, zniszczonych i wysuszonych - zrobiły się bardziej gładkie i proste. Zapach jest delikatny, przyjemny, mam wrażenie, że bardzo kobiecy. Pojemność opakowania jest duża - dzięki czemu maska jest wydajna.
    Zalety:
    • wielkość opakowania i wydajność,
    • działanie produktu zgodnie z opisem producenta,
    • duże, wydajne opakowanie,
    • korzystna cena,
    • przyjemny zapach.
    Wady: