Nivea Wash off Żel do demakijażu

• 18 czerwca 2020 o 13:53
    Dość wysusza cerę
    Jest na pewno bardzo wydajny i faktycznie zmywa makijaż, Niestety mam po nim ściągniętą cerę i dość mocno wysusza. Zapach jest ok. Nie jestem przekonana do składu, ale za taką cenę pewnie nie można spodziewać się rewelacji.
    • zmywa makijaż
    Wady:
    • wysusza
    • skład
  • 20 marca 2019 o 14:51
    Bubel
    Zel do demakijazu to nie jest na pewno. Zel do mycia twarzy byc moze, ale sredni. Zel absolutnie nie zmywa makijazu, nie radzi sobie stosowany bezposrednio na skore czy tez na platakch kosmetycznych. Kompletnie nie da sie nim zmyc mocnych intensywanie napigemntowanych cieni lub tuszu do rzes. Ledwo radzi sobie z podkladem. Pozatym zostawia okropna lepka warstwe na twarzy, podraznia oczy i w moich przypadku uczulil mnie. Jako zel do twarzy byc moze, ale nie dla osob z sucha skora.
    Zalety:
    • Latwo dostpeny, czesto na promocjach
    • Ladny design opakowania
    • Opakowanie umozliwajace obserwacje ile produktu zostalo zuzyte
    Wady:
    • Uczula, podraznia
    • Nie zmywa makijazu
    • Nie jest ZELEM do DEMAKIJAZU jak zapewnia producent
    • Chemiczny zapach
    • Malo wydajny
    • Drogi jak za taka jakość
  • 7 października 2018 o 18:21
    Rewelacja
    Zupełnie nie rozumiem poprzednich recenzji... dla mnie jest to zupełne odkrycie! Uwielbiam ten żel!:) zawsze po płynie micelarnym myje buzie bo lubię ją odświeżyć przez co zmywanie makijażu zajmuje dużo czasu a nie zawsze mam go wieczorami. Ten żel to dwa w jednym: skutecznie usuwa makijaż i odświeża skórę pozostawiając ją czystą i zadbaną! Ma żelową konsystencje, nie podrażnia i starcza na naprawdę długo. Opakowanie jest poręczne i łatwo dozować z niego produkt. Jedyny minus jest taki że bardzo cieżko go znaleść przez co testowałam inne produktu ale żaden nie był dla mnie tak idealny jak ten ! Polecam!
  • 11 sierpnia 2018 o 12:56
    Taki sobie
    Trochę trwało zanim żel wyzionął ducha, więc jest zdecydowanie wydajny. Jak dla mnie za wydajny, bo od połowy butelki się z nim męczyłam. Używałam zarówno rano - do umycia twarzy jak i wieczorem do zmycia makijażu. Do umycia czystej skóry (np. po nocy tylko ze sleeping pack czy sebum) jest dobry, ale ze zmywaniem makijażu sobie nie radzi i trzeba użyć jeszcze innego produktu. Po drugie wysusza, ba nawet suche skórki mi się zrobiły... skóra jest po nim ściągnięta, ale gładka. Kontroli sebum nie zauważyłam. Cóż pory też są zatkane tak jak były, nie gorzej. Jednak za wysuszanie podziękuję. Nie kupię go więcej. Mam cerę mieszaną, problematyczną, z rozszerzonymi porami i suchymi miejscami pod oczami.
    Zalety:
    • Wydajność (choć mnie zmęczył)
    • Myje dobrze czystą twarz
    • Domywa resztki makjiażu
    • Wygładza
    Wady:
    • Wysusza
    • Nie zmywa makijażu
    • Nie oczyszcza porów
  • 15 stycznia 2018 o 17:34
    Nie jest zły.
    Myje buźkę, może nie jakoś najlepiej. Domywam jeszcze płynem micelarnym. Niestety nie zauważyłam, aby niedoskonałości się jakoś zmniejszały czy ilość sebum. Ale tragedii nie było. Miałam gorsze, chociaż ponownie kupować raczej nie będę.