Vis Plantis Helix Vital Care, Kremowy peeling odmładzający do ciała `Liczi + Wanilia + Poly-Helixan`

• 2 października 2018 o 11:37
    Nie wiem z której strony odmładza, ale przyjemnie mi się go używało :)
    To moje pierwsze spotkanie z marką Vis Plantis. Byłam bardzo ciekawa tej marki i muszę przyznać, że peelingu ze ślimakiem używało mi się z prawdziwą przyjemnością. Zacznę może od tego, że peelingi do ciała lubię w opakowaniach w tubce. Nie muszę zanurzać rąk w wielkim słoju i oszczędzam sobie późniejszego oczyszczania paznokci z drobinek. Z tubki po prostu wyciskam odpowiednią ilość produktu i tyle w tym temacie. Tubka jest miękka i elastyczna - dobrze wydobywa się z niej produkt a w przypadku osób, które lubią wykorzystywać kosmetyk na 100% nie ma problemu z przecięciem opakowania nawet zwykłymi nożyczkami. Grafika jest prosta i wywołuje we mnie raczej pozytywne odczucia. Konsystencja to dość gęsty krem w kolorze białym z dużą ilością ścierających drobinek. Zaznaczę też, że jest to peeling drobnoziarnisty, ale został tak wyważony, aby małe drobinki były wyraźnie wyczuwalne jednocześnie nie będąc ostrymi dla skóry. Uważam, że konsystencja kremu jest dobrze przemyślana i sprawia, że nie odczuwa się negatywnych skutków ścierania w postaci czerwonych zarysowań. Dodatkowo ten ślimakowy zapach jest ładny:) Jeśli miałaś/miałeś jakiś kosmetyk oparty na śluzie ślimaka to wiesz jaki to ma zapaszek (świeży, kremowy, bardzo ładny), to tu jest podobnie. Nie wyczuwam tu wanilii czy liczi (z pewnością z liczi ciężko wydobyć aromat, ale z wanilii już niekoniecznie, więc nie wiem czemu i tu jej zabrakło). Niemniej, zapach w całości mi się podoba. Peeling stosowałam na wilgotną skórę. Kremowe konsystencje na suchej skórze są tępe i ciężko się rozprowadzają a na mokrej - jak masełko. Jak wspomniałam wcześniej drobinki wyraźnie czuć, ale są dobrze amortyzowane przez krem. Nie rozpuszczają się całkowicie, więc jest chwila, aby z nimi popracować. Według mnie takie produkty są wręcz stworzone dla osób ze skórą suchą czy atopową (zakładając, że nie są bardzo wrażliwe na drobinki i w ogóle stosują peelingi). Ja mam taką skórę i uwielbiam odsłaniać nowy, świeży, miękki naskórek i kremowe konsystencje są w tym bardzo pomocne. Peeling przyjemnie nanosi się na skórę, relaksuje swoim zapachem oraz intensywnie wygładza powierzchnię skóry. Po wyjściu spod prysznica czuć, że skóra jest gładka i miękka - idealnie przygotowana pod przyjęcie balsamu/masła do ciała. Nie zauważyłam, aby peeling wysuszał, podrażniał, wywołał uczulenie, więc jeśli planujesz zakup to będzie to dobrze zainwestowane 12 złotych. Wydajność jest w porządku, choć muszę przyznać, że u mnie takie produkty o pojemności 200ml wystarczają raptem na kilka zastosowań (około 5-6). Wynika to głównie z tego, że wolę sobie zrobić jeden porządniejszy peeling raz w tygodniu nie żałując sobie produktu niż 2 razy w tygodniu z mniejszą jego ilością. Zbyt częste peelingi też mi nie sprzyjają, stąd też przy każdorazowym sięgnięciu po tego typu kosmetyk po prostu w oczach mi go ubywa. Tak już mam i nie boli mnie to, bo lubię zmieniać produkty kąpielowe :) Jedyna rzecz, do której byłabym skłonna się przyczepić to informacja na opakowaniu, że to odmładzający peeling. Na pewno oczyszcza, odblokowuje pory i pobudza krążenie, ale nie do końca podoba mi się sugerowanie niemożliwego. Czasu nie zatrzymamy i tego typu kosmetyk też tego nie zrobi. Wszystko poza tym oceniam na plus i jednak większość obietnic Producent spełnia.
    Zalety:
    • świetna konsystencja (połączenie gęstego kremu z dużą ilością małych drobinek)
    • drobinki słabo (albo i wcale) się nie rozpuszczają, więc jest czas, aby z nimi popracować
    • nie powoduje rys czy zadrapań na ciele
    • wygładza
    • zmiękcza
    • oczyszcza i odblokowuje pory skóry
    • nie wysusza skóry i dobrze przygotowuje ją pod przyjęcie kremu/balsamu czy masła do ciała
    • ładnie pachnie (choć nie czuć wanilii ani liczi to ślimak ma przyjemny zapach)
    • ma wygodne opakowanie z miękką tubką
    • jak dla mnie wydajność jest ok
    • niska cena (ok 12zł)
    Wady:
    • obietnice odmłodzenia wypisane na froncie opakowania, w które ciężko mi uwierzyć (i za to -1 gwiazdka)
  • 6 kwietnia 2018 o 20:24
    Średniak
    Uwielbiam wszelkie peelingi do ciała, często sięgam po różne marki oraz rodzaje, aby urozmaicić swoją pielęgnację. Peeling marki Vis Plantis przywędrował do mnie jakiś rok temu w pudełku Shiny Box. Zaczęłam go używać niedawno i wykończyłam całe opakowanie, więc czas na recenzję tego produktu. Dla mnie jest to średniak, zużyłam, ale nie zapamiętam jakoś szczególnie tego produktu. OPAKOWANIE Charakterystyczna dla marki kolorystyka i układ graficzny nie pozwalają pomylić jej z żadna inną. Bardzo podoba mi się żywa, dość misterna grafika przedstawiająca muszelki, rośliny z nawet najmniejszymi detalami. Kolorystycznie zestaw barw jest świetnie dobrany, nie rzuca się w oczy, nie jest krzykliwy, ma swój urok. Opakowanie to miękka tuba wykonana z tworzywa, dzięki czemu łatwo jest wydobyć peeling. Zamknięcie na klik również jest praktycznym rozwiązaniem pozwalającym na szybkie otwieranie i zamykanie opakowania w razie potrzeby. Produkt jest dobrze opisany. PEELING Peeling ma konsystencję gęstego kremu z mnóstwem maleńkich białych drobinek, które są w nim niewidoczne, ale wyraźnie wyczuwalne na skórze. Peeling podejrzałam, że będzie pachniał wanilią i liczi, ale się przeliczyłam. Zapach jest dosyć dziwny, niby kremowy, ale jednak nie. Nie wyczuwam w nim żadnego aromatu wanilii ani liczi. Peeling jest małowydajny, ponieważ, aby uzyskać dobry efekt musimy nałożyć go sporo. Drobinki są raczej delikatne i fanki mocniejszych peelingów mogą być nieco zawiedzione. Drobinki peelingujące nie zrobią nikomu krzywdy. Złuszczanie jest delikatne i przyjemne zarazem. Łatwo spłukać go z ciała. Po całym zabiegu skóra jest miękka w dotyku, dobrze nawilżona i mam uczucie jakbym nałożyła już na nią dobrze nawilżający balsam. Podoba mi się ten efekt końcowy. Produkt jest tani, dobrze dostępny. Jako fanka mocniejszych peelingów jestem średnio zadowolona z siły złuszczania tego kosmetyku, ale podoba mi się uczucie nawilżenia i wygładzenia po jego użyciu. Produkt ma niską wydajność – wystarczył mi na kilka użyć. PLUSY: + kremowa konsystencja + dużo małych, delikatnych drobinek + po zabiegu skóra jest miękka i ma wilżona + ładne i praktyczne opakowanie +/- delikatne ścieranie MINUSY - produkt małowydajny - zapach
    Moll87
    17 września 2017 o 23:09
    Kiepski produkt
    Peeling drobnoziarnisty, ostry, ale słabo skoncentrowany. Ściera naskórek dość delikatnie. Poza tym nic innego nie robi. Rozprowadzanie poprawne, zapach paskudny. Opakowanie standardowe - nie ma się co czepiać. Szkoda pieniędzy. Za tę cenę znajdziemy naprawdę masę innych, przyjemniejszych w stosowaniu produktów w drogeriach i aptekach. Chociażby Nivelazione , Ziaja czy Lirene.
    Zalety:
    • Poprawne ścieranie naskórka.
    • Drobne ostre drobinki ścierne, niestety o średniej koncentracji w podłożu.
    Wady:
    • Brzydki intensywny zapach. Pachnie trochę jak zjełczały olej.
    • Nie nawilża, nie odżywia. Nie robi nic przyjemnego ze skórą, poza mechanicznym ścieraniem. Dodatkowo ww zapach nie poprawia doznań.
    • Wydajność kiepska. Zużyłam całe opakowanie w ciągu 10 dni codziennego stosowania. Przyczyna? Zbyt mała koncentracja drobin ściernych, żeby niewielką ilością wymasować całe ciało. Być może wydajność będzie lepsza dla osób o mniejszych potrzebach ściernych;)
    • Tworzy na skórze bardzo delikatny film o zapachu właściwym dla produktu - nie wyobrażam sobie nie zmyć go potem przyjemniej pachnącym żelem czy balsamem.
    werka89
    5 czerwca 2017 o 14:49
    Zapach jest zbyt intensywny, poza tym to dobry scurb...
    Ten scrub ma jedną podstawową wadę - ma zbyt intensywny zapach. Poza tym jest b. oki. Jest peelingiem z duż ilością drobnych, ostrych ziarenek. Poza tym jest pakowany w wygodną, estetyczną tubę, łatwo się wyciska i ma przyjemną kremową konsystencję. Cena jest ok, wydajność też.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie ścierne
    • duża pojemność
    • nawilżenie skóry
    Wady:
    • Zapach - zbyt intensywny, ostry, nie przyjemny. Zupełnie nie czuję wanilii ani liczi tylko zapach śluzu - bardzo specyficzny.