Konturówki do ust

Golden Rose Lip Barrier Transparent Lip Pencil Transparentna konturówka do ust

Golden Rose Transparentna konturówka do ust

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

KardiaM
    8 listopada 2022 o 20:04
    Jest w porządku, ale nie jest to produkt niezbędny
    Z ciekawością sięgnęłam po tą konturówkę, ponieważ lubię kosmetyki firmy Golden Rose. Jest to transparentna konturówka w formie kredki. Nie wyczuwam ani zapachu, ani smaku. Ma dziwną, tłustą konsystencję, ale nakłada się dobrze. Jeżeli nie przesadzimy z ilością nałożonego produktu to nie jest wyczuwalna na ustach. Jest dość miękka, więc trzeba uważać, bo ma tendencje do łamania się. Z racji tego, że jest to produkt transparentny to nie można precyzyjnie obrysować konturu ust, bo po nałożeniu jej nie widać :) Dlatego też przy zakupie przede wszystkim oczekiwałam, że będzie trzymać w ryzach kolorową pomadkę i zapobiegnie jej "wylewaniu się" poza kontur ust. Faktycznie precyzyjna aplikacja matowych pomadek w płynie staje się nieco łatwiejsza, bo trochę minimalizuje się ryzyko "wyjechania" poza kontur, ale efekt jest podobny bez użycia tego produktu. Zauważyłam też, że przez tendencje do łamania się, produkt niestety traci na wydajności. Na plus dostępność i to, że nie spowodował u mnie uczulenia, podrażnień, ani nie "gryzł" się z pomadkami . Myślę, że można zaryzykować i spróbować, ale jak dla mnie nie jest to produkt konieczny w codziennym makijażu.
    Miroku
    8 października 2021 o 12:49
    Jak do wszystkiego to raczej do niczego ;)
    Myślałam, że będę bardzo sprytna kupując bezbarwną konturówkę do ust-wszak będzie mi pasować pod każdy kolor pomadki i zamiast kilku osobnych kredek będę miała jedną. I mniej się wala w kosmetyczce, i rano nie muszę szukać i wybierać, bo mam jedną uniwersalną konturówkę ;) Tu zamysł był dobry, gorzej poszło wykonanie i formuła. Jednak lepiej kupić kilka dopasowanych kolorystycznie konturówek. Tu akurat Golden Rose ma spory wybór kolorów w niskich cenach i wysokiej jakości-szczególnie konturówki Dream Lips Lipliner, które są genialne i z tej serii znalazłam kilka uniwersalnych kolorów, które mi wystarczą, aby mieć coś dopasowanego do każdej posiadanej przeze mnie szminki. Uwielbiam szminki i często używam do nich konturówki-uważam, że ten kosmetyk robi kawał dobrej roboty:podkreśla kształt ust/można nią trochę skorygować to czego natura nie dała nam jak chcieliśmy/trzyma pomadki w ryzach, szczególnie te błyszczące i o lżejszej formule. Bezbarwna konturówka Golden Rose spełnia częściowo tylko jedno zadanie-utrzymuje pomadkę tam gdzie ją nałożyliśmy, tworzy barierę, która zapobiega migrowaniu koloru poza kontur warg(ale przez krótki okres czasu, ta konturówka szybko się ściera, jest nietrwała). Warunkiem jest to, aby nałożyć tę konturówkę równo dookoła co wcale nie jest takie proste-jest miękka, bardzo woskowa i często podczas malowania zostawia grudki oraz nierówności. Dlatego nie umiem uzyskać nią pożądanego kształtu obrysu co jest dla mnie wadą-mam asymetrię górnej wargi i konturówką sobie to koryguję :) Ta jest zbyt miękka i w ogóle nie da się jej precyzyjnie poprowadzić, zwłaszcza, że przez swoje właściwości ciężko jest ją zatemperować do ostrego koniuszka. Ogólnie temperuje się ją dosyć trudno, wymagana jest naprawdę ostra temperówka. Przez to szybko się zużywa, ale dla mnie to plus, bo szkoda mi wyrzucić, a swojego zadania nie spełnia jakbym tego chciała. Zużywam pod błyszczki do ust, bo nie widać jej na ustach, a przy błyszczykach niepotrzebna jest precyzja ;)
  • 21 kwietnia 2021 o 12:09
    Mało użyteczna...
    Lip Barrier kupiłam z myślą używania jako konturówka pasująca do każdej szminki, pomadki. Niestety stwierdzam, że nie jest to "must have", a wręcz, że jest to produkt bezużyteczny. Konturówka konsystencją przypomina wazelinę, przez co nie trzyma szminki w rydzach. Przezroczysty kolor niczego nie ułatwia, gdyż nawet nie widać, w jaki sposób wyrysowałyśmy usta- czy są proste, symetrycznne itd. Niska cena, ale produkt leży wśród innych konturówek, gdyż nie widzę sensu jego używania.
    Zalety:
    • niska cena
    Wady:
    • nie trzyma szminki w rydzach
    • nie widać, jak został wyrysowany kontur
  • 26 września 2020 o 9:03
    całkiem fajna :)
    Dostałam ją jakiś czas temu w prezencie. Na początku nie za bardzo wiedziałam do czego służy taka kredka, ale poczytałam trochę i już wiem. Użyłam jej po raz pierwszy gdy nie miałam konkretnego koloru konturówki, którego akurat potrzebowałam, ta kredka pozwoliła mi mniej więcej zaznaczyć obrys ust co pozwalało na równomierne nałożenie szminki i trzymanie się konturu. Kredka ma całkiem fajną formę bo rysik jest miękki i łatwo nim malować usta, ale opakowanie jest niepraktyczne bo nie można go wysunąć przez co kredka nie jest wydajna. Podsumowując kredka wydaje się całkiem w porządku, ale tylko jeśli nie mamy konkretnych konturówek bo tak to ja wolę używać kolorowych,
  • 10 września 2020 o 21:38
    Dobra kredka
    Kupiłam tą kredkę do ust, ponieważ myślałam, że potrzebuje takiego produktu ale jednak chyba nie. Jeśli ładnie obrysujemy kontury ust, to szminka w tym miejscu się nie trzyma dzięki czemu możemy precyzyjnie pomalować usta. Fajnie działa przy takich pomadkach, które lubią się rozmazywać podczas noszenia i wtedy ta kredka ratuje nas przed spływaniem koloru poza kontury. Jest tania, bardzo miękka, kompletnie nie czujemy jej przy obrysowywaniu. Łatwo się temperuje, bez ciągłych pęknięć. Mam ją już kilka miesięcy i jest bardzo wydajna.
    Zalety:
    • ułatwia malowanie ust
    • miękka
    • tania
    • wydajna

Zobacz także inne Konturówki do ust