Markę My Secret znam słabo, bo w Naturze bywam raz na jakiś czas. Pomadka 2 w 1 zainteresowała mnie, bo lubię kosmetyki 2 w 1 a szminka i konturówka w jednym miałam szansę się sprawdzić. Pomadkę mam w ślicznym kolorze, który idealnie pasuje na jesień. Trwałość, piękna kolorystyka i dobra cena to ich główne cechy, które sprawiają, że warto się nimi zainteresować.
OPAKOWANIE
Opakowanie przypomina mi nieco konturówki czy kredki automatyczne, działa na podobnej zasadzie. Dzięki temu jest bardzo praktyczne i wygodne w stosowaniu. Można je mieć zawsze przy sobie dzięki smukłym wymiarom przypominającym kredkę lub długopis. Jest dosyć proste, przeważa w nim czerń i napisy wykonane białą czcionką, kolory naprawdę ładnie ze sobą współgrają, są takie klasyczne. Mechanizm wysuwania działa bez zarzutu od początku stosowania. Na opakowaniu znajdziemy również szczegółowy skład i skrótowy opis.
POMADKA
Muszę przyznać, że kolor na opakowaniu mający imitować kolor pomadki świetnie go oddaje. Posiadam kolor 103 Mauve Dreams, który jest połączeniem różu i brązu, nieco w klimacie nude. To w miarę uniwersalny kolor, który można łączyć z każdym makijażem. Konsystencja jest pudrowa, ale bardzo przyjemna i zarazem kremowa, dzięki czemu pomadka bezproblemowo sunie po ustach. Nie powoduje uczucia ściągnięcia i nie wysusza ust, co bardzo ważne. Daje piękne, matowe wykończenie bez podkreślania suchych skórek czy zmarszczek, ale oczywiście jak w przypadku innych matowych pomadek odpowiednia pielęgnacja ust to obowiązek. Pomadkę nosi się bardzo komfortowo, praktycznie nie czujemy, że ją mamy. Jest wytrzymała i jeśli nie jemy nic tłustego spokojnie utrzyma się 5-6 godzin bez poprawek, wytrzymuje nawet długie rozmowy, a jestem gadułą, więc wiem, że nie każda da radę. Zjada się równomiernie i nie migruje po twarzy, nie trzeba przy niej stosować konturówki. Pozwala na precyzyjne obrysowanie linii ust dzięki precyzyjnemu ścięciu sztyftu. Sztyft jest ścięty w taki sposób, dzięki temu łatwo ją zaaplikować w precyzyjny sposób bez wyjechania poza kontur ust. Z łatwością można ją zmyć płynem micelarnym lub zetrzeć chusteczką w razie potrzeby. Do dodatkowych zalet należy bardzo przyjemny, słodki zapach imitujący wanilię (bardzo słodką, chwilami przytłaczającą, więc może się znudzić), umilający każdą aplikację, aż chce się jej używać! Produkt jest bardzo wydajny, w korzystnej cenie, myślę, że warto się nim zainteresować.
PLUSY
+ gama kolorystyczna
+ konsystencja
+ wykończenie
+ brak przesuszeń
+ precyzyjna aplikacja
+ przyjemny zapach, choć po czasie męczący
+ równomierne zjadanie się
+ łatwość zmywania