Toniki i hydrolaty

Clinique 3-step Skin Care System, Clarifying Lotion 1 Tonik do bardzo wrażliwej cery

Clinique 3 Step Skin Care System Clarifying Lotion 1 Tonik do twarzy 200ml
E-Glamour.pl
Clinique 3-Step Skin Care 1 toniki 200 ml dla kobiet

• 3 czerwca 2021 o 13:49
    Nie taki delikatny
    Wybrałam ten tonik gdyż szukałam czegoś delikatnego na czas ciąży, niestety bardzo się zawiodłam gdyż jest w nim bardzo dużo alkoholu. Gdy tylko otworzymy butelkę zapach alkoholu jest tak mocny ze zwala z nóg. Ogólnie nie jest zły ale do delikatnych bym go nie zaliczyła za tą cenę spodziewałam się czegoś lepszego.
    Zalety:
    • Ładne praktyczne opakowanie
    Wady:
    • To nie jest delikatny tonik
    • Zawiera bardza dużo alkoholu
  • 22 marca 2020 o 14:06
    Ma plusy, ale też minusy...
    Clinique, 3-step Skin Care System, Clarifying Lotion 1 , kupiłam wraz z mydełkiem jako kontynuacja trzech kroków. I tak jak mydełko miałam okazję używać wiele razy, tak z tonikiem do czynienia mam pierwszy raz. Głównym zadaniem płynu jest złuszczanie naskórka oraz przygotowanie cery do kroku 3, czyli nawilżenia skóry. Clinique, 3-step Skin Care System, Clarifying Lotion 1, znajduje się w butelce w kolorze zieleni, zamykanej korkiem. Dostępne są dwie pojemności płynu, a mianowicie 200 ml i 400 ml, wszystko zależy od zasobności portfela. Ja osobiście wybrałam wersję mniejszą, ze względu na fakt że pierwszy raz zamawiałam ten płyn. Butelka sama w sobie jest poręczna, natomiast aplikacja jest już nie. Trzeba bardzo uważać podczas nalewania płynu na wacik, ponieważ można zwyczajnie za dużo wylać! A płyn swoje kosztuje, więc każda kropla na wagę złota! Szata graficzna jest typowa dla firmy Clinique, minimalistyczna i elegancka. Płyn podobnie jak mydełko ma delikatnie wyczuwalny zapach. Dla mnie zupełnie obojętny. O konsystencji chyba ciężko coś napisać, po prostu jest wodnista. Clinique, 3-step Skin Care System, Clarifying Lotion 1, stosowałam rano i wieczorem, tuż po użyciu mydełka. Niestety muszę postawić duży minus, za alkohol w składzie. Jako że posiadam cerę suchą, często mam przesuszone okolice oczu, których de facto ze względu na alkohol, nie mogę smarować tym płynem, aby bardziej nie wysuszyć skóry. A przecież ten płyn przeznaczony jest dla cery suchej i wrażliwej. Tak więc stosowałam go regularnie na twarz omijając okolice oczu i ust (tu również mam bardziej przesuszoną skórę). Po tygodniu regularnego stosowania, zauważyłam że cera była bardziej gładka, miękka i przyjemna w dotyku. Tonik rzeczywiście delikatnie, ale wyczuwalnie złuszczył moją cerę. Krem nawilżający, który stosowałam zaraz po nim o wiele lepiej wchłaniał się w skórę. Jest niezwykle wydajny, wystarczył jeden nasączony wacik, aby złuszczyć całą twarz. Płyn nie podrażnił skóry, ani też jej nie uczulił.
    Zalety:
    • efekt złuszczanie
    • wyraźnie gładsza i delikatniejsza cera
    • lepsze wchłanianie się kremu nawilżającego
    • redukcja porów
    • wydajny
    • nie uczula
    Wady:
    • trzeba uważać podczas aplikacji, aby nie wylać za dużo płynu
    • zawiera alkohol w składzie, który dodatkowo wysusza mi skórę
  • 5 października 2018 o 14:46
    Dobry dla alergików. Bardzo łagodny.
    Opisuje tutaj tonik 1.0 bezalkoholowa wersja. Porównując do toniku nr2 bo używam ich zamiennie. Napisałam też opinię do toniku nr 2. Latem bardziej stawiam na nr 1.0 bo mam cerę wrażliwą na słońce przez produkuje za dużo sebum a alkohol w toniku dodatkowo wzmacnia ten efekt i pojawiają się tego efekty w postaci kaszki na czole oraz mocnego świecenia i przetłuszczenia czoła. Jedynka jest delikatna, łagodna. Mile tonizuje, nawilża. Musze przy niej robić peeling częściej bo mam wrażenie, ze działa słabiej od nr 2. Może moja skóra jest już przyzwyczajona do mocniejszego toniku i tak reaguje a po dłuższym czasie by się przyzwyczaiła nie wiem. Więc latem używam nr 1.0 a pozostałe pory roku toniku nr 2.
    Zalety:
    • bezzapachowy,
    • nie wysusza,
    • bardzo łagodny a skutecznie tonizuje skórę, mam uczucie mile nawilżonej buzi bez czucia ściągnięcia jakie czasem po toniku nr 2 się pojawia.
    Wady:
    • zbyt delikatne działanie złuszczające- jeśli komuś za mocny jest tonik nr 2 to ta jedyna bez alkoholu będzie idealna, ja ogólnie wolę nr 2.
  • 27 listopada 2017 o 18:46
    Petarda!
    Drugi z trzech słynnych kroków Clinique. Jeśli sam krok trzeci nigdy nie przypadł mi do gustu(emulsja aktywująca) , pierwszy jest jak najbardziej potrzebny (mydełko do twarzy) ale no cóż mydełko jak mydłko. Tak DRUGI krok to coś niesamowitego! Wprowadzając do codziennej pielęgnacji delikatne złuszczanie martwego naskórka spowodowało, że moja cera stała się bardziej promienna, mocno oczyszczona, nie mam już tak dużych problemów z zaskurnikami, przestały wychodzić mi niedoskonałości (wiadomo nie całkiem ale mocno się to ograniczyło) . Nie wyobrażam sobie codziennej pielęgnacji bez płynu
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • delikatny tylko z lotnym alkoholem
    • powoduje, że skóra nie jest ściągnięta
    • fantastycznie oczyszcza skórę
    • zluszczajacy martwy naskórek
    • powoduje że skóra staje się bardziej promienna
    • przyspiesza regenerację naskórka
    Wady:
    • po około 3 miesiącach od początku systematycznego oczyszczania skóra całkowicie się oczyszcza, co powoduje totalny wysyp niedoskonałości na twarzy, ale nie trwa to długo do 2 tygodni może 3 i wszytsko schodzi
    U konsultantki
  • 7 października 2017 o 19:37
    Nieporozumienie
    Tonik niby dla cery bardzo wrażliwej, a w składzie alkohol. Nie trzeba czytać składu, żeby to wiedzieć, po otwarciu czujemy okropny odór spirytusowy. Już ten fakt jest dla mnie abstrakcją zważając, że ma być to tonik przeznaczony dla wrażliwej buzi. Osobiście krzywdy mi nie zrobił, ale sama aplikacja jest nie przyjemna przez zapach. Polecam wersję 1.0, która nie zawiera w składzie alkoholu i jest dużo lepsza.