Toniki i hydrolaty

Pure by Clochee Calming Face Mist Łagodząca mgiełka do twarzy `Hydrolat z lawendy i ekstrakt z lnu`

Bpjvx
    16 lipca 2024 o 0:37
    Dla niewymającej zbyt wiele cery
    Swego czasu bardzo lubiłam tą mgiełkę gdy miałam idealną cerę, być może polubiłam ją za zapach który mnie relaksował. Ale jest to mgiełka dla cer bezproblemowych, bo nic konkretnego nie robi. Po paru latach gdy moja cera drastycznie się pogorszyła i zmagam się z trądzikiem już od niej odeszłam. Używałam jej bardzo długo i mam chęć do niej wrócić, ale nie będzie to moja stała rutyna, po prostu jest to fajna mgiełka do odświeżenia w ciągu dnia
  • 16 kwietnia 2023 o 19:06
    Tonik z substancją "oczyszczającą" ... hmm ... mieszane uczucia
    Pokładałam duże nadzieje w tym produkcie. Niestety troszkę się rozczarowałam. Za pierwszym razem zapach mnie lekko odrzucił (dość mocny i przypominający zapach "mokrego psa"), jednak się przyzwyczaiłam i teraz nie zwracam na niego większej uwagi. Atomizer jest dość konkretny, jedno psiknięcie wydobywa dużo produktu, ale na małą partię twarzy. Osobiście wolałabym aby z butelki wydobywał się delikatniejszy strumień na szerszy zakres. Jednak to nie jest najistotniejsze. To co istotne to fakt, że: - Mgiełka się lekko klei (kwestia gustu czy ktoś lubi, mnie nie przeszkadza), zostawia taką "lekką" powłoczkę na skórze i daje poczucie nawilżenia. Jednak przy większej ilości skóra zaczyna się wyświecać (może sprawiać wrażenie tłustej nieświeżej skóry) -Niestety mocno szczypie w oczy. -Trochę się pieni. Wzbudziło to mój niepokój, gdyż zaczęłam podejrzewać, że produkt może zawierać substancje myjące ( i niestety okazało się, że tak jest; w składzie mamy POLYGLYCERYL-4 LAURATE/SEBACATE - środek powierzchniowo czynny do oczyszczania - detergrnt). Tym samym wydaje mi się, że może to nie być dobry produkt do pozostawiania na skórze. Używam od czasu do czasu, bo mam wrażenie, że przy codziennym użytkowaniu moja wrażliwa cera mogłaby się zbuntować.
    Zalety:
    • w dużej mierze ciekawy i naturalny skład (poza substancją oczyszczającą),
    • daje uczucie nawilżenia (ciężko określić czy faktycznie nawilża czy pozostawia tylko taką powłoczkę na skórze)
    Wady:
    • szczypie w oczy
    • detergent w składzie
    • nie zauważyłam działania łagodzącego
  • 8 lipca 2022 o 16:30
    Bardzo fajna mgiełka
    Jest to zdecydowanie jeden z lepszych toników jakie miałam. Ma delikatny ciężki do opisania zapach trochę ziołowy mi nie przeszkadzał. Ładne opakowanie i dobry atomizer dozuje odpowiednią ilość produktu tworząc piękną i przyjemną mgiełkę. Tonik jest łagodny i działa wyciszająco na podrażnioną skórę dobrze nawilża nadje się zarówno na wieczór i jak i na dzień pod makijaż. Jest to wodnista konsystencja nie lepi się na buzi. Ma bardzo dobry skład. Zdecydowanie warty swojej ceny. Kupie kolejne opakowanie czuje, że zostanie ze mną na dłużej.
  • 22 maja 2022 o 10:21
    Genialny tonik
    Jest to jeden z lepszych toników jakie dane było mi kiedykolwiek używać. Świetny skład, dobry efekt nawilżający oraz atomizer. Dla mnie rewelacyjny zapach - ziołowy, lekko lawendowy, trochę wyrafinowany zdecydowanie nie dla każdego. Jeden z lepszych jakie są na rynku jeśli szukacie czegoś co będzie wspomagało nawilżenie. To tylko tonik, więc cudów się nie spodziewajcie. Szkoda, że jest dość drogi bo używałbym tylko tego produktu.
    Zalety:
    • nawilżający efekt
    • koi skórę
    Wady:
    • dostępność (chyba tylko w Hebe)
  • 26 kwietnia 2022 o 11:49
    No nie...
    ☑ Zapach trudny do opisania, jak dla mnie nie jest zbyt przyjemny ✅ Konsystencja wody ✅ Dobry skład ✅ Produkt zawiera żel aloesowy, ekstrakt z lawendy, rumianku oraz lnu. Ma działanie nawilżające oraz uspokajające. ☑ Jeśli chodzi o działanie to tylko tonizacja była na plus, mgiełka pozostawiała lepką warstwę, która prawdopodobnie przyczyniła się do pogorszenia stanu cery. Zwyczajnie mnie zapycha. Kiedy do niej wracałam, za każdym razem zauważyłam różnicę. Nie mogę powiedzieć, że nie nawilżała i nie uspokajała lekko cery, ale ta lekkość i negatywny wpływ na skórę jest nie do przejścia ✅ Wydajność bardzo dobra! ✅ Cena ok 35 zł