Toniki i hydrolaty

Benton Snail Bee. High Content Skin Ultra nawilżający tonik do twarzy z wysoką zawartością śluzu ślimaka

• 9 maja 2025 o 14:26
    Dobrze nawilża, bogaty skład
    Kosmetyki Benton zachwyciły mnie swoim składem. Kupiłam najpierw zestaw miniaturek i chwała im za to, źe są takie zestawy - świetnie się sprawdzają, żeby wypróbować ich działanie. Zachwyciły mnie na tyle, żeby zainwestować w pełnowymiarowe produkty, mimo że cena jest zdecydowanie wyższa niż standardowo stosowane przeze mnie kosmetyki. Skład tego toniku w rzeczywistości jest nieco inny niż podany tutaj na wizażu. Zawiera peptydy, w tym peptyd miedziowy - nie łączyć z rerinoidami, nie łączyć z kosmetykami z chelatorami, nie łączyć z kwasami. Toniki używam w swojej pielęgnacji z serum z peptydem miedziowym (dwa razy w tygodniu). W pozostałe dni raczej okazyjnie, pod maseczki lub inne kosmetyki które nie będą kolidowały składowo z peptydem miedzi. Mimo to wystarczy tyle, żeby zauważyć jego działanie. Ten kosmetyk zdecydowanie zmienił moje wymagania wobec kosmetyków. Używałam wielu nawilżaczy, moja skóra ich szczególnie potrzebuje ze względu na używanie bardzo wysokich stężeń drażniących substancji (mam tendencję do mocnego trądziku grudkowatego plus sporo blizn i nierówności). Moja skóra, mimo iż tłusta, potrzebuje mocnego ukojenia. Tonik ma świetną, lekką konsystencję. Nie jest gęsty, to zwyczajna woda, ale zdecydowanie DZIAŁA. Natychmiast nawilża skórę, daje jej takie naturalne glow, ale bez lepienia czy przetłuszczenia. Po aplikacji skóra robi się miękka, lekko napulchniona. Najważniejsze jednak, że efekt się utrzymuje - oczywiście tonik zamykam potem serum i kremem. Eksperymentalnie kilka razy testowałam go, aplikując tylko na pół twarzy, pod inną pielęgnację i nawet po umyciu skóra po tej stronie była inna, bardziej nawilżona. To skłoniło mnie do zainwestowania w pełnowymiarowy kosmetyk po przetestowaniu miniatury. Najważniejsze jednak dla mnie jest to, że nic a nic nie podrażnia - a zdarza mi się wielokrotnie (rumień napadowy). Wystarczy odrobina zimna i moja skóra zaczyna mocno palić i piec, nawet kosmetyki łagodzące i do skóry wrażliwej wtedy mnie podrażniają. Nawet sama woda potrafi podrażnić mnie wtedy a ten tonik nie, więc zdecydowanie jest lepszy niż woda :). To jeden z niewielu kosmetyków, które potrafią wtedy ją nawilżyć i wyciszyć (właściwie znam takie tylko trzy- maseczka Bielenda Redness Relief, serum eveline Golden Peptides i właśnie ta seria ze śluzem ślimaka). Coś cudownego.
  • 28 lipca 2022 o 9:05
    Taki ok tonik - bez szału nawilżenia
    • Czy masz takie same oczekiwania do niego jak ja? Poszukiwałam tonik który by przyniósł ulgę przesuszonej skórze. Mam mieszaną skórę, częściowo suchą, częściowo normalną, lekko przesuszającą się i skłonną do zapychania w zonie T. • Czy tonik tobie się spodoba od pierwszego wejrzenia: Tonik ma przyjemny ledwo wyczuwalny zapach, lekko słodko/kwiatowy i taki kosmetyczny (nie umiem lepiej opisać). Nie ma koloru i jest płynny. Tonik łatwo się nakłada i rozprowadza, na dodatek bardzo i szybko się wchłania w krótkim czasie nie pozostawiając żadnego uczucia lepkości. Jest umieszczone w plastikowym opakowaniu z pompką, która bardzo dobrze działa. Zostawiłam ją na przyszłość:) Opakowanie ma również powściągliwą, elegancką szatę graficzną. Jednak w przypadku tonika zdecydowanie wolę atomizer, który o wiele bardziej równomiernie rozprowadza tonik i nie marnuje produktu, który zostaje na rękach. • Jak działa tonik? Jak wspomniałam, bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając jakiejkolwiek wartstwy na skórze. W zasadzie to można go porównać z wodą np. Przygotowuje skórę do następnych kroków ale samodzielnie raczej jest bardzo słabo nawilżające. • Czy jest wydajne? Jeśli rozporządzać nim bardziej oszczędne - pewnie było by bardziej wydajne. Ze względu na wzmożoną potrzebę nawilżenia (okres zimy) nakładałam go dość szczodrze próbując uzyskać lepsze efekty. Niestety ich nie uzyskałam, a opakowanie zużyłam w ciągu niecałego miesiąca. • Czy producent i skład spełnia twoje wymagania? Benton jest koreańską marką dostępną internetowo w Polsce. Mają bardzo dobre składy, dopracowane opakowania (najlepszej pompki do lotion nie widziałam nigdzie) no i światową renomę. Skład produktu jest dość naturalny, naładowany różnymi składnikami aktywnymi - typowe dla koreańskich kosmetyków. • Moje zdanie krótko: Mnie rozczarował. Nie było pożądanego poziomu nawilżenia, mało wydajny ze względu na bardzo leistą teksturę, no i drogi. Mam doświadczenie z innymi kosmetykami tej firmy które się sprawdziły o wiele lepiej. DO tego nie wrócę.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Uwielbiam ich opakowania ( ale tu nie dopasowane to produktu)
    • Dobry skład
    Wady:
    • Bardzo słabe nawilżenie
    • Drogi
    • Mało wydajny
    OlaZP
    23 kwietnia 2021 o 11:52
    MOJE ODKRYCIE
    Ten tonik to odkrycie tego roku! Kupilam małe opakowanie myśląc że w cenie 20 zl będzie duży produkt. Jednak po przetestowaniu jestem w nim zakochana i nie dziwię ze ze jest tak drogi. Kilka dni stosowania a moja skóra stała się promienna, niedoskonałości zaczęły znikać. Skóra jest oczyszczona i nawilżona. Wyrównał sie jej koloryt. Jestem bardzo zadowolona Polecam każdemu ten produkt.
    Zalety:
    • Brak zapachu
    • Efekt zdrowej skóry
    Wady:
    • Cena jest wysoka
  • 9 kwietnia 2021 o 12:37
    bardzo lubię, świetny nawilżacz :)
    Uwielbiam kosmetyki ze ślimakiem, dlatego jak zobaczyłam ten rodukt na promocji to dodałam go do koszyka :) Przedtem stosowałam słynne serum i też byłam zadowolona. Przede wszystkim chcę zaznaczyć, że działanie tego produktu jest długofalowe i warto dać mu szansę, a nie po tygodniu odstawić bo nie ma żadnych efektów. Cierpliwość popłaca :) Tonik stosuję w mojej rutynowej pielęgnacji codziennie, najpierw spryskuję twarz tonikiem różanym, a potem na dłoniach dodaję trochę tego toniku i lekko wklepuję w twarz :) czasami przed dodaję jeszcze witaminę C, mam wrażenie, że śimak podkręca jej działanie :) Skóra po tym toniku jest napięta, nawilżona, uspokojona i z czasem można zauwazyć, że lekko rozjaśniona i po prostu promienna :) Mam jeszcze dwa inne sposoby na stosowanie tego produktu :) 1. Azjatyckie 7 warstw - czyli nakładam 7 razy pod rząd tonik, lekko go wklepując w skórę. Nie stosuję wacików, które dla mnie są marnotrastwem, bo sporo produktu zostaje na nich, a nie skórze, Po takim zabiegu skóra jest bardzo nawilżona, promienna i lekko błyszczy, ale w ten zdrowy sposób, po prostu cudo :) 2. Kupuję gotowe maseczki w płachcie (suche), nalewam do miseczki trochę toniku i namaczam nim maseczkę, a potem kładę na twarz :) Zapach jest ledwo wyczuwalny, co dla mnie jest na plus, nie przeszkadza. Na pewno kupię następne opakowanie tonku, jak tylko będzie na promocji (w HEBE lub na stronie producenta).
    Zalety:
    • wydajny!
    • rozjaśnia lekko cerę :)
    • nawilża
    • zmniejsza widoczność i zaczerwienienie wyprysków
    • można stosować pod makijaż
    • uspokaja cerę
    • idealny dodatek do maseczek
    • wyogodne opakowanie
    Wady:
    • cena (warto polować na promocje)
    undulka
    10 lutego 2021 o 16:01
    bardzo dobry
    Bardzo lubię toniki z Bentona, ale ten ma szansę stać się ulubionym przez to, jak bardzo uniwersalny jest. Jest to produkt przeznaczony szczególnie do cery wrażliwej z różnymi problemami skórnymi., jest więc bardzo delikatny. Zamiast wody, zawiera wyciąg ze śluzu ślimaków i wodę rumiankową. Filtrowany śluz ślimaka, jad pszczeli, oligopeptydy i kwas hialuronowy sprawiają, że skóra jest nawilżona, napięta i elastyczna. Aloes i ślaz regenerują i wprowadzaja dodatkowe nawilżenie. Składniki aktywne, jak niacynamid i adenozyna, pomagają oczyścić cerę z niedoskonałości. Tonik nawilża i regeneruje skórę, nie podrażnia, współgra z każdą pielęgnacją. Produkt jest bardzo wydajny - zużycie miniatury (30 ml) zajęło mi jakieś półtora miesiąca. Cena regularna (80 zł za 150 ml) jest jakimś kuriozum, ale polecam zamówić miniaturkę, przetestować, i jeśli się sprawdzi - czekać na promocje.
    Zalety:
    • skład
    • idealny dla każdego rodzaju cery
    • nie podrażnia
    • świetnie nawilża
    • pomaga koić niedoskonałości i zapobiegać nowym (ślimaczek plus niacynamid)
    • ładnie się łączy z pielęgnacją nawet retinolową czy z kwasami
    • skład!
    • szalona wręcz wydajność
    • dostępny jako pełen wymiar (150 ml) albo w miniaturce (30 ml) - można przetestować czy zabrać w podróż
    Wady:
    • dostępność (teraz nie ma go na stronach skin79 ani Bentona)