Pasty do zębów

Fitokosmetik Wybielający proszek do czyszczenia zębów

• 2 lutego 2025 o 21:24
    Nie widzę efektów wybielenia
    Proszek do zębów kupiłam w serwisie aukcyjnym za niecałe 5 zł. Cena była bardzo okazyjna więc kupiłam dwie sztuki w różnych odsłonach smakowych. Proszek znajduje się w opakowaniu z wieczkiem , które nie jest dodatkowo zabezpieczone sreberkiem, więc pierwsze otwarcie może zakończyć się rozsypaniem zawartości. Proszek jest drobniutki, jak sypki puder. Opakowanie jest średnio higieniczne ponieważ trzeba szczoteczkę wkładać do środka, albo nabierać jakimś miniaturowym narzędziem i wtedy nakładać na szczoteczkę. Proszek ma delikatny smak, raczej nie odświeży oddechu. Zauważalne są jednak właściwości oczyszczające produktu, chociaż nie spektakularne. Raczej przeciętne. Proszek miał za zadanie wybielenie zębów. Tego niestety nie zaobserwowałam, może efekt jest minimalny, trudno powiedzieć. Mam wrażliwe zęby i proszek odrobinkę wpłynął na ich podrażnienie. Podsumowując, produkt jest średnio wygodny w używaniu, no i nie wybielił mi zębów w zauważalnym stopniu. Nie kupię ponownie, ale właśnie testuję wersję proszku w formie pasty - dużo wygodniejsze oocja, zobaczymy co z efektami. Ten produkt może sprawdził by się palaczom albo osobom z mocnymi przebarwieniami.
    • Dość delikatny
    Wady:
    • Brak zauważalnego wybielenia
    • Niewygodna forma
  • 24 czerwca 2019 o 15:10
    Ok
    Zgadzam się z Poprzedniczką, opakowanie produktu jest mega nieporeczne. Trudno się otwiera. Ciężko wsypać na szczoteczkę doze proszku, nie rozsypujac go dookoła. Sam proszek ma orzeźwiający zapach i miętowy smak. Stosuje rano i wieczorem po uprzednim umyciu zębów tradycyjną pastą. Produkt dobrze oczyszcza zęby i nalot nie podrażniajac ich szkliwa. Fajnie odświeża jamę ustną. Przy regularnym stosowaniu faktycznie można zauważyć delikatne wybielanie płytki nazebnej. Jest niedrogi i wydajny, dlatego zostanie że mną na dłużej.
    Zalety:
    • Właściwości wybielajace (przy regularnym stosowaniu), cena, wydajnosc
    Wady:
    • Opakowanie do wymiany
  • 17 stycznia 2019 o 16:20
    niezłe
    Kupiłam z ciekawości. W plastikowym opakowaniu znajduje się porcja białego proszku, który nakładamy na zwilżoną szczoteczkę do zębów. Smakuje słodko, cytrynowo-miętowo, bardzo oczyszcza zęby i faktycznie przy dłuższym stosowaniu daje efekt wybielenia. Ja jestem zadowolona i włączam do codziennej pielęgnacji.
    Zalety:
    • innowacyjnosc
    • smak
    • dzialanie
    Wady:
    • nieporeczne opakowanie