WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

AA Fresh Fruits, Maseczka nawilżająca z olejkiem z granatu

• 16 czerwca 2022 o 19:21
    Bez szału
    Bardzo polubiłam maskę regenerującą z serii Fresh Fruits, więc postanowiłam wypróbować też wersję nawilżającą. Maseczka ma lekką, kremową konsystencję. U mnie wchłania się dość szybko w skórę. Produkt przede wszystkim nawilża, koi i pozostawia skórę przyjemną w dotyku. Jednak liczyłam na więcej, bo poziom nawilżenia skóry jest raczej delikatny, w szczególności będzie to za mało dla cer suchych. Zapach subtelny, kojarzy mi się z jakimś olejkiem, raczej mi nie podszedł. Na pewno nie wrócę do niej ponownie, bo nie zachwyciła mnie jakoś specjalnie swoim działaniem. ZALETY Nawilża, koi skórę Szybko się wchłania Kremowa konsystencja Szybka aplikacja Skład WADY Zbyt delikatny poziom odżywienia skóry Zapach
    shewild
    13 kwietnia 2022 o 12:15
    Świetnie łagodzi, ale jednak miłości z tego nie będzie
    Maseczka jest jak dla mnie tak "pół na pół". Były dni, że byłam bardziej z niej zadowolona, były dni że nie widziałam jakiejś większej różnicy przed jej nałożeniem i po. Po zużyciu całej tubki mam mieszane wrażenia i na pewno nie mogę jej nazwać niezbędną maską do twarzy. Jest w porządku, ale nie wyróżnia się zasadniczo na tle wielu innych podobnych jej masek. Maseczka jest zapakowana w niewielką tubkę. Ma pojemność 40 ml i szczerze sądziłam, ze bardzo szybko się skończy, ale tak nie było. Wystarczyła na ok. 10 zastosowań i miałam ją u siebie kilka miesięcy - czasem regularnie nakładałam ją raz na tydzień, czasem miałam dłuższą przerwę. Maska ma biały kolor, jej konsystencja przypomina gęsty krem. Ma delikatny zapach, coś jakby owocowego, ale z odrobiną kwaskowatości. Bardzo dobrze się nakłada, nie spływa z twarzy, trzyma konsystencję cały czas. Równie bezproblemowo się zmywa, choć ja pomagałam sobie zwilżonym wacikiem aby usunąć większość, a reszta już łatwo zmywała się sama wodą. Zdziwiłam się czytając niektóre recenzje, że maska zostawia tłustą powłokę. U mnie nic takiego nie miało miejsca, efekt był dokładnie taki sam jakby nałożyć grubą warstwę kremu, a następnie ją zmyć. Skóra jest wtedy zmiękczona w dotyku, ale żeby była lepka to ani razu nie zauważyłam. No i właśnie jeśli chodzi o efekty to dla mnie też były podobne do tego co wspomniałam wyżej - czyli jakby nałożyć grubą warstwę kremu na dłuższy czas. Skóra po użyciu maseczki była bardzo miękka, ukojona i nawilżona. Nawilżenie jest bardzo delikatne i raczej łączy się ze zmiękczeniem naskórka, bo niestety moja skóra i tak po chwili domagała się swojego standardowego kremu nawilżającego. Spodobało mi się to, że maska świetnie łagodzi i koi skórę. Nakładałam ją jak miałam mocno ściągniętą skórę, napiętą, lekko podrażnioną. Po ok. 15 minutach podrażnienie ustępowało i skóra wracała do normalnego stanu. To chyba największa zaleta tego produktu. Oprócz tego zauważyłam delikatnie rozjaśnienie i wygładzenie twarzy. Nie ma się co oszukiwać, że maseczka zafunduje nam jakieś fajerwerki. Jest to produkt raczej do wspierania dotychczasowej (w miarę sprawdzonej) pielęgnacji. Doceniam naturalny skład i w tym też tkwi siła tej maseczki. Po 30. roku życia chyba już jednak potrzebuję czegoś skuteczniejszego :)
  • 23 lutego 2022 o 18:23
    Co kto lubi
    Maseczkę z olejkiem z granatu udało mi się dorwać za niecałe 5 zł na promocji. Jest wydajna, o kremowej i dość treściwej konsystencji. Osobiście nie przepadam za takimi "ciężkimi" maseczkami, ale byłam świadoma tego, że te nawilżające często takie własne są. Efekty? Ładnie nawilżona i wygładzona skóra. Po dłuższym czasie (duża wydajność) byłam jednak zmęczona jej zmywaniem, trudnością ze zmyciem tłustego filmu jaki pozostawia, więc raczej nie kupię jej ponownie.
  • 25 grudnia 2021 o 23:47
    Pozytywne zaskoczenie
    Skupiłam się na te maseczke że względu na naturalny skład oraz dużą pojemność ostatnio coraz częściej staram się nawilżać skórę maseczkami. Maseczka jest wzbogacona olejkami co ułatwia jej rozprowadzaniem na twarzy. Nie wchłania się całkowicie ale to jest plusem tej owocowej maski bo nadmiar można zgarnąć wacikiem Skóra jest napięta i na nawilzona po tej maseczce zapach jest bardzo owocowy i przyjemny. Często można spotkać na promce w marketach
    Zalety:
    • Działanie
    • Uczucie napięcia skóry
    • Naturalny skład
    • Dostępność i cena
    Gabyyy
    7 kwietnia 2021 o 13:36
    Bomba nawilżenia
    Udało mi się kupić tę maseczkę za 10zł na promocji w Rossmannie i jestem w szoku. Nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na kosmetyki marki AA, a tu proszę taki hit. Maseczka ma lekką, kremową konsystencję. Nakładałam ją troszkę grubszą warstwą, również pod okolice oczu i jestem zachwycona. Zapach delikatny, ale bardzo przyjemny. Nosiłam ją około 1h, resztę delikatnie zmywałam wodą i skóra była mięciutka i wyraźnie nawilżona. Maseczka starczyła mi na około 8 użyć. Nie wiem czy w cenie regularnej 27,99, bym się skusiła, ale jeśli kiedyś ją jeszcze dorwę na promocji na pewno kupię na zapas. Serdecznie polecam ❤️